Pagina's

zaterdag 6 maart 2021

De puinhopen van 11 jaar Mark Rutte

 Drie kabinetten Rutte:

- Bezuinigingen op zorg
- Bezuinigingen op onderwijs
- Bezuinigingen op ministeries & uitvoeringsorganisaties
- Bezuinigingen op cultuur
- Bezuinigingen op volkshuisvesting
- Decentralisatie (=bezuiniging) jeugdzorg
- Decentralisatie werk & uitkeringen
- Decentralisatie langdurige zorg
- De VVD was in 2019 wederom de partij met de meeste integriteitsschandalen. De partij van premier Mark Rutte voert de Politieke Integriteitsindex, een overzicht van alle politieke schandalen van het afgelopen jaar, voor het achtste jaar op rij aan.
- Klimaatmaatregelen jarenlang uitgesteld
- Lonen achter laten lopen op bedrijfswinsten en topverdieners
- Nederland een belastingparadijs voor (buitenlandse) multinationals terwijl meer dan een miljoen mensen op of onder de armoedegrens leeft (ca. USD 1,90 per dag)
- Hoogste inkomens betalen (bijna) geen belasting; midden- en lage inkomens des te meer
- Kosten voor levensonderhoud gestegen
-Toeslagenaffaire
- In zijn tweede en derde kabinet hebben twaalf bewindslieden door omstandigheden hun ontslag moeten indienen. Het verstrekken van onjuiste informatie, het doen voorkomen dat je bij een gesprek met de Russische president bent geweest, het tekort schieten in het geven van veiligheid aan de naar het buitenland uitgezonden militairen en fouten die door de Belastingdienst zijn gemaakt in de kindertoeslagaffaire gelden in de Tweede Kamer als een politieke doodzonde (onder 4 Kabinetten Balkenende traden 13 bewindslieden af; in twee Kabinetten Kok traden 3 bewindslieden af)
-Puinhoop bij compensatieregeling Groningers
-Wooncrisis (bijna geen koopwoningen beschikbaar voor starters omdat er te weinig woningen worden gebouwd en de wonen die worden gebouwd vallen ten prooi aan beleggers)
-Sukkeltje klas energietransitie
-Ongeveer 70.000 daklozen
-Jeugdzorg in grote problemen
- Boeren die het land meerdere malen hebben platgelegd, gekozen politici en iedereen die het niet met hen eens was thuis hebben opgezocht en bedreigd, de voordeur van het Provinciehuis van Groningen vernield, de startbaan van Eindhoven Airport en Groningen Airport Eelde hebben bezet, een ambulance die met zwaaiende sirenes onderweg was hebben geblokkeerd (ambulancebroeder deed aangifte, maar trok die weer in toen de boeren hem thuis kwamen opzoeken), etc.
-Meer taal en rekenachterstand scholieren
-Ziekenhuizen failliet (Bronovo, Ysselmeerziekenhuizen, Slotervaart Ziekenhuis)
-Stikstofcrisis
- Trage vaccinatiecampagne
-Racisme demonstraties
- 23.000 doden door het coronavirus

In 10 jaar Rutte zijn honderden miljarden belasting doorgesluisd naar bedrijfsleven. Door privatisering en marktwerking is het volk veroordeeld tot  bedelstaf. KLM, Schiphol, Shell en andere multinationals gaan er met de buit vandoor.

Het is Rutte allemaal niet overkomen, hij heeft ervoor gekozen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten