Pagina's

woensdag 16 december 2015

Laffe media durven geen stelling te nemen tegen Kom in Verzet Tour van Geert Wilders


Purmerend, Enschede, Arnhem, Zeewolde, Almere, Rotterdam Beverwaard, Steenbergen, Oranje en dinds gisteravond heeft ook Geldermalsen de twijfelachtige eer te worden toegevoegd aan een rijtje gemeenten waar de komst van een asielzoekerscentrum wordt vergezeld met hevige protesten. Vooral mannen met petjes op, bomberjacks en veel te grote sportschoenen aan. Tatoeages, piercings en veel te dikke volgevreten welvaartsbuiken. Twee middelvingers in de lucht en veel bier. Vooral veel bier. Het één en ander gaat gepaard met excessief geweld, scheldkanonnades en doodsbedreigingen aan het adres van burgemeesters, wethouders en vooral D66- en PvdA- raadsleden. Dat is de Kom in Verzet Tour van Geert Wilders. Dat is de democratie anno 2015.

Geert Wilders is zojuist verkozen tot politicus van het jaar door kijkers van het televisieprogramma EenVandaag. Het afgelopen jaar was hij de enige politicus die durfde te excelleren op thema’s als de steun aan Griekenland en de massale volksverhuizing vanuit Syrië, Irak, Afghanistan en Eritrea naar West-Europa. Wilders was de enige in heel Europa die daarop kritiek had. Het kwam hem op bewondering vanuit zijn achterban te staan. Die achterban beloonde hem met torenhoge zetels in de wekelijkse peilingen van Maurice de Hond, TNS Nipo en Synnovate. Het bracht Wilders ertoe op te roepen tot verzet. Kom in het verzet. Kom in actie tegen de stroom vluchtelingen. Nou, dat heeft Nederland geweten want overal werden gemeentehuizen bestormd en burgemeesters met de dood bedreigd.  Kinderen van raadsleden zijn niet meer veilig. Auto’s van een GroenLinks raadslid wordt in de hens gestoken.

Ondertussen snorren de camera’s. Journalisten doen verslag. De media staan erbij en kijken ernaar. Ze doen verslag van deze vreselijke gebeurtenissen die veel weg hebben van de oorlogen waarvoor de asielzoekers op de vlucht zijn. Ze belanden van de ene oorlogssituatie in de andere maar iedereen staat erbij en kijkt ernaar. Er is niemand die het geweld durft te veroordelen. Er is niemand die durft te roepen dat Geert Wilders zijn achterban niet meer in de hand heeft. Er is niemand die zijn hand opsteekt en roept dat dit volledig uit de klauwen loopt. Niemand die tegen de PVV roept dat dit geweld toch echt de anti-Islambeweging valt aan te rekenen. Geen enkel commentaar in de kranten. Geen enkele hoofdredacteur die namens zijn of haar medium roept dat dit toch echt niet kan. Ja, misschien een enkele blogger.

Misschien een enkeling die moedig opstaat en erover schrijft. Maar de massamedia wil onafhankelijk blijven en alleen maar verslag doen van deze sensatie. De media willen oppervlakkig blijven over hun standpunt uit angst kijkers, lezers en bezoekers te verliezen. In dat geval lopen adverteerders weg en dat kost geld. Want dan ben je partijdig en partijdig staat in dit land gelijk aan ‘links’ en ‘links’ staat in dit land gelijk aan het knuffelen en steunen van asielzoekers en al die asielzoekers zijn nou eenmaal terroristen. Je wilt als krant, televisieprogramma of website natuurlijk niet de schuld krijgen dat jij terroristen steunt. Dus je durft geen stelling te nemen tegen de Kom in Verzet Tour van Geert Wilders, waarin mensen worden bedreigd, eigendommen beschadigd en inmiddels ook schoten gelost.

Want een Wilderiaan, zoals een aanhanger van Wilders momenteel wordt genoemd, mag onbegrensd doodsbedreigingen richten aan bestuurders, mag eigendommen beschadigen en mag racistische teksten uiten. Dat mag allemaal. Ga lekker je gang. Doe wat je wilt. Want dat is de Kom in Verzet Tour van Geert Wilders. Dat is de democratie anno 2015.

En dat is treurig.


Meer over de vluchtelingencrisis:
Europa vindt stofzuigers en Mickey Mouse belangrijker dan humanitaire rampen 
Kom in het verzet, dus!
Rutte had beter Lodewijk Asscher naar Coca Cola kunnen sturen 
De kracht van Geert Wilders is de onmacht van de rest
Onbeheersbaar probleem
Antwoord

Geen opmerkingen:

Een reactie posten