Pagina's

dinsdag 22 september 2020

Als we dan geen seks meer mogen bedrijven, laten we er in ieder geval naar kunnen kijken


Voetbalclub FC Emmen mag niet worden gesponsord door een groothandel in wetsartikelen. Is in strijd met de goede zeden, vindt de KNVB, de organisator van de vaderlandse voetbalcompetitie. Jonge kinderen mogen niet in aanmerking komen met naakt en bloot want dat zou wel eens voor traumatische ervaringen kunnen zorgen.

Bijzonder is dat de vaderlandse voetbalcompetitie wél kan worden gesponsord door de biermerken Heineken (Feyenoord), Bavaria (PSV), Budweiser (Ajax) en Grolsch (FC Twente). De Tweede Divisie heette jarenlang de Jupiler League, naar het beroemde Belgische pilsje en de Eerste Divisie heette begin van deze eeuw jarenlang de Holland Casino Eredivisie. Op de mouw van menig speler of speelster prijkt het logo van Koning TOTO, een website van de overheid die jongeren aanspoort tot gokken. Van de KNVB mogen jongeren dus naar hartenlust bier zuipen en hun geld vergokken. Zolang daar maar geen blote borsten bij komen kijken. Want dat is in strijd met ‘het goede fatsoen’. Koning TOTO verwijst in ieder spotje graag naar een fictief Afrikaans stamhoofd. Dus ook discriminatie en racisme zijn volgens de KNVB minder erg dan een paar blote borsten.

Het hoofdstuk FC Emmen is het zoveelste deel in een serie waarin naakt en bloot steeds verder worden gecriminaliseerd. In Amerikaanse speelfilms hebben de acteurs tegenwoordig seks met de kleren aan omdat de filmkeuring de film alleen nog maar goedkeurt voor bezoekers van 18 jaar en ouder. Dat brengt een stuk minder geld in het laatje van de filmstudio en dus houden de acteurs en actrices tijdens het bedrijven van de seks hun kleren aan. Als in een andere film honderden mensen op de meest gruwelijke wijze naar het hiernamaals worden geholpen vindt de Amerikaanse filmkeuring dat weer geen probleem en mogen kijkertjes van onder de 18 jaar dat gewoon zien. Zolang de slachtoffers maar niet bloot zijn is er niets aan de hand. Zij die thuis met de kleren aan seks bedrijven en met de kleren aan onder de douche kruipen hebben een heel erg saai leven.

Vanwege de coronacrisis mogen we elkaar niet meer de hand schudden, we mogen geen feestje meer geven, niet meer juichen als onze voetbalclub een doelpunt scoort en er wordt openlijk gesproken om seksueel contact ook maar te verbieden. In een Calvinistisch bestaan past er sobere en ingetogen levensstijl. Plezier maken is bijna verboden.

Als we dan geen seks meer mogen bedrijven, laten we er in ieder geval naar kunnen kijken.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten