Pagina's

maandag 21 april 2014

Geen Nederlander geen geld

Het Kabinet ging de Paasdagen in met de heerlijke paasgedachte dat mensen die geen Nederlands spreken geen uitkering meer mogen krijgen. Deze PVV maatregel wordt door coalitiepartner VVD verkocht als mensen die de Nederlandse taal beter spreken ook sneller een baan vinden. Dat is natuurlijk lariekoek in een maatschappij met 700.000 werklozen. Feitelijk is het bedoeld om Turken, Marokkanen en andere niet-Westerse allochtonen zoveel mogelijk uit te sluiten van een uitkering, hetgeen het een zwaar discriminerende maatregel is. Terwijl ze niet meedoet aan deze coalitie claimt de PVV hierin de overwinning en dat is volkomen terecht. Immers waren zij de eerste die dit bedachten en opschreven in hun verkiezingsprogramma van 2006. Destijds riepen zowel PvdA als de VVD in koor dat het ondenkbaar was dat een coalitie waaraan zij zouden deelnemen, een dergelijke maatregel zou uitvoeren. Maar in 2012 nam de VVD het PVV programma van de vorige verkiezingen vrijwel integraal over en de PvdA het verkiezingsprogramma van de SP. Het PvdA programma uit 2010 was te flets en te mat en daarom moest het linkser. Zo ook het verkiezingsprogramma van de VVD, die zijn plaats op rechts dreigde te moeten afstaan aan de veel rechtsere PVV. Er is geen maatregel van dit kabinet die dat zo goed illustreert. Een beter voorbeeld bestaat haast niet.

Maar hoe zit het eigenlijk met de rest van Nederland? De blanke autochtone Hollandse kaaskop? Spreekt die nog wel voldoende Nederlands om een uitkering te krijgen? Als je afgaat op wat er vandaag de dag onder twintigers, dertigers en veertigers op radio, televisie en internet (Twitter, Facebook, e.d.) wordt gesproken dan kun je er vanuit gaan dat ook onder deze inheemse autochtone blanke bevolkingsgroep weinig uitkeringen meer zullen worden uitgedeeld. Kijk je naar de reclames die in de verschillende media voorbij komen of gewoon gesprekken op straat dan kan het UWV bijna al zijn geld in de tas houden, want er wordt bijna geen woord Nederlands meer in gewisseld in deze maatschappij. Titels van televisieprogramma’s moet je toch bijna onder een microscoop leggen om daar nog een Nederlandstalige titel tussen te vinden. Neem het programma 'Devorce', wat een Engelstalige titel is voor een Nederlandse televisieserie. Of neem 'Holland’s Got Talent' en 'The Voice of Holland'. Neem de deelnemers en deelneemsters aan het televisieprogramma 'Adam zoekt Eva', die voor het eerst in hun blootje hun nieuwe liefde tegemoet treden. In de jaren ’90 van de vorige eeuw riepen twintigers onder elkaar ‘dat ze compleet voor lul stonden’, maar tegenwoordig hebben twintigers een ‘awkward moment’. OP dagen als vandaag kunnen twintigers en dertigers elkaar ook geen 'zalig Pasen' meer wensen, maar 'happy easter'. Luister naar de radio hoeveel Nederamerikaans er voorbij komt. Een regering noemen we tegenwoordig bijvoorbeeld een ‘administratie’, verwijzend naar het Amerikaanse ‘administration’. Bij de wisseling van de wacht van regeringen spreken we van een ‘regime change’, verwijzend naar het aftreden van de Iraakse dictator Saddam Hoessein. Bij een ingewikkelde situatie zouden we voorheen ‘de zaak oplossen’. Nu roepen we dat we ‘het wel even gaan handelen’, verwijzend naar het Engelse ‘to handle’, wat ‘afwerken’ betekent.

Kijk om u heen en luister naar de mensen om u heen en merk op dat het voor de mensen die deze uitspraken doen erg lastig wordt een uitkering aan te vragen, zoveel Nederamerikaans gebruiken ze.

Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dat blanke inheemse autochtone Hollandse kaaskoppen geen fatsoenlijk woord Nederlands meer over de lippen kunnen krijgen, maar slechts verzanden in een soort mix van Amerikaans en Nederlands (het zogenaamde 'Nederamerikaans') is niet de bedoeling van dit PVV-initiatief. Immers zijn de grote geldschieters blanke Amerikaanse joden en die willen in Nederland nog gewoon aanspraak kunnen maken op belastinggeld. Blanke inheemse autochtone Hollandse kaaskoppen kunnen ook in de toekomst gewoon gebruik blijven maken van de sociale voorzieningen. Hoeveel Engels ze ook door hun Nederlands smijten. Voor zover die voorzieningen er dan nog zijn. Het gaat erom mensen van niet-Westerse afkomst weg te houden van welke hulp dan ook. Mensen niet alleen uit Turkije of Marokko, maar ook Antillianen en Afrikanen. Negers en moslims. Mensen met een licht getinte of donkere huidskleur. Mensen die volgens de Amerikaanse overheid een gevaar vormen voor onze Westerse hamburgercultuur. Een Spanjaard die geen woord Nederlands spreekt krijgt gewoon een uitkering. Een in Nederland woonachtige Rus ook. Een Australiër hoeft niets te vrezen, evenals een Italiaan of een Griek.

Het is natuurlijk een belachelijke en waardeloze maatregel om mensen die de Nederlandse taal onvoldoende machtig zijn geen uitkering te geven. Het is om bovenstaande redenen een zwaar discriminerende maatregel die helemaal nergens over gaat. Het is belachelijk, ridicuul en onacceptabel. Het is een verwerpelijk politiek paradepaardje en een ordinaire bezuinigingsmaatregel. Het is waarschijnlijk ook nog eens tegen het VN Handvest voor de Rechten van de Mens, waarin staat omschreven dat iedereen een fatsoenlijk bestaan moet worden gegund. Het is nog maar één stap verwijderd van een wet die voorschrijft dat mensen met een niet-Westerse achternaam, een niet-Nederlandse achternaam of een donkere huidskleur mogen worden uitgesloten van alle hulpmiddelen die een land biedt om mensen er weer bovenop te krijgen. In de wet mag nog niet expliciet worden omschreven dat negers geen uitkering mogen krijgen. Dat alleen het Arische ras gebruik mag maken van de voorzieningen in Nederland. Dat zou wel discriminatie zijn en daar zijn we nog niet aan toe. Daarom wordt er geëist dat de uitkeringsgerechtigde voldoende Nederlands spreekt. Dat mag nog net volgens het internationale recht. Het is nog wachten dat iedereen met een niet blanke huidskleur of een niet-Nederlandse achternaam eerst alle coupletten van het Wilhelmus van voren naar achteren het terug moet moeiteloos moet opdreunen in vloeiend Nederlands om voor een uitkering in aanmerking te kunnen komen. Het is wachten op de dag dat mensen met een licht getinte huidkleur of donkerder alle Hollandse traditionele recepten uit je hoofd moet leren en het Wilhelmus achterstevoren moet zingen om voor hulp in aanmerking te mogen komen. Met een maatregel als deze ontneem je mensen hun kans op het opbouwen van een fatsoenlijk bestaan en werk je criminaliteit in de hand. Al was het alleen maar omdat mensen in dit extreem dure land wel moeten zien te overleven. En wat gaan mensen doen die niet meer worden gesteund door de overheid, maar toch moeten overleven? Precies, ze gaan inbreken, roven en stelen. Vervolgens roept de VVD dat deze mensen weer keihard moeten worden aangepakt omdat we in dit land inbreken, stelen en roven niet tolereren. De PVV roept dat deze mensen het land uit moeten. Enfin, we kennen de populistische riedeltjes inmiddels wel. Maar laat de liberalen eens kijken waar dat vandaan komt. Laat de VVD en PVV eens kijken naar de maatregelen waarvan deze mensen last hebben waardoor ze in veel gevallen wel moeten gaan inbreken, stelen en roven. Het is helder dat de VVD en PVV hun ogen daarvoor gesloten houden, want de VVD is steeds meer een kopie van de PVV. Niet alleen de PvdA heeft zijn idealen verkwanseld om aan deze regering te kunnen deelnemen, maar ook de liberalen zijn zichzelf niet meer.

De maatregel om alleen nog inheemse blanke autochtone Hollandse kaaskoppen te voorzien van sociale voorzieningen is zwaar discriminerend en racistisch. Maar de grens van wat discriminerend c.q. racisme is lijkt door de komst van de PVV steeds verder te worden opgetrokken. Iets wat in de jaren ’90 nog goed was voor zware boetes en celstraffen wordt tegenwoordig gewoon getolereerd. Het schelden, schofferen, voeteren, sneren en discrimineren valt vandaag de dag namelijk onder de vrijheid van meningsuiting.

Nog geen tien jaar geleden was het voor de PvdA ondenkbaar dat ze een dergelijke maatregel alleen al zouden opschrijven in een regeerakkoord waarin ze zouden deelnemen. En dan vinden de sociaaldemocraten het vreemd dat ze op 19 maart jl. zo ongelofelijk veel zetels hebben verloren aan de SP maar vooral aan D66.

Happy easter. Sorry: Zalig Pasen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten