Pagina's

maandag 10 augustus 2015

Containertaal


We hoeven niet langer te wachten. Het eindrapport rond de  vliegramp met MH17 is bijna af. Sterker nog: het is af. Een onderzoeksteam bestaande uit experts uit de getroffen landen is meer dan anderhalf jaar bezig geweest om precies op een rijtje te krijgen wat er die fatale middag op 17 juli 2014 is gebeurd. Het eindrapport ligt nu onder embargo bij de betrokken landen, waaronder Nederland, Australië, Maleisië, Oekraïne en… Rusland. Rusland?! Jawel, ook de Russen mogen meepraten over de inhoud van het eindrapport, dat hoogstwaarschijnlijk in oktober aan de wereld zal worden gepresenteerd. Je houdt je hart vast..!

Komt hiermee de onderste steen boven? Misschien is de schrijver van dit stukje paranoia, maar naar alle waarschijnlijkheid niet. Naar alle waarschijnlijkheid zullen we nooit weten wat er precies is gebeurd aan de minuten voorafgaand aan het fatale ongeluk. Zaken worden weg gecensureerd of verborgen achter containertaal. Lege hulzen die vooral meer vragen zullen opwerpen dan er antwoorden worden gegeven. Er zijn simpelweg teveel belangen gemoeid met de uitkomst van het onderzoek. Nederland zal als onderzoeksleider de Russen niet voor het hoofd willen stoten. De Europese Unie en de Verenigde Staten zullen Nederland erop hebben gewezen dat de Russen gek genoeg zijn om wapengekletter te laten horen als de inhoud van het eindrapport hen niet bevalt. Een Derde Wereldoorlog ligt dan zeker op de loer want Vladimir Vladimirovitsj Poetin in onberekenbaar.

De Russen hebben in aanloop naar publicatie al enige druk op Nederland uitgeoefend door plotseling te stellen dat er enge beestjes zitten in de Nederlandse bloemen en planten. Zo, plotseling. Ineens waren ze er: de parasieten. Nederlandse bloemen en planten worden vanaf vandaag aan een extra onderzoek onderworpen omdat deze beestjes schadelijk kunnen zijn voor de Russische economie. Kolder natuurlijk, want het gaat puur om een drukmiddel van de Russen om de Nederlandse economie te beschadigen. Met als einddoel de inhoud van het eindrapport rond de MH17 ramp te beïnvloeden. Pak je een Nederlander in zijn portemonnee dan zal hij luisteren, zo weten de Russen. En zo geschiedde. Willen de Nederlanders dan nóg niet luisteren? Dan is er altijd nog de gaskraan waaraan Rusland kan draaien, of roepen dat de Nederlandse Staat nog miljarden aan onbetaalde facturen verschuldigd is. Willen de Nederlanders het MH17 rapport dan nóg niet aanpassen? Dan is er altijd nog een Russisch leger dat kan uitrukken om hier en daar wat speldenprikjes uit te delen.

Dat er Russische experts aanwezig zijn bij de bespreking van het eindrapport, voorafgaand aan de officiële publicatie in oktober werpt de vraag op of het rapport niet zal bestaan uit lege hulzen en containertaal. Het roept dezelfde angsten op die opkwamen nadat de zwarte dozen van het toestel waren gevonden genomen door de Russische separatisten. De vrees bestond namelijk dat de separatisten de inhoud van de zwarte dozen zouden manipuleren, zodat de waarheid nooit boven zou komen. De laatste minuten van de vlucht zouden kunnen worden gewist, zodat niet helder was wat er precies was gebeurd. Pas een paar dagen ná de ramp wilden de Russische separatisten de zwarte dozen pas overdragen aan het internationale onderzoeksteam. Wat is er in die dagen met de zwarte dozen gebeurd? Niemand weet het. De door Rusland gesteunde separatisten wilden de zwarte dozen eerst naar Moskou sturen maar die weigerde. Moskou had naar eigen zeggen niets te maken met het ordinaire landjepik in de Oekraïne. Inmiddels zijn er meer dan voldoende bewijzen dat Rusland wel degelijk betrokken is bij de separatisten die in Oekraïne vechten voor ‘onafhankelijkheid’. Die beroemde onderste steen waar Mark Rutte over sprak vlak ná de ramp met de MH17 komt nooit boven. Er zijn simpelweg teveel belangen mee gemoeid. Geld. Macht. Politieke carrières. Mark Rutte sprak meer dan vóór zijn beurt toen hij uit pure emotie riep dat de waarheid boven moest komen. Want inmiddels zijn niet alleen bloemen en planten uit Nederland door de Russen in de ban gedaan, maar ook vlees en vis. Het is wachten op machines en chemische producten. De Russen trekken werkelijk alles uit de kast om Nederland en de rest van de wereld op de knieën te krijgen en het lijkt ze nog daadwerkelijk te gaan lukken ook! De handel tussen Rusland en Nederland – jaarlijks goed voor zo’n slordige 4 – 5 miljard euro – zal naar verwachting volledig opdrogen als de waarheid boven tafel komt. De waarheid van een door Rusland gesteunde en getrainde separatist, die per ongeluk een Russische raket afvuurde vanuit een door en in Rusland gebouwd BUK-systeem op een vliegtuig waarvan de radar aangaf dat het een gevechtsvliegtuig was. Maar eenmaal neergehaald bleek het een passagiersvliegtuig te zijn. De Russen blokkeerden een VN-tribunaal dat de daders zou kunnen vervolgen an straffen. De Russen stuurden honderden vrachtwagens de Oekraïense grens over om bewijzen om zogenaamd voedselhulp te brengen. Maar in de praktijk zaten er wapens in die vrachtwagens. Hoe konden de separatisten anders aan zulk modern wapentuig komen? Van het Oekraïense leger? De hele wereld weet dat het materiaal waarmee de Oekraïne vecht klapperpistooltjes zijn vergeleken bij het moderne wapentuig dat de separatisten hebben.

298 doden. Onder hen ook kleine kinderen. Jongens en meisjes die op het moment van de inslag bezig waren met hun knuffels of een kinderfilmpje keken. 298 mensen die niets met die oorlog te maken wilden hebben. Mensen die geen partij waren in het conflict. Mensen die gewoon van Amsterdam naar Kuala Lumpur vlogen om daar over te stappen naar hun vakantiebestemming. Mensen die op het verkeerde moment op de verkeerde plek waren. Dát is de waarheid en die waarheid wordt terwijl u dit stukje leest weggemoffeld achter containertaal. Weg gecensureerd door ‘Russische experts’. De Russen zijn niet anders gewend dan de waarheid manipuleren en verhalen naar hun hand zetten.

Maar misschien nog wel het ergste van alles is dat de Europese Commissie ondertussen wegkijkt en niets anders doet dan zich druk maken over de prijs van een toegangskaartje voor EuroDisney of de zuigkracht van een stofzuiger. Het is beschamend. Het is schokkend dat Europa hier optreedt als een tandeloze tijger. Een Zimbabwaanse leeuw die gromt maar niets kan maken tegenover een Amerikaanse tandarts die met zijn gevolg talloze kogels op hem afvuurt. De waarheid van wat er precies is gebeurd zal nooit boven tafel komen. De mensen die deze fatale fout hebben gemaakt zullen nooit worden opgepakt om zich voor een rechter te verantwoorden.

Het is bizar!

Eerdere stukken over de MH17-ramp:
- 298 moorden in de Oekraïne en de wereld gaat door met leven alsof er niets is gebeurd 
- De Derde Wereldoorlog komt er niet aan: die is er al
- Met het neerschieten van de MH17 is de wereld wakker geworden

1 opmerking:

 1. Op de eerste plaats ligt er helemaal nog geen eindrapport, en ook niet onder embargo. Er ligt een draft report, de deelnemende landen hebben 60 dagen gekregen hierop te reageren. Nu is er een bespreking van de commentaren en pas daarna gaat de OvV de boel evalueren, het draft waar gewenst aanpassen of commentaren toevoegen zodat het eindrapport ontstaat.

  Over de zwarte dozen kan ik ook duidelijk zijn, geen manipulatie volgende OvV:
  http://www.onderzoeksraad.nl/uploads/fm/2014_07_23_PB_Gegevens_Voice_Recorder_MH17_uitgelezen_DEF_ENG.pdf

  En "Russische separatisten"? Het zijn mensen uit Oekraïene, dat besef je?

  " De waarheid van een door Rusland gesteunde en getrainde separatist, die per ongeluk een Russische raket afvuurde"
  De waarheid? Is het echt DE waarheid? Fijn dat je dat al helder hebt voordat de OvV met zelfs maar een rapport komt, over de oorzaak, laat staan het JIT rapport over daderschap. Want je weet toch wel dat het clubje wat nu in NL vergadert niets zal zeggen over daderschap he?

  "De Russen stuurden honderden vrachtwagens de Oekraïense grens over om bewijzen om zogenaamd voedselhulp te brengen. Maar in de praktijk zaten er wapens in die vrachtwagens. Hoe konden de separatisten anders aan zulk modern wapentuig komen? Van het Oekraïense leger? De hele wereld weet dat het materiaal waarmee de Oekraïne vecht klapperpistooltjes zijn vergeleken bij het moderne wapentuig dat de separatisten hebben. "
  dit gaat wel echt heeeel ver qua bewering. Kun je dit ook onderbouwen met legitieme bronnen? Ik daag je hiervoor uit. Want zo bont als je het hier maakt lees ik het zelden!

  Wapens ipv goederen? Bewijs maar.
  Modern wapentuig vergeleken bij klappertjespistolen? Bewijs maar...

  Je bent bewust dat Oekraïne verschillende complete en opererende BUK-systemen hebben? Complete wel te verstaan. De separatisten 0. Dat ze een luchtmacht hebben ten opzichte van 0 vliegtuigen van de separatisten?
  en zo kan ik nog wel even doorgaan...

  Het is idd bizar, maar dan vooral de subjectieve anti-Rusland bias die zich in dit artikel manifesteert...

  BeantwoordenVerwijderen