Pagina's

zaterdag 18 maart 2017

Deze reis wordt de PvdA’ers aangeboden door voormalig PvdA-stemmers.

Er is geen mooier vermaak dan leedvermaak. Gut, gut, gut wat waren de 29 PvdA Kamerleden beteuterd toen ze in de nacht van 15 op 16 maart 2017 merkten dat ze werkloos waren geworden. En wat was de partijvoorzitter Hans Spekman tot tranen toe geroerd toen op sociale media een woede uitbarstte over hoe hij deze campagne in de soep heeft laten lopen. Het waren niet eens PvdA leden die dit zeiden, maar journalisten en andere buitenstaanders. De partij laat zich immers al jaren leiden door wat niet-leden krakelen. Naar wat de leden willen werd door het bestuur en de partijleiding niet meer geluisterd. Leden die voormalig leider Diederik Samsom opriepen zich in te zetten voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Een motie die tijdens een congres in Leeuwarden in overgrote meerderheid werd aangenomen, maar die Samsom als grof vuil in een hoek schopte. De VVD was immers bank kiezers kwijt te geraken aan de PVV en daarom moest tegen asielzoekers keihard worden opgetreden. Samsom ging mee in dit PVV verhaal.

De PvdA liet de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel letterlijk links liggen. Ze hadden geen oog voor de verzakkingen in door de gaswinning in Groningen. Ze lieten zich leiden door een alles bij elkaar liegende NAM, die durfde te roepen dat de boerderijen en huizen in die provincie waren verzakt door slecht onderhoud. De PvdA kreeg de loop van een pistool op zijn slaap gericht van de VVD. Onder diens leiding moest die verfoeide marktwerking in de zorg blijven bestaan, waardoor premies tegen en enkele ziekenhuizen eind november een opnamestop aankondigden omdat ze voor dat jaar door het door de zorgverzekeraar opgelegde budget heen waren.

De PvdA zou eens moeten gaan praten met de nabestaanden van Els Borst, die werd vermoord door een gestoorde gek die de diverse instanties op zijn blote knieën had gesmeekt te worden opgenomen. Bart van U. werd niet opgenomen omdat er moest worden bezuinigd. Gevolg: Bart van U. vermoordde niet alleen D66 politica Els Borst maar ook zijn bloedeigen zus.

Ga eens praten met de voormalig werknemers van V&D, die net als de medewerkers bij de Groningse aluminiumfabriek Aldel slachtoffer zijn geworden van Amerikaanse miljardairs die doodordinair de kas kwamen leegroven. Van dat geld lieten ze in de Verenigde Staten kasten van huizen bouwen op exotische plekken terwijl in Nederland vooral de 45-plussers nu nog steeds zonder baan zitten. Die rijkaards zijn vriendjes en geldschieters en dus stemmers van partijen zoals de VVD. Dus die wil de VVD niet tegen zich in het harnas jagen.

Ga eens praten met die meer dan 60.000 voormalige bankmedewerkers die de afgelopen 5 jaar de laan uit zijn gestuurd door hun werkgevers, nadat diezelfde banken in 2008 met 70 miljard euro aan Nederlands belastinggeld zijn gered. Ga een kijken hoe bankzaken nu worden geregeld door betalende klanten in de plaats van bankmedewerkers die een salaris horen te krijgen. En vergeet even dat de halve bancaire wereld in Nederland wordt opgevuld door voormalig CDA’ers en VVD’ers.

De PvdA zou eens langs moeten gaan bij al die verzorgingstehuizen die leeg zijn geruimd omdat ouderen per se langer thuis moeten blijven wonen. Ga eens praten met de dochters en zonen van die bejaarden zodat die de 29 werkloze PvdA Tweede Kamerleden kunnen vertellen dat ze bijna geen tijd meer voor zichzelf hebben. Dat ze hun baan of favoriete vrijetijdsbesteding hebben moeten opzeggen omdat het Kabinet Rutte II de zorg voor deze mensen heeft overgeheveld naar de gemeenten, die daarvoor ook nog eens de helft minder budget kregen.

De werkloze PvdA Kamerleden zouden eens moeten gaan kijken bij die talloze projecten waarvoor de PvdA sinds haar oprichting in 1868 pal voor stond, maar die tussen 2012 en 2017 gemakshalve even werden vergeten om de VVD niet voor het hoofd te storen. Ga eens kijken in achterstandsbuurten waar voornamelijk allochtonen… sorry… Nederlanders met een migratieachtergrond wonen. Ga eens kijken naar de verpaupering, naar de criminaliteit en naar de onrust en spanningen tussen inheemse blanke kaaskoppen en allochtonen. Ga eens praten met Turken en Marokkanen die geen baan krijgen omdat ze de verkeerde achternaam hebben. Dat is hun eigen schuld zegt de VVD. Iedereen wie wil werken kan werken en daarmee basta. De PvdA ging hierin mee.

Ga eens kijken op het ministerie van Algemene Zaken, gevestigd naast het Paleis Noordeinde in Den Haag. Daar liggen exact die bonnetjes waarvan Rutte zei geen weet te hebben gehad, terwijl hij al lang overal van wist. Maar omdat de verkiezingen eraan kwamen moest die schuld op Ard van der Steur worden afgewenteld, zodat Rutte met een schone lei aan de verkiezingen kon beginnen.

Ga eens kijken op de Florida Keys, in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Daar staan joekels van landhuizen gebouwd met Nederlands pensioengeld. Daar wonen geen Nederlandse pensionado’s, maar de Amerikaanse bazen die Nederlandse pensioenfondsen op slinkse wijze hebben leeggeroofd omdat dankzij de VVD er nauwelijks nog overheidscontrole is op wat deze raven mee pikken.

Ga eens kijken in Somalieland, in het noordwesten van Ethiopië. Het heeft daar meer dan een jaar niet geregend vanwege klimaatverandering. Mens en die komen daar letterlijk om van de honger omdat de Westerse wereld haar levensstandaard niet wil aanpassen. Omdat de VVD nou eenmaal niet geloofd dat die klimaatverandering komt door die auto’s die op de snelweg plotseling 130 mogen rijden.

De 29 PvdA’ers die nu werkloos zijn geworden wacht een riante wachtgeldregeling. Hun voormalige werkgever moet hen binnen twee jaar weer aannemen. Maar naar verwachting zullen al deze 29 werkloze PvdA’ers wel weer een leuk baantje krijgen bij een stichting of lobbyclub. En anders ligt er ergens wel een burgemeesterschap op hen te wachten. Lang zullen ze niet werkloos zijn. Dit in tegenstelling tot bijna 169.000 45-plussers, die zich hebben uitgeschreven als werkzoekende of noodgedwongen als ZZP’er zijn begonnen. Vandaar dat zo vlak vóór de verkiezingen de werkloosheidscijfers plotseling erg rooskleurig waren. Maar uit onderzoek van het Financiële Dagblad blijkt dat deze mensen nog altijd niet echt onder de pannen zijn. Een werknemer die ondernemer wordt is immers de natte droom van de VVD.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten