Pagina's

zaterdag 18 april 2015

Godverdomme!Mocht dit Kabinet Rutte 2 binnenkort ten val komen – en heel rechts Nederland hoopt daar al enige tijd op – dan komen er ergens in september nieuwe verkiezingen. Voor het eerst in zijn leven zal de schrijver van dit stukje dan geen stem uitbrengen. Normaliter altijd plichtsgetrouw de burgerplicht vervuld, maar deze keer zal het of een blanco stem, of helemaal niet stemmen worden. Niet alleen omdat het voor de PvdA een gelopen koers is – er komt een nieuw Kabinet van vrijwel zeker in de samenstelling VVD, CDA en D66 – maar zeker ook omdat de schrijver uit plaatsvervangende schaamte deze keer maar even niet op de PvdA gaat stemmen. Heren Spekman, Samsom en Asscher; wat een GODVERDOMME schaamteloze vertoning was dat deze week in de discussie over of mensen in nood moeten worden geholpen, of niet. Dat daar überhaupt nog een discussie over moet worden gestart is al beneden alle peil. Dat diezelfde discussie ook nog eens meer dan een week moet duren getuigt van zo’n ongelofelijk verschrikkelijk laag niveau dat het bijna niet de moeite loont om al te denken aan een gang naar de stembus. De stemkaart van de schrijver van dit stukje gaat aan gruzelementen. De resten van de stemkaart worden ritueel verbrand. Geen PvdA stemmen is dan maar niet stemmen.

De schaamteloze vertoning die zowel PvdA als VVD deze week tentoon spreidden laat zien hoezeer links en rechts Nederland tegenover elkaar staat. De wanprestatie die zowel VVD als PvdA op de mat leggen tart alle mensenrechten. Mensenrechten. Zowel PvdA als VVD staan vooraan in de rij met het bekende uiterst irritante vingertje te wijzen naar landen als China, Turkije, Iran, Rusland en Noord Korea, waar de mensenrechten niet zo nauw worden genomen. In China en Turkije worden tegenstanders van het regime gewoon opgepakt en een jaar of zeven de cel in gesmeten. In Rusland worden tegenstanders van het regime Poetin gewoon uit de weg geruimd. Ben je het niet eens met de regering dan wordt je overdag midden op straat gewoon dood geschoten. In koelen bloede. Homo’s worden in Rusland gewoon afgemaakt terwijl de politie op een afstandje staat toe te kijken. In Iran hebben vrouwen nog minder rechten dan ratten. En in Nederland… In het Nederland anno april 2015 worden mensen gewoon op straat gesmeten zonder onderdak. Zonder eten. Zonder warmte. Zonder toekomst. Alleen omdat deze mensen een geurtje op een kleurtje hebben. Een straathond in het centrum van de Roemeense hoofdstad Boekarest heeft het nog beter dan een vluchteling in Nederland. Vluchtelingen die onderdeel zijn geworden van een politiek steekspel. Mensen die hun eigen land zijn ontvlucht omdat ze GODVERDOMME op de dodenlijst staan. Gewoon, omdat ze in Allah geloven in de plaats van Jezus, of omgekeerd. Omdat ze in vrede en vrijheid willen leven. Omdat ze gewoon hun toekomst willen opbouwen.

Hoe durf je het als politicus überhaupt GODVERDOMME in je bolle kop te laten doordringen of je volslagen ontheemde mensen een bed, een fatsoenlijke douche en een brood geeft om te vreten ? Gewoon vreten, terwijl jij zelf met Kerstmis en Pasen ongegeneerd je buik meer vult dan nodig is? Terwijl je liters wijn achterover drukt en kilo's vlees naar binnen schrokt? Hoe kun je een dergelijke beschamende vertoning op de mat leggen omdat je kiezers ziet weglopen van VVD naar het extreemrechtse PVV of van PvdA naar de nietsnutten van de SP? Het gaat er dus helemaal niet meer om of je mensen in nood moet helpen of niet (die vraag op zich al stellen is al vreselijk) maar het gaat dus om weglopende kiezers. Kiezers die jou aan de macht helpen en houden. Kiezers die jou in september 2012 het vertrouwen gaven om nu wel eens knopen door te hakken en de hele rit van 4 jaar nu wel eens uit te zitten. Wat voor leeghoofd ben je als politicus dat je een week lang met acht tot tien mensen in een kamertje gaat zitten om te praten of je volkomen ontredderde mensen hier onderdak moet bieden? Waar zitten je hersenen, Mark Rutte? Waar zit je verstand, Diederik Samsom? Wat een beslissingen neem je over het totaal ontredderde lichaam van een vluchteling? Samsom, je had gewoon direct moeten roepen dat je over dit punt gewoon niet eens een gesprek aan wilt gaan. Je had direct moeten roepen dat het voor jou geen vraag is of deze mensen moeten worden geholpen, maar de vraag alleen nog maar moet zijn waarop deze mensen moeten worden geholpen. Je had tegen die verschrikkelijke elitaire egotrippers van de VVD moeten roepen dat je alleen met hen wilde praten als zij eruit waren hoe deze mensen moesten worden geholpen. Het is een aanfluiting, Samsom. Het is een verschrikking.

De VVD is een inhumane totalitaire elitepartij. Een partij die alleen maar op komt voor de miljonairs. De graaiende graaiers van de Amsterdamse Zuidas. De VVD is een partij die concurreert met de PVV. Het is een wedloop met een extreemrechtse partij waarvan zoveel medewerkers een strafblad hebben dat elke motorclub erbij zou verbleken. Een partij als de VVD zou zich daarmee niet eens willen meten maar ze doen het wel. Omdat de kiezers weglopen. Omdat het VVD-ledenblad De Telegraaf stelling neemt tegen alles wat anders dan blank en Arisch is. Dat deed diezelfde Telegraaf tijdens de Tweede Wereldoorlog ook. De VVD is zover naar rechts opgeschoven dat de PVV als links kan worden bestempeld. De twee partijen wedijveren op rechts om de kiezer en roepen daarom om het hardst hoezeer ontheemde mensen GODVERDOMME moeten creperen. De VVD speelt met mensenlevens en daar zijn die idioten nog trots op ook. Ondertussen kijkt de rest van de wereld toe. Want zoals het vandaag in Nederland gaat, gaat het er morgen aan toe in de rest van de wereld. Nederland is een politiek laboratorium voor de  rest van de wereld. En dus kraait de hoogste baas van de Verenigde Naties, speciaal gezant Richard Falk dat Nederland de mensenrechten met voeten treedt. Ondertussen maakt de Europese ministerraad zich openlijk zorgen over de manier waarop Nederland omgaat met mensen. Nederland, dat altijd met opgeheven vingertje wijst naar China, Turkije, Iran, Rusland en Noord Korea. Minister Ploumen (verdomme nog van de PvdA ook) die de regering van Bangladesh wijst op slechte woonomstandigheden. Voetbalbond KNVB die tegen het WK van 2022 in Qatar is omdat de mensenrechtensituatie daar bizar slecht is. Die landen lachen zich toch nu helemaal te barsten nu ze zien hoe datzelfde Nederland omgaat met mensen? Vanaf nu kunnen zij roepen datzelfde irritante Nederland eerst zelf maar eens orde op zaken moet stellen voordat het naar anderen wijst. Vanaf nu kunnen zij roepen hoe onmenselijk Nederland zelf met mensen omgaat. Hoe mensen met een kleurtje of van een ander geloof nog slechter dan straatvuil worden behandeld. Rioolratten hebben het nog beter. Arbeiders in textielfabrieken in Bangladesh hebben het nog beter.

Het is een verschrikking. Het is een nachtmerrie. Het is een beschamende vertoning. Wat een fiasco. Wat een aanfluiting. Wat een blunder. Wat een fout.

GODVERDOMME!

Zie ook: schaamrood (via NRC)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten