Pagina's

maandag 5 september 2011

Psst... heeft u het al gehoord? Geert Wilders heeft een miskleun begaan

Psst… heeft u het al gehoord? Geert Wilders heeft een miskleun begaan. De zogenaamde onafhankelijke vaderlandse journalistiek besteedde er geen aandacht aan. Het was de website van GeenStijl, onderdeel van het Telegraaf-concern en dus een Wilders-gerelateerde website, die het nieuws openbaar maakte. De Grote Geert mag in Nederland en in het zuiden van de Verenigde Staten misschien wel hordes mensen aantrekken; in de rest van de wereld is men redelijk klaar met hem. In Duitsland wilden de mensen zelfs niet eens komen, al kregen ze de kaartjes, koffie, thee en gebak gratis. Verontwaardigd vroeg de Grote Geert zich af, of de Duitsers wel wisten die hij was? Hij was die belangrijke politicus uit Nederland. Derde grootste partij in dat land vol Moslims, waar de ismlamisering aan de orde van de dag is. Een land dat dreigt te worden overgegeven aan de Sharia en waar 12-jarige Marokkaantjes de baas zijn op straat. Het land, waar hij persoonlijk voor een politieke aardverschuiving had gezorgd. Het land, waar die verschrikkelijke PvdA de tweede grootste partij is; u weet wel, die partij, die niets anders kan doen dan thee drinken met criminele Moslims. Uit dat land komt de Grote Geert! Hallo, Duitsland, luisteren jullie wel?? Waar is Der Spiegel, Bild, Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine, Die Zeit, Hamburger Morgenpost en de Rheinische Post? Waar is die media-aandacht van RTL, ZDF, Sat1, …? Hallo!! Ik ben de Grote Geert!

Het kon de oosterburen niet echt bekoren. Berlijn begon gewoon aan zijn dag, alsof het een dag als alle andere was en negeerde de honderd euro entree, die betaald moest worden om naar de speech van de Grote Geert de luisteren. Geen Duitser die geïnteresseerd was in zijn haatdragende rechtse retoriek of zijn oorlogstaal aan het adres van de SPD (de Duitse evenknie van de PvdA) en/of Moslims. Geen Duister die interesse had in de zoveelste uitspraak over Moslims, die als tweederangs burgers moeten worden beschouwd. En de rechtse Duitsers die wel kwamen, stonden met hun oren te klapperen; die oorlogstaal hadden ze sinds 1945 niet meer gehoord! Nee, wat dat betreft heeft Duitsland zijn portie tijdens de Tweede Wereldoorlog wel gehad en heeft vooral de jonge generatie geen enkele zin in een herhaling van die gitzwarte bladzijde uit de Duitse geschiedenis. De Duitsers zijn in de jaren na de oorlog van rechts naar links en van links naar rechts geschoven, maar beloofden elkaar plechtig, dat die verschrikkingen die Adolf Hitler had aangericht, nooit meer zouden wederkeren. Het maakte de Duitsers tot een gastvrij, maar vooral hoffelijk volkje. Het zorgde ervoor, dat we Duitsland en zijn inwoners zijn gaan waarderen.

De organisatie die de Grote Geert naar Berlijn had gehaald - de Duitse tegenhanger van de PVV, die Freiheit -, was ten einde raad. De zaal, waar enkele duizenden bezoekers in konden, was niet eens voor een kwart gevuld. Ook journalistiek Duitsland liet de Islamhater uit Nederland links.. eh… rechts liggen. Geen journalist, die een verslag schreef over de komst van de Grote Geert. Geen journalist, die aandacht aan hem schonk. Geen avondvullend programma op één van de grote Duitse zenders. Een beeld van weelde, waarvan hun Nederlandse collega’s nog iets kunnen leren. In Nederland hoeft de Grote Geert maar een scheet te laten of desnoods het vliegtuig naar Engeland te pakken, en hordes journalisten achtervolgen hem. Onder druk van de kijker, die alles van de Grote Geert wil weten. Onder druk van de adverteerder, die wil dat kijkers kijken, zodat diezelfde kijkers ook de reclame kunnen zien. Onder druk van de PVV, die de journalisten anders “te links” en dus “niet onafhankelijk” noemt. Van die oorlogstaal is men in Duitsland niet onder de indruk; in Nederland zwichten journalisten eronder. Dat maakt de Grote Geert tot een dictator en daar hebben ze in Duitsland even de buik vol van. In Duitsland laat het ze compleet koud. Extreemrechtse ideeën hebben in Duitsland sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog ook geen vaste voet meer aan de grond kunnen krijgen. Het aantal mensen met extreemrechtse ideeën is in Duitsland te marginaliseren. Kent nauwelijks aanhang. De verschrikkingen die het eigen volk heeft aangericht in de Tweede Wereldoorlog zijn voor de huidige Duitse generatie pas sinds een jaar of tien bespreekbaar. Uit pure schaamte voor wat hun voorvaderen hebben aangericht meden Duitsers het onderwerp in het verleden vakkundig. Niemand heeft nog zin in het uitzetten van mensen, omdat ze een bepaald geloof aanhangen of bepaalde kleding dragen, die de Grote Geert niet zint. Niemand in Duitsland heeft nog zin, in een man die met ijzeren hand in zijn eentje een heel land in zijn greep houdt, de pers bespeelt en iedereen die het niet met hem eens is, allerlei verschrikkelijke verwensingen toesmijt. Duitsland wil dat niet meer. Er is dus geen markt in Duitsland voor de PVV.

Sterker nog, de Duitsers maken een steeds sterkere stap naar links. Eerder dit jaar kwam de grootste Duitse deelstaat, Noordrijnland Westfalen, al in handen van de SPD en de Groenen. Daarna volgde de voor de industrie zo belangrijke deelstaat Baden-Würtemberg; thuisstaat van de huidige bondskanselier Angela Merkel (CDU). De CDU – de evenknie van wat hier het CDA is – had de deelstaat al decennia lang in handen, maar de inwoners beslisten anders: de Christendemocraten moesten plaatsmaken voor de Groenen, die nu samen met de SPD een coalitie vormen in de deelstaat, die bijna de helft van alle aandelen Volkswagen AG in handen heeft. Dit weekeinde kwam – net op het moment dat Geert Wilders in Duitsland was – daar nog de staat Mecklenburg-Vorpommern bij. Net op de dag, dat Geert Wilders zijn anti-Moslimpraatje houdt in Duitsland, zijn er verkiezingen in een Duitse deelstaat, alwaar de SPD wint (nogmaals: de Duitse evenknie van de PvdA). En die verschrikkelijke SPD on niet zomaar, maar met 12% stemmen verschil. Met overmacht, dus. Tsja, als je dan en op dat moment daar je haatdragende oorlogstaal wil voeren, tsja… dan ben je een echte Johan…

Het is voor de vaderlandse pers vrijwel onopgemerkt gebleven, want kritiek op de Grote Geert en zijn PVV… dat mag niet meer in Nederland. In Nederland wordt de blunder van Wilders in Duitsland onder de pet gehouden; dood gezwegen. Kritiek op de PVV is verboden. Het is een ongeschreven wet, maar de censuur bestaat in Nederland wel degelijk. Anders dan in Duitsland, is journalistiek Nederland gezwicht voor de oorlogstaal van de PVV en citeert de haatdragende oorlogsretoriek van de Grote Geert moeiteloos. Inclusief scheldwoorden, als dat nodig is. Wat in Duitsland en Engeland nauwelijks lukte, is in Nederland meer dan gelukt: De PVV heeft Nederland in zijn greep. Bepaalt de agenda. Niemand durft nog op te staan en te roepen dat hij het hartgrondig oneens is met de haatdragende opmerkingen van de anti-Islambeweging. Men is hier lamgeslagen. Laat zich als een mak schaap naar de slachtbank slepen. Zelfs de PvdA heeft nog steeds geen goed antwoord op de oorlogstaal van Wilders; Job Cohen vindt zelfs, dat Wilders het immigratiedebat op het scherpst van de snede moet blijven voeren. Geen politicus die tegen Wilders in durft te gaan. Even had ik mijn hoop gevestigd op Alexander Pechtold van D'66, die als enige in de Kamer nog tegen Wilders in durfde te gaan. Maar ondertussen lijkt ook Pechtold verworden tot een schoothondje van Wilders. Zelfs de rechtelijke macht is ondertussen voor Wilders en zijn PVV gezwicht: in het proces tegen Wilders zijn de rechters lopende de zaak vervangen en Kamerleden Erik Lucassen, Gidi Markuszauer, Marcial Hernandez en Dion Graus, die wat losse handjes hadden, zijn niet vervolgd voor hun daden. Zogenaamd omdat de misdaden waren verjaard of omdat hard bewijs ontbrak. Bewakingscamera's deden het net even niet goed genoeg, toen Markuszower een hengst uitdeelde in een Haagse bar. Waren het Moslims geweest, die diezelfde capriolen hadden uitgehaald, dan had de PVV hoogstwaarschijnlijk vooraan gestaan om te roeptoeteren, dat deze de grens moesten worden overgezet. En wel zo snel mogelijk.

Het ziet er in Duitsland voor de PVV niet al te best uit. De kans is erg groot dat bij de eerstvolgende landelijke verkiezingen de CDU moet plaatsmaken voor de SPD, die dan hoogstwaarschijnlijk een coalitie zullen aangaan met de linkse broeders van Die Linke (evenknie van wat in Nederland de SP is) en de Groenen (die kennen we in Nederland als GroenLinks). Zou het een voorbode zijn van wat er in Nederland te wachten staat? Zou het Tijdperk Wilders over zijn hoogtepunt heen, of zelfs op zijn einde zijn?

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie af en toe wel degelijk Tweede Kamer politici die Wilders aanpakken, maar de mate van media aandacht die naar deze Indon met rechtse idealen uitgaat is wel degelijk buiten proporties. We doen er ook met z'n allen aan mee, want iedereen wil weten wat die gast nu weer gezegd heeft. Het is een soort volksvermaak geworden, net als bij Rita Verdonk. Ook zij scoorde heel aardig buiten verkiezingstijd, en de media stonden bol van alles wat zij beweerde. Wilders is niet dom, en kan de aandacht langer vasthouden.

    De kans dat Wilders over een paar jaar het met 10, max. 15 zetels moet doen lijkt mij bijzonder groot. Waar Wilders voor staat, dat is niet de aard van Nederland, zo schat ik in. Veel Nederlanders zijn daar nog niet echt van doordrongen, en zien politiek Den Haag als verlengstuk van voetbal op Studio Sport: er zijn maar twee doelen en een van de partijen moet winnen.

    De politieke engagement mag dat wel breder zijn geworden dankzij Fortuyn, de "duidelijke keuzen" die rechts afdwingt ontwrichten de maatschappij.

    Tot slot, omdat Wilders zo graag een Europees anti-Moslim en anti-links netwerk wil opbouwen stel ik voor dat we hem op kosten van de staat naar Noorwegen sturen opdat hij daar de nuances van zijn gedachtengoed aan de Breivik slachtoffers kan leggen. Misschien moeten we het sprekerszaaltje dan ook maar vooruit betalen, want op hoeveel welwillende toehoorders mag Onze Grote Leider nog in dat land rekenen?

    BeantwoordenVerwijderen