Pagina's

donderdag 23 juni 2011

Geert Wilders is een onaantastbare dictator

Geert Wilders is vandaag vrijgesproken van haat zaaien, opruiende uitspraken en discriminerende opmerkingen. Dat oordeelde de rechter in het proces van de eeuw, dat gisteren eindigde. De rechter oordeelde, dat Wilders zich niet hoeft te verantwoorden voor zijn uitspraken. Hij kon, kan en mag in de toekomst door blijven gaan met schelden, schofferen, schoppen, slaan, haat zaaien, discrimineren en het doen van keiharde uitspraken, zonder dat deze ergens op gegrond zijn. Hiermee heeft de rechter het toch al bedenkelijke niveau van Nederland nog verder verlaagd. Het ooit zo tolerante landje – waarmee het in de jaren ’90 van de vorige eeuw wereldberoemd werd – is verworden tot het nieuwe Wilde Westen, waar het recht van de hardst schreeuwende geldt. Hoe harder je taalgebruik, hoe liever. Hoe meer je scheldt, schopt en slaat, hoe liever. Je hoeft je niet meer te verantwoorden; je bent immers politicus.

Drie weken geleden, aan het einde van het slotpleidooi, gaf uw Opinie Paultje al aan, dat de dictator in spe vrijspraak niet meer kon ontlopen. Het OM wilde Wilders eigenlijk helemaal niet vervolgen, maar moest dat van de Hoge Raad. Het OM wilde uiteindelijk vrijspraak, uit angst voor een volksopstand van het relatief kleine goepje PVV stemmers. Het niet willen vervolgen geeft alleen maar aan, dat het OM partijdig is. Het OM zou er moeten zijn voor de mensen, die slachtoffer zijn van de door Wilders’ uitspraken aangezette haat en nijf naar iedereen, die anders is, dan anderen. Mensen, die niet in een Vinex-wijk wonen en ook geen Opel Astra voor de deur hebben. En nu is dus ook de rechter partijdig. De rechter is niet meer onafhankelijk in Nederland. In de plaats daarvan, is de rechter bang voor Wilders en zijn volgers. Vooral ook, omdat de rechters tijdens het proces al twee keer zijn vervangen. Je kunt dan niet meer spreken van een onafhankelijke rechtspraak. Ook Bram Moszkowitz wilde vrijspraak, dus kon de rechter alleen maar oordelen dat Wilders moest worden vrijgesproken. Niemand, die daar tegenin durfde te gaan. Niemand, die zich daar nog druk over maakt. Niemand, die Wilders op het matje kan roepen om zich te verantwoorden. Immers; hij is politicus.

Nederland is de laatste jaren steeds verder afgezakt. Eigenlijk hoor je er in de Nederlandse maatschappij niet meer bij, als je niet bent, zoals door Wilders bedachte Henk & Ingrid; een doorsnee blanke familie uit een Vinex-wijk; Opel Astra voor de deur, twee kindjes (jongen en een meisje) en zowel Henk als Ingrid hebben een goede baan. Samen met hun kindjes gaan ze drie keer per jaar met de sleurhut op vakantie naar Frankrijk, samen met de buurman en de rest van de buurt. De Golden Retriever gaat dan een paar weken naar het asiel. Apartheid heeft een nieuwe dimensie gekregen met de uitspraken van Wilders. Anders dan aansluiten in de rij, die dezelfde kant op gaat, mag tegenwoordig niet meer in Nederland. Denkbeelden hebben, die anders zijn dat die van Henk & Ingrid, kan niet meer. Dan ben je links en links mag niet meer. Het is schokkend te moeten vernemen, dat de Nederlandse bevolking dit allemaal zonder enige tegenspraak slikt. Kritiek leveren op Wilders discriminerende opmerkingen over Moslims mocht al niet van het rechtse kamp. Immers: Alle Moslims zijn fout, omdat ze een ander geloof nastreven, dan Henk & Ingrid. Alleen het katholieke geloof is het juiste geloof, want Henk & Ingrid zijn ook katholiek. Het katholieke geloof is niet gewelddadig en toont respect voor iedereen. Behalve dan voor Moslims. Maar goed, dat mag, omdat het Moslims waren, die de Twin Towers in New York in vlogen. Daarom zin volgens Wilders en zijn volgers alle Moslims fout. Dat is de opvatting van Henk & Ingrid en ook de opvatting van meneer Wilders. Immers; hij is politicus.

Wat de rechter– misschien onbewust – heeft gedaan, is Wilders verheven tot halfgod (voor zover hij dat al niet was). Zijn ster is tot ongekende hoogte gestegen. Hij heeft Wilders onaantastbaar gemaakt, voor zover Wilders dat al niet was. Op de rechter flank was hij al verworden tot een soort halfgod; nu is hij dat voor heel Nederland. Wilders kan nu doorgaan met zijn ongefundeerde uitspraken. Hij gijzelt Nederland en daarmee is hij niets meer of minder dan een onaantastbaar geworden dictator, gelijk aan Mubarak, Saleh, Mugabe, Loekasjenko, Khadaffi of een van die andere fijne jongens, die je ’s avonds in een donker steegje niet tegen zou willen komen. Uw Opinie Paultje is overigens benieuwd, wanneer de Grote Geert deze tekst leest en hem aangeeft bij de politie. Immers, Wilders kan ongefundeerd en ongelimiteerd kritiek leveren op iedereen en alles, maar als hij zelfs van repliek wordt gediend, dan stapt hij naar de politie. De dictator is spe wordt namelijk met de dood bedreigd. Of wil hij het debat met anders denkenden en mensen die anders leven, dan de kleinburgerlijke Henk & Ingrid niet aan? In dat geval zou het Wilders niet meer maken dan een bangerik. En aangezien hij (tot nu toe) het debat niet aan is gegaan met anders denkenden, is hij een bangerik. Maar sinds de moord op politicus Pim Fortuyn wil de Overheid niet weer worden geconfronteerd met een politieke moord en dus heeft Wilders 26 lijfwachten, betaald van uw en mijn belastinggeld. Ook als u geen PVV stemt of helemaal niet rechts bent, dan betaalt u gewoon mee aan de miljoenen verslindende operatie die de bewaking van een bangerik heet. Die dikke laag lijfwachten is na vandaag alleen maar nog dikker geworden, omdat Wilders nu ook de rechter achter zich heeft staan. Immers; is is politicus.

Uw Opinie Paultje zal zich – in het geval de dictator in spe hem aangeeft bij de politie – met liefde en plezier voor de rechter verantwoorden en aangeven dat zijn uitspraken vallen onder de vrijheid van meningsuiting. Dat niet alleen; politicus worden is in Nederland een koud kunstje. Alles wat je moet doen, is lid worden van een politieke partij en erin actief worden. Bij de eerstvolgende verkiezingen ga je op een kieslijst staan en voilá: je bent politicus. Ook al wordt je niet gekozen, zoals uw Opinie Paultje. Echter, u heeft vanaf vandaag de beschermde status van politicus en in die zeer onderbetaalde functie zit de secundaire arbeidsvoorwaarde, dat u mag ongegrond schelden, schoppen, slaan, schieten, schofferen, discrimineren, haat zaaien en opruimen. U mag aanzetten tot haat en nijd in de samenleving en u mag hele bevolkingsgroepen beledigen, omdat ze anders zijn, dan u. De mogelijkheden zijn eindeloos. U bent immers politicus.

Als klap op de vuurpijl meldde de dictator in spe dat hij alle artikelen in het wetboek van Strafrecht, met betrekking tot beledigen, wil schrappen. Beledigen moet kunnen, ook al doe je er de tegenpartij pijn mee. Ja, leest u die laatste zin maar even goed over. Het zijn niet de woorden van uw Opinie Paultje, maar de woorden van een dictator in spe, die geen tegenspraak duldt. Een man, die, net als de eerder in deze tekst genoemde dictators, tegenstanders de mond snoert en daarin bereid is heel ver te gaan. Zijn mening is immers gebaseerd op de vrijheid van meningsuiting. Beledigen, haat zaaien, discrimineren, schofferen, schelden, ongefundeerde uitspraken doen en opruiende kritiek mag, omdat het allemaal valt onder de vrijheid van meningsuiting en dat is in Nederland een groot goed. Het is een schrikbarend toekomstbeeld voor dit land. Wat is de volgende stap; iedereen mag elkaar kapot schieten, pijnigen, vermoorden, verkrachten, verwonden…? Het valt immers allemaal onder de vrijheid van meningsuiting. Zo lang je maar politicus bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten