Pagina's

maandag 18 oktober 2021

Wie De Dansmarathon bedenkt, uitzendt en/of kijkt is een sadist of heeft op z'n minst sadistische gedachten

Op televisie werd een 50-urige dansmarathon uitgezonden. In een ongezellige sporthal  in Breda moesten mensen op muziek van B-artiesten proberen non-stop te dansen. Wie het langst op de dansvloer verbleef (de lengte van de pauzes werden bijgehouden) won een ton. Terwijl zo’n vijftig  kilometer noordelijk op de Rotterdamse Erasmusbrug wanhopige woningzoekenden door de politie bruut in elkaar werden gebeukt vielen de arme sloebers in Breda één voor één om. Ze hadden kramp, waren van de wereld, vielen flauw of werden per brancard afgevoerd. Een wreed programma, dat onder supervisie stond van een heuse arts (die met onmiddellijke ingang uit zijn functie moet worden ontheven) en presentatrice Wendy van Dijk (een domme blonde gans goed voor circa 4 miljoen op de bankrekening), die vrolijk tussen de creperende dansers door liep om te vragen hoe het met hen ging.

Het idee van de afvalrace komt miljardair John de Mol. Een wrede man met sadistische en ziekmakende ideeën. In de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw verveelde De Mol het volk met eentonige dramaseries, saaie spelshows en suffe quizjes. Eind jaren ’90 van de vorige eeuw kwam zijn lang gekoesterde internationale doorbraak met het opsluiten van een groep mensen in een huis, afgesloten van de buitenwereld, in de hoop dat ze elkaar in de haren vlogen en met elkaar zouden gaan neuken. Wie het langst in het huis verbleef kreeg een ton.

Mensen opsluiten en afsluiten van de buitenwereld voor amusement deed De Mol daarna nog een paar keer: in “De Gouden Kooi” en later “Utopia”. Sadisme is de man op het lijf geschreven.

Wat John de Mol doet is precies hoe de rijken anno 2021 over de armen denken. De rijken laten arme sloebers wat wrede kunstjes uitvoeren voor een paar rotcenten. Ondertussen worden wanhopige woningzoekenden in elkaar gebeukt en jongeren die zich zorgen maken over hun toekomst uitgescholden en met de dood bedreigd. Wanneer de arme sloebers het kunstje naar de mening van de gefortuneerden niet goed genoeg uitvoeren dan kunnen ze letterlijk kapot vallen. Het doet denken aan de Hollywood films ‘The Running Man’ (USA, 1987, R: Paul Michael Glaser) met Arnold Schwarzenegger en ‘Hard Target’ (USA, 1993, R: John Woo) met Jean Claude van Damme in de hoofdrol. In beide films jagen zwaargewapende superrijken op arme weerloze mannen, die mogen rennen voor hun leven. Wie overleeft, wint zijn vrijheid terug. De jagers betalen veel geld om deel te mogen nemen aan dit spel, waarbij hun enige doel is om samen te werken tegen de arme weerloze man, die uiteindelijk door de gefortuneerde jagers moet worden gedood.  Ondertussen kijkt een geamuseerd publiek via televisiecamera’s mee. De winnaar van de Dansmarathon kreeg een ton. Daarmee wilde hij een huis kopen. Een koophuis kost in Nederland momenteel gemiddeld vier ton.

Dit is het land van 12 jaar Mark Rutte: stijgende voedselprijzen, onbetaalbare woningen, alleenstaande moeders opzettelijk diep in de schulden steken – zo erg, dat een aantal zelfmoord pleegt -, duurder gas, een klimaatcrisis, extreem dure benzine, een gierend woningtekort omdat vrijwel alle woningen zijn opgekocht door gefortuneerde buitenlandse pandjesbazen, buitenlandse superrijken die via Nederland de belastingen in eigen land ontduiken, ministers die zich met belastinggeld inkopen bij lobbyclubs, verdwenen miljarden, een crisis in de zorg, verminderde veiligheid op straat, een oplichter die voor 100 miljoen ondeugdelijk materiaal levert en daar nog mee weg komt ook en een sadistische televisieproducent die kansloze arme mensen 50 uur laat dansen voor een paar rotcenten. Gemiddeld keken er naar het liefst 50 uur durende televisieprogramma een miljoen mensen.  Een miljoen kijkers leverde SBS6 (dat naast de producent van het programma Talpa, ook nog eens eigendom van De Mol is) waarschijnlijk enkele tientallen miljoenen aan reclame-inkomsten op. In dat licht is het prijzengeld van een ton niet meer dan een broodkruimeltje.

Wie deze horror bedenkt, uitzendt en/of kijkt is een sadist of heeft op z'n minst sadistische gedachten. Er ontbreekt spanning en sensatie in je leven. Je treurige leven is op.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten