Pagina's

zondag 9 januari 2022

Zullen we de complottheorieën van Baudet, c.s. eens omdraaien?

Al enige tijd verveelt Forum voor Democratie ons met hun complottheorieën dat het coronavirus een samenzwering is van de grote farmaceuten, aangevoerd door Bill Gates, George Soros en Klaus Schwab. Zij zouden het plan hebben voor “The Great Reset”. Wat die “Great Reset” inhoudt weten ze bij FvD ook niet helemaal. Maar zij denken dat er in het vaccin een chip zit die iedereen zal kunnen volgen. Je zult geen controle meer over je eigen leven hebben. Je zult als een soort robot door het leven wandelen en alleen nog maar dat doen wat Bill Gates, George Soros en Klaus Schwab willen dat je doet. Dat zeggen tenminste FvD politici Baudet, Van Houwelingen en Van Meijeren.

Omdat onze politici en Kamerleden zich hebben laten vaccineren hebben ze zich aan Gates, Soros en Schwab onderworpen, en voeren hun “Great Reset” agenda uit. Willem Engel, die graag meedoet in deze enge ideeën, heeft er zelfs het adres van D66 leider Sigrid Kaag voor op zijn Twitter account voor gepubliceerd. Engel meende dat Kaag nauwe banden heeft met het World Economic Forum van Schwab en eist een onderzoek.  

De ideeën van Baudet, Van Houwelingen, Van Meijeren en Engel zijn ridicuul en zelfs gevaarlijk. Afgelopen week – een paar dagen vóór de publicatie van Engel – stond FvD aanhanger Max van den B(erg) bij Kaag voor de deur om dezelfde vuilnis te kraaien als Baudet, Van Houwelingen en Van Meijeren (maar bijvoorbeeld ook presentator Robert Jensen, voormalig zangeres Marga Bult en oud presentatrice Viola Holt) iedere dag weer via sociale media over ons uit strooien. Max van den B(erg) stond een week eerder al voor de deur van minister van VWS Hugo de Jonge, om dezelfde complottheorieën uit te kramen. De Jonge verklaarde na het incident overigens dat er iedere week wel iemand bij hem voor de deur stond om enge complottheorieën uit te kramen.

Zullen we de complottheorieën van Baudet, c.s. eens omdraaien? Immers volgt FvD een scenario, die niet veel – of zelfs helemaal niet – afwijkt van wat soortgenoten in het buitenland uitkramen. Opvallend is de uitspraak in Duitsland van AFD aanhangers dat er geen vaccins in de armen van kleine kinderen mogen belanden. Dezelfde week zat er iemand bij de dagelijkse (rechtse) talkshow van Op1 bij de NPO te verklaren dat er geen vaccins in de armen van kleine kinderen mogen belanden. In Frankrijk, Italië, de Verenigde Staten en Australië gebeurde in diezelfde week hetzelfde: soortgenoten van FvD die in de media kraaiden dat er geen vaccins in de armen van kleine kinderen mogen belanden. Precies op hetzelfde moment.

Dat is opmerkelijk. Zou het niet zo zijn dat de politici die roepen dat anderen van bovenaf worden aangestuurd, zelf worden aangestuurd? Zou het Kremlin hier achter kunnen zitten? Immers hebben de Russen baat bij een instabiele Westerse samenleving. Ook hebben de Italiaanse rechts-populistische Lega Nord en het Franse rechts-populistische Rassemblement National (tot 2018 bekend als Front National) toegegeven miljoenen te hebben ontvangen uit Moskou om hun campagne te financieren. Ook van oud-president Donald Trump is bekend dat hij voor zijn campagne uit 2016 geld en ondersteuning kreeg uit Moskou.

Tegen Baudet bestaan er al langer verdenkingen geld en ondersteuning te ontvangen van personen die gelieerd zijn aan het Kremlin. Een groot deel van de volgers van FvD op Twitter zijn zogenaamde trollen; vrij nieuwe accounts zonder al teveel volgers (soms zelfs helemaal geen volgers) die accounts van andersdenkenden aanvallen met (doods)bedreigingen en  nepinformatie. Baudet volgt hetzelfde scenario als Trump, Lega Nord, AfD en Rassemblement National. Baudet doet dezelfde uitspraken. Gebruikt dezelfde woorden (weliswaar spreekt iedere partij natuurlijk wel de eigen landstaal, maar vertaald naar het Nederlands komt het allemaal op hetzelfde neer) en doet dat op nagenoeg hetzelfde moment als de rest.

Bewijzen zijn er echter niet. Ook bovenstaand scenario is natuurlijk flinterdun bewijs.

Maar waar rook is, is vuur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten