Pagina's

zaterdag 6 november 2021

Baudetski’s maken handig gebruik van de huidige corona chaos

Er komen weer verkiezingen aan en dus moet er weer een persconferentie worden georganiseerd waar Mark Rutte kan worden geposteerd als staatsman. Als leider. Als licht in de duisternis. Als een soort Hannibal die de troepen over de heuvels vijandig gebied in leidt. VVD’er Mark Rutte mag weer iedere vier weken onze angsten wegnemen met… Tsja, met eigenlijk wat? Is er een plan? Is er een idee hoe we na bijna 2 jaar sukkelen het coronavirus eindelijk kunnen beteugelen, zodat we niet eer angstig hoeven te zijn voor elkaar? Is er een uitweg uit deze continue brij van bangmakerij voor een virus dat maar geen killervirus wil worden?

Excuses. De twee- of vierwekelijkse persconferenties worden natuurlijk gegeven omdat het aantal besmettingen stijgt. De R zit immers weer inde maand. De R van Rutte. Omdat we de zorg willen ontlasten gaan we allemaal weer een mondkapje dragen en verplicht huis werken. We geven elkaar geen hand of zoen meer. We houden anderhalve meter afstand en nemen alle coronamaatregelen in acht. Alleen om de zorg te ontlasten. De zorg, die de afgelopen 12 jaar door de VVD van Mark Rutte vakkundig is uitgekleed met het ontslaan van tienduizenden verpleegkundigen en het sluiten van ziekenhuizen, en het overlaten van de zorg aan de marktwerking. De zorg, waar de verpleegkundigen vanwege de hoge werkdruk en lage lonen massaal ontslag nemen om iets anders te gaan doen. Iets, wat beter betaalt en waar ze niet iedere vijf minuten een dreigtelefoontje krijgen van een aanhanger van Thierry Baudet.

Die Baudetski’s geloven namelijk niet in het bestaan van het coronavirus en bedreigen iedereen die dat wel doet simpelweg met de dood. Iedereen die anders denkt dan het fascistische partijprogramma van Forum voor Democratie (democratie, ha ha) moet verschijnen voor een door Baudetski’s bedacht Nürnberg Tribunaal om daar verantwoording af te leggen en vervolgens een kogel door het hoofd te krijgen. Afijn, het hele fascistische draaiboek wordt opengetrokken.

Corona heeft het land in tweeën gedeeld en dat komt nooit meer goed. Het Kabinet trad in januari dit jaar af vanwege de Toeslagenaffaire en door kleutergedrag van CDA en VVD zit er bijna een jaar later nog altijd geen nieuw Kabinet, dat beslissingen kan nemen. Baudetski’s en andere rechts extremisten maken handig gebruik van deze door Rutte zelf gecreëerde chaos en gaan helemaal los op iedereen die anders denkt dan zij. Het Kabinet staat erbij en kijkt ernaar. Het zijn geen moslims, maar blanke witte mannen en dus wordt er geen actie ondernomen. Hooguit wat gemompeld.

Het Kabinet en voornamelijk de VVD hoopt dat de coronacrisis nog lang voort duurt. Want in een crisis kan VVD’er Mark Rutte het land sussend toespreken en net doen alsof hij boven de partijen staat. Terwijl er geen idee is. Geen plan. Geen uitweg. Het hele draaiboek van eind 2020 herhaalt zich weer: Het herinvoeren van de mondkapjesplicht, de anderhalve meter afstand, gevolgd door een lockdown, avondklok en het sluiten van culturele evenementen en de horeca. Je kunt er de klok op gelijk zetten dat na de winter de coronamaatregelen weer worden versoepeld en we na de zomer van 2022 weer gaan praten over een lockdown met mondkapjesplicht (cola en frietsaus erbij?).

Misschien wordt het eens tijd dat we met het coronavirus gaan leren leven. Je kunt de maatschappij niet jarenlang onder controle houden. Je kunt niet de maatschappij wederom op slot gooien. Het coronavirus is een blijvertje. Wen er aan. Leer ermee om te gaan. Leer ermee te leven.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten