Pagina's

maandag 24 januari 2022

Mannen, houden jullie je poten thuis. Raak de vrouwen niet aan, mits je daarvoor uitdrukkelijke toestemming hebt gehad van de vrouw zelf

 Marco B., een ooit succesvolle Nederlandse zanger met Italiaanse wortels, is af. Hoewel de geruchten al gonsden werd deze week duidelijk dat Marco B., geboren te Alkmaar en woonachtig te Blaricum, niet van jonge meisjes kon afblijven. Sterker nog, één van de meisjes die Marco B. heeft betast is met haar verhaal naar John de M. gestapt. John de M. deed niets met dit verhaal, nadat ook over John’s zwanger Jeroen Rietb. dezelfde  verhalen de ronde deden deed John de M. niets. Sterker nog, John de M. haalde zijn schouders op bij een derde geval, Ali B., die eveneens zijn handen niet van jonge vrouwen kon afhouden.

Marco B., Ali B., Jeroen Rietb. en John de M. deden mee aan een televisieprogramma. Een talentenjacht. Hierbij waren de deelnemers en -sters afhankelijk van hun grieven. Hun woorden. Hun beslissingen. En hoewel John de M. dat ontkent was er wel degelijk een machtsverhouding en Marco B., Ali B., Jeroen Rietb. gebruikten die rol om aan hun gerief te komen. De beschuldigingen zijn niet mals: betasting zonder toestemming, aanranding, het sturen van ongevraagde seksueel getinte boodschappen tot zelfs foto’s van hun geslachtsdeel, tot verkrachting. Voor Marco B., Ali B., Jeroen Rietb. ging niets te ver. Ze behoorden tot de kliek van John de M., die het bedrijf achter die spelshow voor bijna 1 miljard euro had verkocht aan ITV, een Britse producent van spelshows. 500 miljoen kreeg John de M. in eerste instantie. En nog eens 400 miljoen als hij 5 jaar zou aanblijven en de resultaten goed bleven. Zo geschiedde.

John de M. had liefst 200 mensen op de studiovloer lopen. Het programma was zo groot opgezet dat het niet één, maar liefst 3 regisseurs had. Één van die regisseurs, Martijn R., werd door één van de kandidates in vertrouwen genomen. Ze deed haar verhaal aan Martijn R.. Maar die deed niets met het verhaal. Hij vond het eigenlijk wel amusant.

Jeroen Rietb . had bijna tien jaar lang vrij spel. Hij was onderdeel van de De Mol clan, dus wat kon hem nou gebeuren? En inderdaad, de puisant rijke en machtige De Mol clan deed niets toen duidelijk werd dat Jeroen Rietb. zijn klauwen niet thuis kon houden. Hij en Linda de M., de zus van John de M., gingen in 2016 wel in therapie, in de Verenigde Staten nog wel. Maar John de M., die zijn privé vliegtuig bijna niet meer van de grond kreeg vanwege het gewicht van de bankbiljetten in het vrachtruim, zette zijn zwanger Jeroen Rietb. na de therapie gewoon weer op de oude plek, waar Jeroen Rietb. doorging met het versturen van ongevraagde seksueel getinte berichten aan die kandidates, en het betasten ervan.

Dat ongevraagd betasten van kandidates gaat even goed. Marco B., Ali B. en Jeroen Rietb. konden lang hun gang gaan, zonder dat John de M. of één van de liefst 200 medewerkers aan het programma hen ook maar één strobreed in de weg legde. Maar eerdaags komt dat allemaal toch naar buiten en dat gebeurde dus ook. Liefst 19 (jonge) vrouwen deden hun verhaal en drie van hen deed daadwerkelijk aangifte bij de politie. Marco B., Ali B. en Jeroen Rietb. hadden niet verwacht dat hun seksuele escapades ooit uit zouden komen. Beetje domme gedachte natuurlijk. Maar niet vreemd omdat het mannen zijn en mannen denken allen met hun pik. Nu dat toch is gebeurd zijn ze het land uit gevlucht naar respectievelijk Italië, Dubai en de Verenigde Staten. Ze zullen daar lange tijd moeten verblijven, want deze storm waait niet zomaar over. Marco B. en Ali B. zullen nooit meer één noot in het openbaar zingen. De tijden dat Marco B. avonden achtereen De Kuip, Ahoy of de Arena vol kreeg zijn voorbij. Ook de muzikale carrières van Ali B. en Jeroen Rietb. zijn voorbij. Het sprookjeshuwelijk tussen Jeroen Rietb. en Linda de M. is eveneens voorbij.

En dan gaan er stemmen op om een fonds in het leven te roepen om de misbruikte vrouwen schadeloos te stellen. Hierin zouden de tientallen miljoenen moeten komen van Marco B., Ali B., Jeroen Rietb., John de M., Linda de M., RTL4, ITV en Talpa. Vanzelfsprekend bestaat er binnen Talpa of ITV een lijst van alle kandidates die door Marco B., Ali B., Jeroen Rietb. en  John de M. zijn misbruikt. Die moeten worden opgespoord en een flink geldbedrag krijgen. Toegegeven, geld is niet alles. Maar geld doet de daders pijn. En daar gaat het om.

Wat rest is dit: Mannen, houden jullie je poten thuis. Raak de vrouwen niet aan, mits je daarvoor uitdrukkelijke toestemming hebt gehad van de vrouw zelf.

Marco B. en Ali B. in betere tijden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten