Pagina's

vrijdag 9 juli 2010

PVV'ers zijn notoire klagers en slechte verliezers

Nederland wordt de laatste weken geteisterd door terreur. Er zijn weliswaar nog geen doden of gewonden gevallen; het is een kwestie van zijn voor dat dat gaat gebeuren. De zwaar teleurgestelde terroristen zijn niet tevreden met de verkiezingsuitslag en eisen daarom nieuwe verkiezingen, zodat hun partij opnieuw de kans krijgt de grootste te worden. Tot het moment dat er nieuwe verkiezingen komen, blijven ze doorgaan met hun terreur. Hun leider, een machtige en invloedrijke geestelijke Geert al Wahid el-Wilders, roept in videoboodschappen en geluidsopnamen op tot het zaaien van onrust in de samenleving, discriminatie en haatdragende opmerkingen. Want tot vervelends aan toe staan er steeds meer berichten in kranten en tijdschriften, op internetfora en er is nu een heuse website (www.geenpaarsplus.nl), waarop PVV-stemmers hun ongenoegen uiten over het niet deelnemen van ‘hun’ partij aan het kabinet. Ze zijn zwaar teleurgesteld dat hun partij geen deel meer uitmaakt van het formatieproces. Ondertussen vergeten ze dat ze dat aan zichzelf te danken hebben. Misschien moet je ze laten uitrazen; dan gaat de wind vanzelf wel liggen. Aan de andere kant moet je ook waken voor zelfoverschatting.

De PVV-manie is onder de zogenaamde ‘linkse pers’ al wat gaan liggen; zij zijn het zat om gratis reclame te maken voor een beweging die alleen maar kan roeptoeteren en weigert zijn woorden om te zetten in daden. De PVV is verworden tot en bekrompen clubje ideologen zonder politieke openheid. Diverse handreikingen van de VVD ten spijt, weigeren ze om deel te nemen aan het formeren van een Kabinet. De stoïcijnse houding niet deel te nemen aan besprekingen voor een rechts kabinet, zal wel degelijk invloed hebben op de gratis publiciteit van de pers uit binnen- en buitenland. Maar zeker ook op het aantal stemmen. Want als er iets duidelijk is geworden is het, dat de PVV eigenlijk helemaal niet wil regeren. Na de gemeenteraadsverkiezingen waren zede grootste in Almere en de op-één-na-grootste In Den Haag en toch deden ze niet mee in het college. Nu PVV-leider Wilders heeft bewezen op één onderwerp (het AOW-verhaal) beter te kunnen draaien van voormalig PvdA-leider Wouter Bos op zes, is de PVV gezien en gaan de 20 zetels straks gewoon weer terug naar waar ze vandaan kwamen: naar het CDA.

Vanzelfsprekend leggen de PVV-stemmers de schuld voornamelijk bij het CDA, omdat die weigert mee te onderhandelen over een rechts kabinet. Volgens de PVV-stemmers negeert het CDA de roep van de meerderheid van de bevolking, die per se zo’n rechts kabinet wil. De rest heeft het recht niet om aan te schuiven aan de onderhandelingstafel, zo stelt de PVV-stemmer. Alsof onderhandelen over een nieuw Kabinet een verworven recht is, dat inde (grond)wet omschreven staat. Niet alleen zit klagen de PVV’ers in het bloed; ze zijn kortzichtig en ze lijden ook nog eens aan permanent geheugenverlies. Ze vergeten even dat de CDA-leiding niets liever wil, dan opnieuw meeregeren. Het CDA wil niets liever, dan instappen op de Wilders/Rutte Express, die als eindstation een land heeft, waar mensen nog verder van elkaar af staan en elkaar haten, alleen maar vanwege het geloof. Een land dat een kopie zal worden van een gemiddeld Afrikaans land of Israel. Dergelijke situaties onaarden niet zelden in een burgeroorlog. Deze trein heeft als eindstation een land, waarin de overheid voorschrijft welke kleding is toegestaan en welke boeken er gelezen mogen worden. Een land waarbij de overheid belasting heft, op het dragen van kleding (‘kopvoddentax’). Een land dat vooraan staat, als het andere landen kan wijzen op het niet naleven van de mensenrechten, maar tegelijkertijd de vrijheid van godsdienst ter discussie stelt. Een land dat zich terug heeft getrokken achter de dijken, omdat het geen lid meer is van de EU. Een land met stadscommando’s, registratie op etniciteit en strafkampen. Een land dat andere landen in nood niet meer te hulp schiet, omdat het ontwikkelingshulp niet meer steunt. Een meerderheid van de CDA-leden wil niet in dat land leven. En daarom treft CDA-partijleiding een woedende achterban tegenover zich.

Ook vergeten de PVV-stemmers dat ‘slechts’ 1,5 miljoen mensen op de PVV heeft gestemd. Een fors aantal, dat is waar. Een schrikbarend fors aantal, wel te verstaan. Maar er zijn er nog altijd bijna 8 miljoen die dat niet hebben gedaan. Volgens de PVV-stemmers wil de meerderheid van de Nederlanders een rechts kabinet met de PVV, terwijl 16% van het totale electoraat op de PVV heeft gestemd. Waarom hebben die resterende 8 miljoen mensen dan geen PVV gestemd, vraag je je dan hardop af. Maar PVV-stemmers zijn een andere mening toegedaan; zij zijn er heilig van overtuigd dat koningin Beatrix lid is van de PvdA en Rutte het schoothondje van links wordt. Het ontgaat PVV-stemmers totaal dat de koningin geen lid mag zijn van welke politieke partij dan ook en dat Nederland na 3 jaar gekibbel en geruzie tussen de PvdA aan de ene kant en het CDA aan de andere kant, het land nou eens geregeerd moet worden. Ook ontgaat het PVV/stemmers dat je van de PVV helemaal geen lid kunt zijn; er is maar één grote leider en dat is Wilders. Hij bepaalt wat er gebeurt en duld geen tegenspraak. De PVV-stemmers hopen snel op nieuwe verkiezingen, zodat volgens hen de PVV nóg groter wordt. Misschien moeten er welk net zo lang verkiezingen worden georganiseerd, totdat de PVV dan eindelijk de grootste is. Het zijn tekenen van slechte verliezers. Alleen in schijndemocratieën in Afrika of Azië komen zulke wantoestanden voor; niet in Nederland. Of misschien moeten er wel hertellingen worden aangevraagd, zoals bij de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Het gevaar is dan wel dat de uikomst ook anders kan uitpakken; bij de hertellingen in Rotterdam bleek de PvdA 800 stemmen extra te krijgen en verloor de rechtse Leefbaar Rotterdam 100 stemmen.

Maar dat gaat even aan PVV-stemmers voorbij. Hun gekibbel op nieuwe verkiezingen begint zo langzamerhand irritante vormen aan te nemen. Op het internet wordt gesproken over liefst 58 zetels, wat in zou houden dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking, inclusief linkse stemmers, op de PVV zou gaan stemmen. Ze vergeten dat het een totale illusie is; veel PVV-kiezers zullen teleurgesteld zin dat de PVV eigenlijk niet wil meeregeren; maar er zijn zeker ook PVV-kiezers die teleurgesteld zijn in de plotselinge draai op het AOW-standpunt. Alleen dat al is reden voor de PvdA om te gaan prijsschieten de komende verkiezingen, als de PVV weer begint over het draaien van Wouter Bos. Tenslotte heeft de PVV (maar zeker ook de VVD) zijn succes voornamelijk te danken aan de miskleunen van voormalig CDA-voorman Jan Peter Balkenende; het CDA verloor liefst 20 zetels en 15 daarvan gingen vrijwel direct naar de PVV. De rest stapte over naar de VVD. Vooral in de zuidelijke provincies waren mensen zwaar teleurgesteld in ‘hun’ CDA en stemden massaal op de PVV. Zo gauw het CDA weer in de oppositie zit, kan het zijn wonden gaan likken en herstellen van de klappen. Er zal een nieuwe lijsttrekker komen, die het vertrouwen van de kiezer weer terug zal (moeten) winnen en dat zal onherroepelijk ten koste gaan, van de VVD en de PVV.

Als je de kranten, tijdschriften en internetfora zo leest, dan bekruipt je inderdaad het gevoel dat de meerderheid van de Nederlanders (zo niet heel Nederland) de PVV graag ziet regeren. Maar schijn bedriegt; het zijn de 1,5 miljoen PVV-stemmers die alleen maar kunnen klagen. Klagen zit PVV-stemmers namelijk in het bloed. Ze zijn nergens meer tevreden mee. Niks is goed en alles is fout. Ze zijn zo weemoedig en chagrijnig. Als de wind de verkeerde kant op waait, is de overheid daaraan schuldig. Een verkeerslicht dat te lang op rood staat, een overwegboom die dicht daat net op het moment dat zij eraan komen rijden met hun autootje, de trein van acht over half die twee minuten vertraging heeft of een uitverkocht artikel in de supermarkt… is allemaal de schuld van de overheid, die massa-immigratie toestaat en daarmee automatisch de PvdA. Wilders zelf wist tijdens de verkiezingscampagne al een draai aan elk onderwerp te geven, zodat ieder onderwerp weer uit kwam bij de massa-immigratie. Zijn speerpunt. Of het nou zorg, economie of verkeersveiligheid was dat ter sprake kwam; Wilders bracht de massa-immigratie ter sprake. Want met Wilders aan het roer gaat dat allemaal veranderen.. Hun grote leider heeft ze gehersenspoeld en bang gemaakt dat Moslims de wereld zouden overnemen. Soms zou ik terug willen naar de jaren ’90 van de vorige eeuw, waarin heilig werd geloofd dat buitenaardse wezens de aarde zouden overnemen. Of machtige concerns zoals banken, olieconcerns en computerfabrikanten. Destijds nog geen woord over Moslims die de wereld zouden overnemen en ‘ons’ zouden terugwerpen naar de Middeleeuwen. Het was genieten van wilde verhalen zoals The X-Files en The Day After Tomorow. Je vraagt je af hoe Wilders toen zou hebben geregeerd: “alle buitenaardse wezens het land uit!”of “Naar strafkampen met die lui!” of “Geen tweede paspoort voor die aliens!”. Hij zou voor gek zijn verklaard en geen enkele stem hebben gekregen. Nu heeft hij met 1,5 miljoen stemmen 24 zetels bij elkaar vergaard.

1 opmerking: