Pagina's

zondag 24 januari 2010

Linkse propaganda versus rechtse vrijheid van meningsuiting

Deze week was de week van de PVV. Het showproces tegen Geert Wilders is begonnen en het omroepbestel gaat op se schop. Het kan niet anders of de populistische PVV heeft er weer een paar zetels bij gesprokkeld. Je kon deze week de televisie niet aanzetten, of je kreeg de peroxide pruik van Wilders te zien. De journalistiek maakt onophoudelijk reclame voor de PVV en nog vindt de PVV het niet genoeg. Het begint linkse trekjes te krijgen.

Het was wijlen Pim Fortuyn die destijds al vond dat de Nederlandse televisie niet genoeg aandacht aan hem schonk. Hij had niet de miljoenen tot zijn beschikking die Geert Wilders nu heeft, dus moest hij het over een andere boeg smijten. Om zoveel mogelijk gratis reclamezendtijd te krijgen, beschuldigde hij de Nederlandse Publieke Omroep van teveel linkse trekjes. Daarnaast vond hij de journalisten van de NPO ook te kritisch en dat associeerde hij ook met 'links'. Terwijl hij daarmee eigenlijk alleen maar de VARA aanviel. Maar de enorme aanhang van Fortuyn liep als een kip zonder kop achter hem aan en begon de Publieke Omroep ook te beschuldigen van linkse trekjes. Zowel Fortuyn als zijn aanhang hebben nooit echt uit kunnen leggen waarom de Publieke Omroep links was en wat er nou zo links was. Het leverde ze wel een Publieke Omroep met een enorme schuldgevoel op. De Publieke Omroep sloeg terug met slagzinnen als 'van iedereen, voor iedereen' en 'het nieuws van alle kanten'. Fortuyn stierf en Wilders nam het stokje van hem over.

Wilders ging handig door op de door Fortuyn ingeslagen weg: Ook Wilders bleef de Publieke Omroep onophoudelijk beschuldigen van linkse trekjes. Door Wilders en de zijnen te laten zien dat de omroep ook het rechtse geluid wil laten klinken, kregen Wilders en de zijnen een podium en is de journalistiek in Nederland verworden tot een reclamecaravaan van Wilders, zijn PVV en zijn aanhangers. Wilders om onophoudelijk op televisie met gratis reclame en domme uitspraken. In eerste instantie kkwam Wilders nog op televisie met markante uitspraken. Zijn uitspraken werden steeds harder, bevatten steeds meer haat naar andere bevolkingsgroepen en werden steeds discriminerender van aard. Toen de Publieke Omroep deze uitspraken niet meer overnam, smeet de strateeg Wilders het over een andere boeg en begon, net als Fortuyn, de Publieke Omroep te beschuldigen van linkse trekjes. Hij wist dat de Publieke Omroep graag onafhankelijk wilde zijn en dat diezelfde Publieke Omroep daarom maar hele actualiteitenrubrieken, nieuwsuitzendingen en documentaires ging uitzenden met hem als voorbeeld. Om maar alsjeblieft niet de naam te krijgen te links te zijn.

Wilders heeft diverse keren aangegeven dat hij de Publieke Omroep geen geld meer heeft, als hij aan de macht komt. Wilders vindt dat het linkse geluid uit Hilversum moet stoppen en daarna krijgen ze pas weer geld. En daar schrok men in Hilversum helemaal van. Want in Hilversum teert men jaarlijks op een zak geld van pl/min 800 miljoen euro en dat geld verdwijnt als ze niet genoeg aandacht schenken aan Wilders en zijn PVV. Dat noem ik pas een dreigement. Maar dan nog iets: Deze week kwam ook PVV Tweede Kamerlid Tony van Dijk naar buiten met het stoppen van geld geven aan perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Dat zou ook te links zijn en dus mogen die ook geen geld meer krijgen. Iedereen die tegen Wilders, zijn PVV of zijn standpunten is, wordt zo de mond gesnoerd. Cabaretier Herman van Veen en misdaadjournalist Peter R. de Vries ontvingen doodsbedreigingen nadat ze zich openlijk hadden uitgesproken tegen Wilders en zijn ideeën. Ook cabaretier Jörgen Raymann, advocaat Gerard Spong en oud-Tweede Kamerlid Mohammed Rabbae zijn uitgemaakt voor alles wat maar enge ziektes heeft en met de dood bedreigd. Zij hebben immers aangifte gedaan tegen Wilders, waaruit het showproces kwam dat deze week startte.

Saillant detail; Wilders wordt in dit showproces bijgestaan door topadvocaat Bram Moszkowitz. En Bram Moszkowitz stond eerder topcriminelen als Klaas Bruinsma, Willem Holleder en Desi Bouterse bij. In dit illustere rijtje komt dus ook Geert Wilders. Ik wil niets suggereren. Het is alleen maar het opnoemen van feiten.

Beste meneer Wilders; Als je als Partij voor de VRIJHEID de VRIJHEID VAN MENINGSUITING propageert, dan geldt dat niet alleen voor jou, maar ook voor anderen. Als je als Partij voor de VRIJHEID de VRIJHEID VAN MENINGSUITING propageert, dan mogen mensen de heilige boeken lezen die ze willen lezen en dan mogen mensen die links zijn, het linkse geluid laten horen (misschien kan iemand mij uitleggen wat dat linkse geluid dan is). Vrijheid van meningsuiting geldt niet alleen voor jou, als PVV'er. Als dat zo zou zijn, dan belandt je in een dictatuur. Dezelfde dictatuur als waar je nu Noord Korea, Venezuela en Iran van beschuldigd. Vrijheid van meningsuiting houdt niet in dat je de Nederlandse Publieke Omroep vermaakt tot jouw eigen propagandamachine. Eerst beschuldig je ze van teveel linkse propaganda. Nu is de Publieke Omroep meer een rechtse propagandamachine geworden, onder het mom van de 'vrijheid van meningsuiting'. Niet het gesprek aangaan, maar elkaar allerlei enge ziektes tot zelfs de dood toewensen is geen vrijheid van meningsuiting. Dat is ronduit beledigend, haatzaaiend en discriminerend. Op deze manier ga je niet met elkaar op een normale manier het gesprek aan over elkaars visie op de samenleving. Nee, je propageert geweld en vindt het goed, dat ze de tegenpartij de mond snoert. Op deze manier vermijdt je ieder gesprek en ga je zelden of nooit het debat aan met je tegenstanders. Je blijft maar roepen vanuit je ivoren toren dat de tegenstander te links is. Hoeveel gratis reclame die tegenstander ook voor je maakt. Meneer Wilders; uw volgelingen zijn kippen zonder kop. Dat is niet erg. Erger is, dat uw volgelingen tegenstanders met de dood bedreigen als ze het niet met u eens zijn.

Lekkere democratie staat u voor, meneer Wilders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten