Pagina's

woensdag 3 februari 2016

SekslessenFoto: (c) Die Welt

 
Deskundigen riepen vandaag in De Volkskrant op dat jongens verplicht moesten worden bijgebracht in het volgen van sekslessen. Sinds de massaverkrachtingen in Keulen zou zijn gebleken dat jongens tegenwoordig geen enkel respect meer hebben voor vrouwen. Ze keken teveel af van het internet, waar vrouwen worden afgebeeld als domme, onderdanige wezens die alleen maar op de wereld zijn gezet om kinderen te baren en de man te dienen. De jongens van tegenwoordig hebben geen respect voor het vrouwelijke lichaam en daarom moeten jongens worden verplicht vanaf de basisschool sekslessen te volgen. Het ergste van dit voorstel is misschien wel dat niemand het over ‘moslims’ durft te hebben. Daarom wordt maar snel verwezen naar ‘jongens’ in het algemeen. Wat een hypocriete onzin.

De gebeurtenissen in Keulen – hoe verschrikkelijk ook – worden door zowel links als rechts te pas en te onpas aangegrepen om hun standpunt te onderschrijven. Alsof daar op dat plein voor de Dom in Keulen een massale orgie plaatsvond van mannen die in grote getale vrouwen besprongen omdat ze hun geslachtsdeel niet in bedwang hadden. Alsof een dergelijke gebeurtenis iedere dag plaatsvindt. Het wordt volledig uit z’n verband getrokken alleen maar omdat de helft van de ruim dertig aanranders asielzoekers waren, of daaraan gerelateerd. De andere helft – met daaronder een in Duitsland geboren en getogen blanke autochtone meneer, een Amerikaan en zelfs een Nederlander – gaat blijkbaar vrijuit bij het plegen van een dergelijk wanstaltige daad. Niemand die het daar nog over heeft.

Niemand die bijvoorbeeld nog met een woord rept over de Utrechtse serieverkrachter, die eind jaren ’90 tientallen vrouwen de stuipen op het lijf joeg door hen op gruwelijke wijze te penetreren. Niemand die het heeft over de talloze verkrachtingen die iedere dag wereldwijd plaatsvinden, waarbij vrouwen tegen hun wil seks moeten hebben met één soms wel met meerdere mannen tegelijkertijd. Die mannen zijn niet altijd van Noord-Afrikaanse afkomst. Daar zitten ook gewone autochtone, blanke mannen bij. Maar dat is geen nieuws. Het is pas nieuws als het vluchtelingen zijn. Want alle vluchtelingen zijn immers testosteronbommen, die na een lange reis door woestijnen, bergen en dalen bij aankomst hun geslachtsdeel in iedere vrouw steken die ze tegenkomen. Het geeft Geert Wilders en zijn volgelingen (de 'Wilderianen', of 'PVVee') het recht om (letterlijk) wild om zich heen te slaan, vernielingen aan te richten en democratisch gekozen bestuurders onder druk te zetten. Wilders riep op tot democratisch en geweldloos verzet. Maar die boodschap is bij zijn achterban niet helemaal goed aangekomen. Auto’s worden in brand gestoken, gemeentehuizen vernield, burgemeesters onder druk gezet. Als je het niet eens bent met de Wilderianen, dan komt je dat over het algemeen duur te staan.

Begrijp de schrijver van dit stukje goed; respect voor de vrouw moet er inderdaad zijn. Maar het probleem is misschien wel dat niet alleen het respect voor de vrouw is weggezakt, maar het respect voor ons allemaal. Respect voor elkaars standpunten. Respect voor de vrijheid van meningsuiting. Want die vrijheid van meningsuiting geldt niet alleen voor die veel te dikke, volgevreten lichamen met iets teveel tatoeages erop, gehesen in bomberjacks en veel te grote sportschoenen. Vrijheid van meningsuiting geldt voor ons allemaal. Vrijheid van meningsuiting betekent dat we allemaal het recht hebben om ons zegje te doen, waarbij het doel moet zijn om ergens in het midden uit te komen, zodat we met elkaar verder kunnen. Daarvoor voeren we een gesprek met elkaar. Nee, we steken geen auto’s in brand en we smijten geen zand op de oprit van de burgemeester. Nee, we smijten geen eieren en verfbommen tegen het huis van een gemeenteraadslid. We luisteren naar elkaar en proberen elkaar te vinden door ergens in het midden uit te komen.

Wat dat betreft zouden we allemaal wel sekslessen kunnen gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten