Pagina's

vrijdag 18 juni 2010

Een regering zonder de PVV kan alleen maar een feest voor het land zijn

Een zucht van verlichting ging door het land (en waarschijnlijk ook door de hele wereld) toen deze week bekend werd dat de PVV definitief niet meer mee deed met de vorming van een rechtse regering. De PVV zou deelnemen aan een rechtse coalitie met CDA en VVD en vooral het CDA zat niet echt te springen om deelname aan een regering met een partij die mensen uitsluit op basis van ras en geloof. U weet wel; dat CDA, dat normaliter met alle winden meewaait. Het CDA; voor wie heen berg te hoog is en geen dal te diep; zolang ze maar kunnen regeren. Het CDA zat niet te wachten op een land, dat een kopie zou worden van Israël. Het CDA wilde een stabiel land met een stabiele regering en had daarbij geen partij nodig die nazipraktijken bezigt. Eindelijk nam het CDA een keer een beslissing. En het was nog een verstandige ook!

PVV-leider en dictator in spe Geert Wilders had er gisteren goed de pest over in, toen bleek dat de nieuwe CDA-voorman Maxime Verhagen geen trek had in een samenwerking met de anti-Islampartij van Wilders. Binnen het CDA was een forse meerderheid tegen welke vorm van samenwerking met de PVV dan ook. Voormalig CDA-voorman Balkenende heeft zich nooit echt tegen deelname aan een coalitie met de PVV uitgesproken; maar Balkenende had duidelijk een dubbele agenda. Balkenende wilde premier van Nederland blijven en dan maakte het hem niet uit, met wie hij zou gaan samenwerken. Met het forse verlies bij de laatste kamerverkiezingen deed Balkenende een stapje terug, in een goed geregisseerde show met krokodillentranen en emoties. Balkenende besefte dat het premierschap erop zat en dus voor hem geen statusverhogende baantjes meer. Directeur van één of andere lobbyclub was vanaf nu het hoogst haalbare. Balkenende is inmiddels geen leider meer en Verhagen heeft het stokje van hem overgenomen. En natuurlijk wilde Verhagen graag het rechtse kabinet. Verhagen wilde nog graag een paar jaar minister van Buitenlandse Zaken zijn (hij heeft daar immers van kinds af aan al van gedroomd); al was het alleen maar om al die wereldleiders nog één keer in de armen te mogen vliegen. Maar Verhagen werd tegengehouden door zijn achterban. Nog vóór er een ledenvergadering kon worden gehouden, begonnen prominente CDA’ers al te protesteren en dreigde een forse meerderheid van de leden het lidmaatschap op te zeggen, als het CDA zou gaan deelnemen aan een coalitie met de PVV. Vanwege die enorme tegenzin bij voornamelijk prominente CDA'ers als Van Agt, Brakx, Terpstra (voormalig voorzitter van het CNV), Van Leeuwen (lid 1e Kamer) en Lubbers is Verhagen niet gaan onderhandelen met de PVV. Omdat het altijd toch zeer flexibele CDA niet meedeed, was een rechts kabinet van de baan.

Dictator Wilders was verontwaardigd. Hij was zwaar aangedaan. Nederland werd nu geen kopie meer van Israël. Ik vraag me alleen af wie nou het meest ontdaan was van het floppen van het formeren van het rechtse kabinet; was het nou Wilders, die de macht als zand door zijn vingers zag wegglijden... of waren het nou zijn (voornamelijk) Israëlische en Amerikaanse rijke Joodse financiers, die van Den Haag een graag kopie van Tel Aviv zagen worden en Amsterdam een kopie van Jeruzalem. Net als in de Gazastrook moesten er om wijken waar allochtone mensen woonden, muren worden gebouwd, waarna voedsel gecontroleerd naar binnen mocht worden gebracht. Net als in de Tweede Wereldoorlog moesten mensen in het bevolkingsregister worden geregistreerd naar etniciteit en moesten alle niet-Christelijke gebedshuizen worden afgebroken. Geen ontwikkelingshulp meer aan landen die dat zo hard nodig hebben; Nederland moest uit de Europese Unie stappen en niet-Christelijk gelovigen moesten hun geloof afzweren en Christelijk worden. Aanpassen, of het land uit. Dat is de visie van de PVV en daaraan wilde de VVD van Mark Rutte zich confirmeren. Iets, waar zelfs prominente VVD'ers zich voor kapot zouden schamen. Rutte dacht daar duidelijk anders over; hij wilde de eerste VVD-premier van Nederland worden en dam maakte het hem niet uit, hoe hij dat doel zou bereiken. Hij toonde hiermee een kopie te zijn van Balkenende; geen visie en dus ook geen leiderschap.

Rutte gaat het nu over links proberen; dus met Paars Plus of de Paarse Variant. Deze coalitie met PvdA, VVD, D'66 en GroenLinks heeft totaal niet de voorkeur van Rutte. Maar misschien beseft Rutte ook wel dat er geen andere mogelijkheid meer is, zolang het CDA blijft aarzelen. In dat geval heb ik nieuws voor Rutte: aarzelen zit CDA'ers in het bloed. Rutte is bang overvleugeld te worden door de linkse partijen, waardoor zijn VVD-programma in het niet valt. De verkiezingsbelofte om vooral niets te doen aan de hypotheekrente-aftrek kan hij op deze manier niet waar maken. Weer een teken dat Rutte een prima prater is, maar geen leider. Nu een formatie met de PVV is gestrand, kan hij niet meer om de PvdA heen en daarmee heeft hij zich in een zwakke positie gemanoeuvreerd. Tenzij hij nieuwe verkiezingen uitschrijft, moet hij nu wel samenwerken met de PvdA. Overigens toonde hij in de kweste-Verdonk al aan niet over leiderschapskwaliteiten te beschikken. In de kwestie-Verdonk had voormalig integratie-minister Rita Verdonk meer voorkeurstemmen bij de laatste verkiezingen, dan Rutte. Dus vond de voormalig gevangenisdirectrice dat zij alleen al daarom recht had op het leiderschap van de VVD. De partijleiding in de leden besliste anders en het lukte de nieuwe leider Rutte vervolgens niet, om het wilde paard Verdonk binnen de partij te houden. Verdonk begon voor zichzelf en ging bij de laatste verkiezingen af, langs de zijdeur. Maar toen al nam Rutte geen leiding om het wilde paard Verdonk te temmen. En dat doet hij nu weer niet!

Wilders krijste na het floppen van de rechtse kabinetsformatie meteen als een klein kind dat Maxime Verhagen 1,5 miljoen kiezers had genegeerd. Wéér een voorteken dat Wilders een pure machtswellusteling is en de extra zetels van het CDA alleen maar zou misbruiken, om zijn eigen programma erdoor te drukken. Goed, er hebben dan inderdaad 1,5 miljoen mensen op de PVV gestemd en dat is al erg genoeg.. Maar er zijn nog altijd 10 miljoen mensen die niet de op de PVV hebben gestemd en die tellen voor Wilders dan even niet mee. Wilders mag dan 1,5 miljoen stemmers achter zich hebben... een simpele rekensom leert ons dat er 12,2 miljoen kiesgerechtigden zijn (even zoeken op Google en je komt zo achter dit getal), waarvan 79% is komen opdagen. Die 79% staat gelijk aan 9 miljoen stemmers. En dan is 1.5 miljoen stemmers, gedeeld door het totaal van 9 miljoen 16,6% van alle stemmers, die dus op de PVV hebben gestemd. Dat houdt in dat ruim 83,5% van alle stemmers die zijn op komen dagen géén PVV heeft gestemd. Moeten die mensen allemaal worden genegeerd, Geert? Naar wie moeten we luisteren; naar die 16,5% van jou, of naar die 83,5% van alle kiesgerechtigden in Nederland, die NIET op jou hebben gestemd? Geert gaat meteen van uit dat nu 1,5 miljoen mensen op hem hebben gestemd, heel Nederland hem wil. Die kromme gedachten horen ook bij een dictator. Niet in een democratisch model.

Wilders en zijn dictatoriaal geleide PVV snappen nog steeds niet dat problemen in Nederland schouder aan schouder moeten worden opgelost. Uitdagingen lossen we samen op en niet door één groep te beschuldigen van het veroorzaken van alle problemen, zoals dat ook door een klein Oostenrijks mannetje in de periode 1939 - 1945 werd geopperd. 92% van de Nederlanders heeft besloten dat ze geen PVV stemmen en de VVD zou op z'n minst naar hen moeten luisteren en niet naar die minderheid van 8% die voorstander is van een land, dat zich terugtrekt achter de dijken en die mensen uitsluit van deelname aan de samenleving.

De grote verliezer van deze week is Geert Wilders. En dat mag een feest voor het land zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten