Pagina's

dinsdag 1 december 2015

Je moet een ontzettende loser zijn om een claim te gaan indienen tegen de NS omdat je niet kunt zitten in de trein in de spits
Het is alweer een jaar of vijftien geleden toen de schrijver van dit stukje terug kwam van een jaartje rugzakken door de Australische woestenij. Om precies te zijn in mei 2000 nam de schrijver van dit stukje de trein van Schiphol naar Den Haag en ving het gesprek op tussen twee dames van ergens in de dertig. De dames beklaagden zich erover dat deze trein vijf minuten te laat was vertrokken en wat voor schande dat het was. Door het hoofd van de schrijver schoot de gedachte dat men in Australië de trein moest bellen (internet was toen nog niet zo ingeburgerd zoals nu) anders stopte hij niet eens. In Australië moest je de trein bellen anders mocht je niet eens mee. In Australië waren de mensen blij dat de trein überhaupt kwam. Hier in Nederland werd overal over geklaagd. Vooral klagen over de trein. Dat is nationale volkssport nummer één. Nog erger dan voetbal. In die vijftien jaar is niet heel veel veranderd toen deze week het nieuws voorbij kwam dat de stichting Consumentenclaim een schadevergoeding gaat neerleggen bij de Nederlandse Spoorwegen omdat passagiers niet kunnen zitten in de trein in de spits. Ja, leest u die laatste zin nog maar eens over. Tot op heden hebben zich iets minder dan 4.000 mensen aangemeld voor deze waanzinnige actie.

Heeft u als reiziger van de Nederlandse Spoorwegen eigenlijk wel recht op een zitplaats? Het antwoord is eenduidig NEE. In de Algemene Voorwaarden van de Nederlandse Spoorwegen artikel 2.6 genaamd “Geeft een Vervoerbewijs u recht op een zitplaats?”staat letterlijk te lezen:”Een Vervoerbewijs geeft u recht op vervoer door NS, maar geeft u niet het recht op een zitplaats. NS spant zich ervoor in alle reizigers een zitplaats te bieden, maar een zitplaats is niet in alle omstandigheden beschikbaar”. Dus u kunt geen zitplaats claimen dus u heeft geen recht op een schadevergoeding omdat u niet kunt zitten in de trein in de spits. De rechter zal niet alleen kijken naar de Algemene Voorwaarden, maar zeker ook naar de omstandigheden. Er zijn immers nogal wat mensen die gebruik maken van de trein in de spits dus de rechter zal zich ook afvragen of het wel reëel is om een zitplaats op te eisen in de trein tijdens de spits. En hoe lang moeten die treinstellen dan niet worden om iedereen die gebruik maakt van de trein een zitplaats te geven? Bovendien zal de rechter zich ook afvragen of u ook de busmaatschappijen gaat aanklagen omdat ook de lijn- en streekbussen in het spitsuur overvol zitten.

Het is toch te krankzinnig voor woorden dat we anno 2015 een claim gaan leggen op een zitplaats in de spits?Afgezien van het feit dat u bij voorbaat als kansloos bent, bent u als eiser ook een kansloos figuur. Want bent u niet een ontzettende loser als u een claim gaat indienen tegen de Nederlandse Spoorwegen omdat u niet kunt zitten in de trein tijdens het spitsuur? Is er niet iets ontzettend misgegaan met uw leven als u zo ongelofelijk chagrijnig bent dat u geen zitplaats kunt bemachtigen in de trein in het spitsuur? Geeft deze schadeclaim niet weer hoe verschrikkelijk verwend wij zijn in dit land dat we tijd en geld over hebben voor deze onzin? Bent u niet gewoon het fossiel van de dag als u zich heeft aangemeld bij de stichting Consumentenclaim, een stichting van een stelletje aandachtsgeile advocaten die puur en alleen willen profiteren van uw ellende? Staat u niet op het punt om zelfmoord te plegen om dat werkelijk niets in het leven u nog gelukkig kan maken? Heeft u niet ergens onderweg uw verstand tussen de rails laten liggen?

Ziet u zelf niet in in wat voor weelde u leeft? In een land waar de rechterlijke macht zijn handen vol heeft aan verkrachters, inbrekers, moordenaars en ander gespuis bent u bereid naar de rechter te gaan om een zitplaatsje in de trein in de spits op te eisen. Waar is het misgegaan in uw jeugd?

Vraag u nu eens af waarom die tienduizenden Syriërs, Irakezen, Afghanen en Eritreeërs naar Nederland komen. Die denken toch dat land stapelgek is geworden? Dat land is stapeldol. Het is daar één groot pretpark. Één grote poppenkast. Dat moeten we zien!

Je moet toch echt een ontzettende zwakzinnige zijn om een claim te gaan indienen tegen de NS omdat je niet kunt zitten in de trein in de spits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten