Pagina's

woensdag 29 december 2010

Help! De Moslims komen!

Nota bene op Kerstavond (‘vrede op aarde’) werden in er Rotterdam en Gilze-Rijen 12 Somaliërs gearresteerd. Met grof materieel en mankracht werden de 12 overmeesterd en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Reden voor deze inval; de 12 werden verdacht van het beramen van een aanslag ergens in Nederland. Er werden weliswaar geen wapens of minutie aangetroffen en ook was geen object bekend, waarop de twaalf dan mogelijk die aanslag zouden kunnen plegen. Toch vonden de AIVD, politie en justitie het nodig om deze mannen op te pakken. Een volgens hen betrouwbare tipgever had ze op het spoor gezet van de twaalf. Na een dag werden 6 van de twaalf al vrijgelaten en daarna nog eens twee. Ze bleken niets met de zaak te maken hebben. Het onderzoek spitste zich toe op 4 Somaliërs, die al een tijdje voor de AIVD werden gevolgd. Maar vandaag zijn er weer 3 Somaliërs vrijgelaten en verwacht wordt, dat de laatste ook niets ten laste zal worden gelegd. De zoveelste blunder van de AIVD, die wordt gestuurd door angst.

Tegelijkertijd met de vrijlating van 11 Somaliërs in Nederland, arresteerde de Deense politie er ook nog eens een paar. Ook onder de verdenking dat ze eventueel een aanslag zouden kunnen beramen op in dit geval een krant en zijn schrijver Kurt Westergaard. Krant en schrijver zijn er verantwoordelijk voor een prent, waarin de profeet Mohammed werd afgebeeld met een tulband op zijn hoofd. De tulband was verworden tot een bom met lont. Het maakte menig Moslim kwaad, omdat de profeet Mohammed niet mag worden uitgebeeld. Bij de arrestatie in Denemarken en ook in Zweden werden ook geen vuurwapens gewonden. Hoogstwaarschijnlijk moeten de Denen hun Nederlandse collega’s volgen en de mannen weer laten gaan.

Somalië is een land dat al tientallen jaren volledig in puin ligt. Het heeft al minstens 20 jaar geen regering en rebellen tuimelen er over elkaar heen, op zoek naar de macht. In de hoofdstad Ades Abbaba liggen de wegen bezaaid met lijken. De lijken worden niet of nauwelijks opgeruimd, want de gene die de lijken opruimt, wordt zelf onder vuur genomen. Auto’s rijden – als ze al rijden en niet onder vuur worden genomen – gewoon over de lijken heen. Machteloosheid en wetteloosheid zijn de enigen die regeren in het land. Door die wetteloosheid heerst er een enorme armoede. Het enig algemeen geaccepteerde betaalmiddel is een vuurwapen. Van pure armoede varen ze met gammele bootjes 1.300 kilometer de zee op, om megagrote zeeschepen te overvallen. En dat lukt ze nog ook, want inmiddels hebben Somalische piraten liefst 19 schepen gekaapt en voor anker gelegd. In een dergelijk land kan het dan ook niet anders, dan dat terreurbeweging Al Qaida actief is, volgens de Amerikanen (en dus volgt de AIVD de Amerikanen daarin blindelings). Er moet wereldwijd een heel terreurnetwerk bestaan, naast Al Qaida, die Somalische Moslims werft om mee te doen aan de helige oorlog tegen het westen, de Jihad. Bewijzen voor aanwezigheid van Al Qaida in Somalië zijn er niet en zullen waarschijnlijk ook nooit worden geleverd, evenals een verband tussen de arrestatie van Somaliërs in Nederland, de VS, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Zweden. Het land is in een totale chaos gestort en op die manier is het voor de Amerikanen makkelijk aan te tonen dat Al Qaida actief is; gewoon, door het te verkondigen in een persbericht. Bewijzen tonen hoeft niet; de wereld gelooft ons wel op onze mooie blauwe ogen.

De arrestatie van de Somaliërs in Nederland en Denemarken past geheel in het angstbeeld dat wij Westerlingen hebben van alles wat uit het Oosten komt in het algemeen, of Moslim is in het bijzonder. Of beiden. Eenmaal de oorlog verklaard aan alles wat Moslim is, wist de voormalige George W. Bush niet, wat hij teweeg bracht voor de nabije toekomst. Tegenwoordig wordt iedereen, die ook maar in de richting van een Koran kijkt, al aangemerkt als mogelijke terrorist. En iedereen die tegen die tweedeling is, is veel te links en wordt dus als fout aangemerkt. En dat, terwijl de Amerikanen door het wegvallen van het Oostblok bij gebrek aan een gemeenschappelijke vijand, Moslims maar bestempelde als de nieuwe aartsvijand. Vandaag de dag verdienen mensen goud geld aan die angsten. Bush’ campagnes werden ondersteund met veel geld uit de defensie-industrie en ook in de VS geldt dat voor wat hoort wat. Dus werd er naarstig gezocht naar een nieuwe aartsvijand. Immers, de miljoenen die de defensie-industrie had gestoken in de campagne van George W. Bush moesten worden terugverdiend. Het communisme was inmiddels geen vijand meer. Het rode gevaar uit China en Rusland werd ineens een Rode Vriend; een vriend die jaarlijks goed was voor vele miljarden dollars aan investeringen in de VS. Dus Rusland en China aanvallen zou niet slim zijn. De aanslagen van 11 september 2001 kwam Bush wel heel erg gelegen; ineens had hij een nieuwe vijand: de Moslims. Ineens is het niet meer “Help, de Russen komen!” maar “Help, de Moslims komen!”. En vandaag de dag leven mensen als onze über-Islamhater uit de polder Geert Wilders – en daarmee de hele rechtse kliek – voort op diezelfde angsten. Waar Wilders predikt dat Moslims de vrijheid in het Westen fors inperken, wordt diezelfde vrijheid eigenlijk alleen maar ingeperkt door diezelfde rechtse kliek. Camera’s op straat, het controleren van betalingstransacties, het blokkeren en/of opheffen van websites en de forse beveiliging op luchthavens zijn slechts enkele voorbeelden van hoe de westerse vrijheden door de westerlingen zelf wordt ingeperkt. Deze actie rondom de 12 Somaliërs speelt hem natuurlijk alleen maar in de kaart. Hoe meer angsten in de samenleving; hoe meer zetels de PVV erbij krijgt.

Extra wrang aan dit hele verhaal is, dat de AIVD er door middel van een tip van een voor hen betrouwbare informant vanuit ging dat de 12 Somaliërs eventueel van plan waren een aanslag te gaan plegen. Dat is een te vage omschrijving om 12 mensen op te arresteren. Iemand kan dus tegenwoordig al opgepakt worden, voordat hij ook maar het plan op heeft gevat, om eventueel een aanslag te kunnen plegen. Als dat geen inperking is van de vrijheden, dan is het einde pas echt zoek. De tip bleek niet echt betrouwbaar (hoogstwaarschijnlijk is het een mislukte afpersingstruuk) en dus hebben 12 mensen een aantal dagen voor niets vast gezeten. En hoewel Justitie er in de media alles aan doet om te vertellen dat de 12 Somaliërs onschuldig zijn (hoe gooi ik het beste mijn eigen ruiten in?), zijn ze voor het leven getekend. Ze hebben weliswaar geen strafblad, maar wel vastgezeten in de cel. “Dus dan zullen ze ook wel wat hebben gedaan. Waar rook is, is vuur”, zo oordeelt het Telegraaf-publiek,”Tsja, het zijn nou eenmaal Moslims, he…”. Terwijl deze Somaliërs misschien wel de meest geïntegreerde Moslims zijn, die er in Nederland rondlopen. Één van hen was zelfs al twintig jaar eigen ondernemer. Maar deze actie toont maar weer eens aan, dat deze hele maatschappij op dit moment wordt gedreven door angst. En de AIVD (dus de Nederlandse overheid) doet hier net zo hard aan mee.

In feite wordt de AIVD voor het wagentje van de CIA gespannen en liften Wilders en zijn hele rechtse kliek mee voor eigen gewin. Moest Bush iets terug doen voor zijn sponsoren (waarmee hij zijn hele land in een diepe oorlog en een faillissement stortte); in Denemarken en Nederland gaan deze angsten puur om politiek gewin. Het afschaffen van de boerka is daar een goed voorbeeld van; men is bang dat een Moslima een bom onder die boerka verstopt. Je merkt tegenwoordig overal dat de maatschappij stijf staat van de angst. En met angst wordt tegenwoordig veel geld verdiend en zetels gewonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten