Pagina's

zondag 16 augustus 2015

Zinloos geweldLinda van der Giessen werd bedreigd door haar vriend John F.. John had wat losse handjes, want hij sloeg er wild op los. Niet alleen Linda moest het ontgelden. Ook de voorgangsters van Linda kregen van John rake klappen. John ging daarbij niet kinderachtig te werk. De voorgangsters van Linda verbraken de relatie met John. Zo ook Linda. De voorgangsters deden meerdere malen aangifte van huiselijk geweld bij de politie. Zo ook Linda. Maar Linda deed nog iets: tijdens haar laatste aangifte zei ze tegen de dienstdoende agent dat John mogelijk een wapen in bezit had. Een illegaal verkregen handwapen. Ze was doodsbang voor John. Daarom trok ze op een goede dag uit het huis van John en nam haar zoontje van twee mee. John pikte dat niet en zocht haar afgelopen maandag op, op haar werk. Linda werkte als verpleegster bij het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk. John wilde dat Linda terug zou komen. Maar Linda weigerde. Daarop schoot John haar dood. Van dichtbij. Hij zat naast haar in de auto. Hij schoot haar dood met hetzelfde wapen waarvan Linda de politie had verteld dat hij het mogelijk in bezit had. Hij had het niet mogelijk in bezit. Hij had het gewoon in bezit.

Linda van der Giessen uit Zevenbergen overleed op 28 jarige leeftijd aan de gevolgen van deze aanslag op haar leven. Mogen we het een aanslag noemen? John is immers geen moslim. Als het een moslim was geweest die het schot had gelost, dan heette het een aanslag. Nu wordt het in de media afgedaan als ‘slechts’ een moord. Had John wel een moslim geweest en had Linda toen gezegd dat hij mogelijk een wapen had, dan was de politie erop af gegaan met een dertig man sterk arrestatieteam, helikopters en meer machtsvertoon om John van zijn bed te lichten. Hij zou direct als terrorist worden aangemerkt en levenslang achter slot en grendel belanden. Twitter zou overstromen van berichten hoe slecht moslims zijn en hoe weinig ze deugen. Geert Wilders zou direct een video op YouTube hebben geplaatst waarin hij mekkert over de onderdrukking van vrouwen en hoe snel dat tuig de grens over moest worden gesmeten. Kamervragen en een motie van wantrouwen tegen de minister van Justitie, VVD’er Klaas Dijkhof. Er zouden protestmarsen komen en sprekers. Dagenlang zou het gaan over een weerloze Nederlandse vrouw die was vermoord door een brute moslim.

Maar het bleef oorverdovend stil. John is immers geen moslim. En de politie heeft te druk met staken. De politie voert immers al een half jaar actie voor een betere CAO. De politieagenten vinden dat ze te weinig betaald krijgen voor het werk dat ze doen en eisen een forse loonsverhoging. Eerder trokken stakende agenten in colonnes over de snelweg met een slakkengangetje van 70 km/u. Ze sloten het politiebureau af en namen tijden geen aangiftes op. Ze trokken naar het beruchte Malieveld in Den Haag en liepen luidkeels rondjes op het Binnenhof. Stakende agenten lieten verstek gaan bij voetbalwedstrijden. Stakende agenten krijsten moord en brand dat ze meer geld wilden hebben van Dijkhof. Maar voor Linda van der Giessen deden de stakende agenten helemaal niets. Met haar vreselijke dood tot gevolg. 28 jaar werd ze maar. Ze laat een zoontje van twee achter. Zijn jullie nu tevreden, stakende agenten?

Minister van Justitie Klaas Dijkhof wees naar de PvdA, die in de persoon van Jeroen Dijsselbloem geen extra geld over zou hebben voor de hardwerkende medemens. De PvdA reageerde daarop met een voorstel dat alle rijksambtenaren er met ingang van 2016 5% loon bij krijgen plus in september 2015 een extra bonus van 500 euro. Maar voor de stakende agenten is dat blijkbaar niet genoeg, want de belangrijkste vakbond, de ACP (onderdeel van de FNV) weigert zich neer te leggen bij 5% meer loon en een (weliswaar eenmalige) extra bonus van 500 euro. Menig werknemer hangt de vlag uit bij zoveel extra loon, maar voor de politie is het blijkbaar niet genoeg. Je vraagt je af waar deze rupsjes nooit genoeg dan wel genoegen mee nemen. 10% extra loon? 20% extra loon? 100% extra loon? Een bonus van 1.000 euro? Iedere dag een extra bonus van een miljoen op hun bankrekening bijgeschreven? Wat is genoeg? Hoever willen de agenten nog gaan voordat de volgende dode valt? De volgende jonge vrouw die op brute wijze door haar ex-vriend om het leven wordt gebracht. De volgende jonge vrouw die voorafgaand aan die moord nog om hulp smeekte bij de politie? Hoeveel zinloos geweld is er nog nodig om de stakende agenten tot hun bolle koppen te laten door dringen dat hun stakingsacties niet veel meer dan lachwekkend zijn? 5% loonsverhoging is gewoon goed. Zeker als je al vijf jaar geen loonsverhoging hebt gehad. Laat de politie ophouden met staken en weer aan het werk gaan!

Een klein berichtje in het Brabants Dagblad leerde de schrijver van dit stukje dat het voorarrest van John inmiddels met een paar weken is verlengd. Eindelijk zit de bruut John achter slot en grendel. Maar dat is voor Linda van der Giessen te laat.

De politie. Je beste vriend. Ha, ha!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten