Pagina's

woensdag 17 maart 2021

Reactie Opinie Paultje op de verkiezingsuitslag van de Tweede Kamer der Staten Generaal van 17 maart 2021

Uitschelden van journalisten, fascistische berichten naar elkaar sturen, racisme in partijprogramma's, inperken van vrijheden, sluiten van ziekenhuizen, integriteitschandalen. Verzorgingsstaat en rechtsbescherming uitgehold, twee gevallen kabinetten, duizenden gezinnen kapotgemaakt, belastingparadijs voor de rijken gemaakt van het land.

Het maakt de kiezer blijkbaar niets uit. FvD, D66 en VVD (de veroorzakers van voorgaande) zijn de grote winnaars van deze verkiezingen.

Deze verkiezingsuitslag is winst voor het grootkapitaal en belastingontduikende multinationals. Zij zien hun misdaden gelegitimeerd en kunnen rustig verder gaan met het betalen van nul belasting terwijl ze ongegeneerd hun zakken kunnen blijven vullen met belastinggeld. Bovendien kunnen zij gebruik blijven maken van voorzieningen die juist zijn betaald met dat belastinggeld dat zij niet, en de rest van Nederland wel ophoest om die voorzieningen te behouden. De grootste overwinning is die van alle media die racisme en fascisme verkopen als snoepgoed aan kleuters.

Je kunt het met een mix van racisme, antisemitisme, obscurantisme en complotideeën dus nog best ver schoppen in ons nuchtere landje. Tienduizenden mensen vernederen met de toeslagenaffaire en tienduizenden de dood injagen met je coronabeleid en je komt er mee weg. Jongeren kiezen massaal voor VVD. Volwassenen stemmen massaal VVD. Radicaalrechts is groter dan ooit. Ik wil nooit meer horen dat de media, het onderwijs en andere instituties links zijn. Nederland is een kneiter-rechts land. De Kamer is een afspiegeling van de maatschappij, kort samengevat: verdere verharding. Nederland is naar rechts afgeslagen. Met alle gevolgen van dien.

Hoe zouden die toeslagenaffaire ouders zich nu voelen? Nobody gives a fuck, dat is wel duidelijk.

Tjonge wat een uitslag. En wat een klap in het gezicht van de rechtsstaat. Voor iedereen die met stemmen dacht dat D66 links is? Het worden bittere jaren. Vanaf morgen mogen we weer vier jaar klagen dat links dit land kapotmaakt.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten