Pagina's

maandag 21 maart 2011

De PVV is nog lang niet dood... ten koste van het CDA

Het is akelig stil aan het politieke front, sinds Nederland zich weer eens in een oorlog heeft gestort. Na Irak en Afghanistan heeft Nederland zich nu overgeleverd aan de Fransen, die na 42 jaar wakker zijn geworden en nu pas dictator en kolonel Khadaffi met bommen en granaten gaan verjagen. De Amerikanen hebben uiteindelijk wel de leiding, maar omdat de Amerikanen geen zin hebben in nog een oorlog in en tegen de Arabische wereld, is de leiding voor deze derde oorlog in nog geen tien jaar tijd overgegeven aan de Fransen. Ondertussen blijft het akelig stil in Den Haag en wordt er niets gedaan aan die zo belangrijke PVV-standpunten: beperken van immigratie uit Moslimlanden en het keihard aanpakken van vooral Moslims in het algemeen en Marokkanen kin het bijzonder. Want zij vormen het grootste bedreiging voor de wereldvrede, zo vindt de PVV. Zolang de Moslims de wereld maar niet overnemen. “Wij willen geen Arabisch spreken, maar Nederlands!”,zo roepen PVV’ers van het eerste uur. Leg je oor te luisteren en alles wat je uit de mond van diezelfde PVV'ers hoort is Engels, of iets wat daarop lijkt.

De Provinciale Statenverkiezingen verliepen voor de PVV zoals altijd weer succesvol. De partij klom van nul naar soms 8 zetels en is in Limburg uitgegroeid tot de grootste partij. In de Eerste Kamer, waar het allemaal om te doen was, is de PVV na de VVD en PvdA de derde partij. Een regeringscoalitie in de Eerste Kamer zoals in de Tweede Kamer zit er vooralsnog niet in; zelfs met de steun van de SGP komen CDA, PVV en VVD niet aan een meerderheid. Er dienen zich dus gigantische problemen aan voor de PVV, want dat extreemrechtse beleid kan nu geen doorgang vinden. Bij het CDA moeten ze zich inmiddels achter de oren krabben; niet alleen zijn de gehalveerd in zetelaantal ten faveure van de PVV (de zetels die het CDA heeft verloren zijn vrijwel allemaal naar de PVV gegaan), maar het CDA is ook nog eens afhankelijk geworden van een extreemrechtse partij die mensen uitsluit van deelname aan de samenleving (PVV) en een partij, die vrouwen maar achterlijk volk vindt en net nog genoeg vindt, om als broedmachine te dienen (SGP). Volgens de SGP vindt de Bijbel het erg normaal dat vrouwen geen deel uit maken van de samenleving; vrouwen moeten thuis zitten kantklossen en voor de kinderen zorgen. Verder zijn vrouwen voor de SGP niet meer dan wegwerpartikelen (Het is dat ook hoogst merkwaardig, dat er vrouwen zijn, die graag lid zouden worden van deze partij maar dat mag weer niet van het partijbestuur). Eigenlijk hetzelfde als de PVV van Moslims vindt. Van die partijen zijn CDA en VVD in de Eerste Kamer nu dus afhankelijk in het uitvoeren van hun beleid. Schrikt u daar nu pas van? Dan had u eerst even goed moeten nadenken vóór u het vakje rood maakte in het stemhokje. Dan had u tijdens de afgelopen 3 verkiezingen die ons land het laatste jaar heeft gehad, op een andere partij dan CDA, VVD, PVV of SGP moeten stemmen.

Nederland is belandt in een patstelling tussen links en rechts. Nederland is oververwend en weet zich geen raad met al die luxe. PvdA-leider Job Cohen kon het na het bekendmaken van de uitslagen niet duidelijker zeggen: ‘Het kan vriezen, het kan dooien’, zo meende de oud-burgemeester van Amsterdam. Nu de PVV verloren heeft ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar (vergeleken daarmee verliest de PVV een schamele 4%), lijkt de rek er voor de fascistische en racistische beweging van Geert Wilders gedaan. Deskundigen en politieke analisten (in rond Hollands heten zij ‘Binnenhof watchers’) menen dat het voor de PVV alleen maar slechter kan gaan. Bij volgende verkiezingen zal de PVV niet meer groeien en de peilingen lijken hen daarbij te ondersteunen.

Maar schijn bedriegt. Het succes van de PVV is in grote mate afhankelijk van de belabberde situatie bij het CDA. Want het CDA verkeert in staat van ontbinding. En dat niet alleen; het succes van de PVV zal mede worden bepaald in hoeverre de PVV-standpunten deze kabinetsperiode worden gerealiseerd. Nederland is in grote mate afhankelijk van wat er zich in Brussel afspeelt en wat daar wordt beslist. De PVV kan de immigratie uit Moslimlanden dan willen beperken; als Brussel anders besluit, dan heeft de PVV er weinig meer over te zeggen. In de regeringsverklaring, zeg maar het beknopte regeerakkoord, staat ook helder en duidelijk dat het kabinet op het gebied van immigratie en uitzetten van Moslims afhankelijk is van Europese regelreving. Hiermee heeft de coalitie VVD/PVV/CDA zich alvast ingedekt voor het niet kunnen itvoeren van de plannen van de anti-Islambeweging van Wilders.

En, last but not least: In hoeverre blijven de PVV-standpunten leven onder bevolking? In hoeverre is de bevolking nog bereid om door de PVV in het algemeen en Wilders in het bijzonder internationaal steeds vaker voor gek te worden gezet? Internationaal was Wilders een held, maar nu hij meedoet met deze regering, heeft de internationale media eigenlijk geen aandacht meer voor het extreemrechtse wonderkind uit Nederland. In het buitenland hebben ze zijn voorbeeld gevolgd en in Frankrijk staat Marine LePen op en in Italië is de dochter van pedofiel Silvio Berlusconi, Marina Berlusconi, de gedoodverfde opvolgster van haar vader. Wilders staat al lang niet meer alleen. Dat zou kunnen worden uitgelegd als een succes; maar tegelijkertijd is hij al lang niet meer uniek in zijn soort. Marine LePen en Marina Berlusconi zijn inmiddels in de voetsporen van Wilders getreden en daarmee verliest Wilders internationaal aanzien.

Wilders zal PVV-standpunten moeten uitvoeren en de bevolking zal moeten zien dat het aantal Moslims zienderogen afneemt. Waar de PVV eerst alleen maar kon roepen schoppen tegen het bewind, heeft de kiezer gesproken en de PVV de kans gegeven om zin beleid in de praktijk te brengen. Mocht dat niet lukken en mocht het CDA blijven aansukkelen, dan zal de PVV inderdaad alleen maar kunnen stijgen in de peilingen en bij komende verkiezingen alleen maar winnen. Het CDA dacht er beter van te worden door de PVV in de armen te sluiten. Maar in feite worden ze er alleen maar slechter van. Verhagen zal moeten opstappen en er zal zich een nieuwe leider moeten aandoen, die het geweld van de PVV wel aan kan. Zolang dat niet gebeurd, is de PVV springlevend en zal de anti-Islambeweging van Wilder s alleen maar verder stijgen.

Ten koste van het CDA.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten