Pagina's

vrijdag 23 oktober 2015

Oproerkraaiers op AZC bijeenkomsten zijn acteurs van PVV-kloon Nederlandse Volksunie

Foto: ANP (via De Volkskrant)

Het zijn inmiddels bekende beelden: de gemeente organiseert een bijeenkomst in een zaal, buurthuis of in de raadszaal van het stadhuis zelf om aan te kondigen dat er in de betreffende stad of het dorp een asielzoekerscentrum (AZC) komt. Die bijeenkomsten zijn altijd goed voor grote bezoekersaantallen. De avonden zijn altijd druk bezocht maar staan zeker ook garant voor een vurig en stevig debat. Bestuurders worden uitgejouwd, bespuugd en beschimpt over hoe ze het nou in hun hoofd halen om op zo’n laag aantal inwoners zoveel asielzoekers in huis te nemen. Het staat eveneens garant voor een bezoekje van Geert Wilders, die een half uurtje langs komt om het vuurtje nog eens extra aan te wakkeren. Zeewolde, Almere, Rotterdam Beverwaard, Purmerend, Steenbergen, Oranje en ga nog maar even door. Inwoners die zogenaamd bezorgd zijn over hun veiligheid als er een groep van 600 – 1100 vluchtelingen al dan niet tijdelijk in hun buurt komen wonen. Vrouwen kunnen niet meer veilig over straat want veel van die asielzoekers zijn mannen. Die mannen hebben wekenlang gelopen. Maanden onderweg geweest zonder seks te hebben en die behoefte aan seks zouden ze wel eens kunnen uitwerken op Nederlandse meisjes en vrouwen.

Foeilelijke vrouwen die de burgemeester toe roepen dat als zo’n asielzoeker zich aan hen vergrijpt, ze die man ter plekke vermoorden. Deze dragonders staan er blijkbaar niet bij stil dat zo’n asielzoeker liever aan zelfmoord denkt dan zich aan haar te vergrijpen. Die vrouwen zijn vaak zó lelijk dat zo’n asielzoeker liever de hele weg naar Syrië terug lopend aflegt om zich daar standrechtelijk te laten executeren dan met haar seks te hebben. Vrouwen die niet alleen zo lelijk zijn als de nacht, maar ook nog eens een gezicht hebben waar de somberheid vanaf straalt. Zo somber dat ze niet ver af zitten van zelfmoord. Zo somber, dat het lachen haar totaal lijkt te zijn vergaan. Ze kan niet eens meer lachen als komt ze klaar. Zo erg is ze.

Dit is niet een verzinsel van uw schrijver, maar een inmiddels grijs gedraaide langspeelplaat met daarop iedere keer dezelfde liedjes: te hoge aantallen vergeleken met het aantal inwoners, angst voor verhoogde criminaliteit en lange wachtlijsten voor woonruimten. Drie zo op het oog onafhankelijk van elkaar demonstrerende vrouwen gebruikten precies hetzelfde argument waarom asielzoekers in Nederland niet welkom waren: haar alleenstaande dochter krijgt zo weinig geld dat ze haar eigen kind nauwelijks nog kan voeden en geen geld heeft om überhaupt de zorgverzekering te betalen.

Niet alleen de argumenten zijn iedere keer dezelfde. Ook het uiterlijk vertoon is tijdens iedere AZC bijeenkomst exact hetzelfde. Het zijn dezelfde mensen: dikke, vadsige, volgevreten veel te verwende Westerse lijven met net iets teveel tatoeages en piercings. Bomberjacks, petje, net iets te wijde sportbroeken en veel te grote sportschoenen. Dezelfde uitspraken. Dezelfde scheldpartijen. Dezelfde manier van demonstreren. Dezelfde manier van protesteren. Dezelfde argumenten. Heeft rechts extremistisch Nederland dan geen originaliteit? Zijn ze dan niet vindingrijk waardoor ze elkaar nadoen? Uw schrijver van dit stukje merkte het eerder deze week al op: hoe kunnen drie onafhankelijk van elkaar levende vrouwen exact dezelfde woorden gebruiken? Hoe kan een groepje kerels die zegt al hun hele leven diep in Brabant te wonen spreken met een zwaar Rotterdams accent, inclusief typisch Rotterdamse uitdrukkingen?

Sinds vandaag weten we het: het zijn acteurs. De demonstranten zijn helemaal geen bezorgde bewoners. Het is een rondreizend circus bestaande uit leden van de extreem rechtse Nederlandse Volksunie,de NVU. Een PVV-kloon, dus. Extreem rechtse oproerkraaiers die geen enkele band hebben met Zeewolde, Almere, Rotterdam Beverwaard, Purmerend, Steenbergen of Oranje. Ze wonen er niet eens. Ze komen alleen naar die AZC bijeenkomsten om te protesteren tegen allochtonen. Ze komen de buitenlandenhaat aanwakkeren. Het vuurtje op stoken. Ze roepen voorstanders van het opnemen van vluchtelingen toe dat die dood moeten, ze gooien stenen door de ruit van voorstanders en organiseren protestmarsen. Een vrouwelijke spreker  die voorstander was van het opnemen van vluchtelingen werd een piemel tussen haar benen gewenst. Leden van de PVV-kloon NVU bedreigen burgemeesters en raadsleden van gemeenten waar asielzoekerscentra komen. Ze geven de media het idee dat de betreffende stad of het dorp faliekant tegenstander is van zo’n AZC. Maar in werkelijkheid wonen ze niet eens in de buurt van zo’n AZC. De media vroegen zich afgelopen week af waarom het in Alphen aan den Rijn zo rustig bleef. Dat was waarschijnlijk omdat de NVU die bijeenkomst even had gemist. Stond niet op de kalender.

Na het neerhalen van de MH17 verscheen er een foto met daarop een Oekraïense separatist, die een knuffel in de lucht hield. Als een soort trofee. De wereld reageerde geschokt: Was deze door Rusland gesteunde soldaat zo trots op het neerhalen van dat passagiersvliegtuig dat hij de knuffel van een onschuldig meisje in de lucht hield? Wat was dit voor bruut? Op filmbeelden bleek later dat hij de knuffel naar de hemel richtte en een kruis sloeg, waarmee hij wilde laten zien dat hij er helemaal niet zo trots op was dat hij een jong meisje van het leven had beroofd. Daar moest de schrijver van dit stukje even aan denken toen bleek dat de demonstranten op die AZC vergaderingen helemaal geen inwoners van Zeewolde, Almere, Rotterdam Beverwaard, Purmerend, Steenbergen of  Oranje waren, maar leden van de extreemrechtse Nederlandse Volksunie.

De media gaat tegenwoordig zo snel dat je pas dagen later door hebt wat er werkelijk is gebeurd. Maar tegen die tijd is iedereen alles alweer vergeten.

Meer over de vluchtelingencrisis:
Europa vindt stofzuigers en Mickey Mouse belangrijker dan humanitaire rampen 
Kom in het verzet, dus!
Rutte had beter Lodewijk Asscher naar Coca Cola kunnen sturen 
De kracht van Geert Wilders is de onmacht van de rest
Onbeheersbaar probleem
Antwoord

Geen opmerkingen:

Een reactie posten