Pagina's

zaterdag 8 december 2012

Nederland heeft geen Marokkanenprobleem

Nu bekend is dat Marokkaanse jongeren de 41-jarige grensrechter Richard Nieuwenhuis naar de andere wereld hielpen, is afgelopen week de discussie weer opgelaaid waarom Marokkanen eigenlijk nog in Nederland zijn. Van Geert Wilders tot het Platform Marokkaanse Jongeren (ja, dat bestaat!); allemaal verschenen ze meteen op de beeldbuis om het volk te vertellen hoe verschrikkelijk ze het vonden dat een man die eigenlijk stond te hobbyen, dat met zijn leven moest bekopen. Wilders haastte zich ondertussen om zijn politieke gelijk te halen: hij vroeg meteen en debat aan en schreeuwde van de daken en op Twitter dat Nederland een Marokkanenprobleem had. Het werd hét toverwoord van de week en heel Nederland gaf hem gelijk.

Hoe erg de daad van de jongeren ook is, het is walgelijk van Geert Wilders om zijn politieke gelijk te halen over het lijk van die Nieuwenhuis. Wilders misbruikt een moord om zijn eigen politieke gelijk aan te tonen en dat kun je als fatsoenlijk denkend mens alleen maar afkeuren. Rechts-Nederland vond het echter geweldig, want ze zagen hierin hun gelijk dat Marokkanen per definitie onbetrouwbaar en crimineel zijn. Ze keren zich massaal van de VVD af en lopen (u zult het morgen (zondag) zien in de populistische peilingen van leugenaar Maurice de Hond) massaal over naar de PVV van weglooppoliticus Geert Wilders.

Geert Wilders is een man die geen verantwoordelijkheid durft te nemen. Het liefst is hij alleen aanwezig als hij zijn politieke agenda kan verwezenlijken. Als het even te moeilijk wordt dan is de PVV-voorman in geen velden of wegen te bekennen. Toen de grond hem te heet onder de voeten werd bij de VVD, liep hij weg en richtte een eigen partij op. Toen hij daarmee succes had en heel Nederland op hem stemde, kwam hij in de regering maar ook toen was hij alleen maar aanwezig als immigratie werd behandeld en bij de Algemene Beschouwingen, als hij Job Cohen de huid kon vol schelden. Bij andere onderwerpen moesten toenmalige regeringspartijen VVD en CDA om hulp smeken bij onder andere de PvdA en D’66, want op het overgrote deel van de punten gaf de PVV niet thuis. De PVV gaf ook niet thuis toen er extra moest worden bezuinigd, want het ultrarechtse beleid van CDA en VVD had Nederland nog dieper in de ellende gestoken. De PVV verliet het Catshuis omdat zij niet verantwoordelijk wilden worden gehouden voor slechte boodschappen. Nu PvdA en VVD alsnog bezuinigen, steekt de PVV keihard van wal. Terwijl ze er zelf wat aan hadden kunnen doen, driekwart jaar geleden.

De PVV is een waardeloze partij en een stem op de PVV is per direct kansloos. Door het afzijdige optreden van Wilders in de coalitie met de VVD en het CDA en het nogal discutabele verleden van een behoorlijke groep PVV-politici hebben alle partijen inmiddels besloten nooit meer te willen samenwerken met de PVV. D66, GroenLinks en de PvdA hadden dat besluit al genomen. Na de desastreuze verkiezingsuitslag had het CDA ook dat besluit al genomen en nu heeft ook de VVD zich hierbij aangesloten. Nu moeten ze zich alleen nog aan hun woord houden, want dat schijnt vandaag de dag in Den Haag nogal lastig te zijn; je aan je woord houden.

Toch heeft Nederland al jaren een groot probleem: geen Marokkanenprobleem, zoals de PVV-voorman afgelopen week niet vaak genoeg kon herhalen, maar een Geert Wilders-probleem. Na meer dan tien jaar weet Nederland zich nog steeds geen raad met Wilders. Als Wilders roept, dan luistert letterlijk de hele wereld naar hem en daarmee krijgen zijn discriminerende opmerkingen juist weer een podium, zodat hij weer stemmen trekt. Nee, ik ga het wanstaltige gedrag van de Marokkaanse jongens niet goedpraten. Ik ga hier niet schrijven dat Marokkanen zich in de hoek gedrukt voelen en zich buitengesloten voelen, want er zijn talloze Marokkanen in Nederland die het wel goed doen. Ik ga hier niet prediken voor Marokkanen en ook niet schrijven dat ik het allemaal zo zielig vind voor die Marokkanen. Feitelijk is er maar één oplossing mogelijk en dat is de opmerkingen van Wilders totaal negeren en overgaan tot de orde van de dag. Inderdaad, de mensen die Nieuwenhuis hebben vermoord moeten worden gestraft en als het even kan nog hard ook. Maar het is verschrikkelijk om een moord te gebruiken voor eigen politiek gewin. Daarvan zeg ik, net als bij die moord: dit nooit weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten