Pagina's

maandag 4 juli 2011

NPO-baas Henk Hagoort heeft zijn doodsvonnis getekend

Raadsheer Schalken nam afgelopen vrijdag ontslag als rechter aan het Hof van Amsterdam. De rechter was hiermee het zoveelste slachtoffer van Geert Wilders. En dat niet alleen; de rechters zijn tijdens de rechtszaak al vervangen, waarna – hoe verrassend – vrijspraak volgde. Nederland is in de greep van Geert Wilders. Niemand durft kritiek op hem te hebben. Mocht je kritiek hebben, dan verlies je je baan of wordt je de mond gesnoerd. Daar, waar de dictator in spe het volste recht meent te hebben en ook neemt, om zijn gal te spuwen over alles en iedereen, wordt kritiek op de dictator in spe afgewend of zelfs beloond met een aangifte bij de politie. De NOS citeert Wilders’ woorden zonder protest. Want Wilders tegenspreken komt je op zware straffen te staan. En het volgende slachtoffer van die tirannie is ook al bekend: NPO-directeur Henk Hagoort.

Aan de lijst namen, die inmiddels he onderspit moesten delven omdat ze openlijk kritiek uitten op Wilders, komt maar geen einde. Thomas von der Dunk werd de toegang tot het Noord-Hollandse provinciehuis ontzegt, nadat hij een lezing wilde houden over Wilders’ nare ideeën. Tijdens een protest tegen het vrijgeven van het stadsvervoer in Den Haag, werd een spandoek met daarop de tekst “PVV = Partij Voor Verraad” bruut weggehaald. En niet alleen krijgt Schalken nu zijn congé (zelf zegt hij, dat hij ontslag heeft genomen, maar geen ziel die dat geloofd), hij heeft tijdens het proces ook diverse hate-mails gekregen an de achterban van Wilders. Cabetetier Herman van Veen en tv-presentator Peter R. de Vries moesten er ook aan geloven. Zo gaan we vandaag de dag in Nederland dus het debat aan: “Ben jij het niet met me eens, dan moet je maar dood”. Jawel, mensen, dat is de achterban van de PVV. Dat is, hoe Wilders-stemmers het debat aan gaan. Dat zijn Henk & Ingrid. Daar wil je toch niet bij horen?

Deze week maakte Martin Bosma, de grote brein achter Geert Wilders, een wetsvoorstel bekend, waarmee Radio 2 werd verplicht minimaal 35% van de tijd Nederlandstalige muziek te draaien. En dat hebben we het niet over Nederpop, zoals Blof, Ilse de Lange of De Dijk. In dat geval was het nog een beetje te behappen. Nee, het gaat over het levenslied. Dus René Schuurmans (wie???), Frans Duijts, Frans Bauer, Grad Damen of het Volendamse TROS-ensemble Jan Smit,3JS en Nick & Simon. Wordt Volendam ook eens beloond voor de vele stemmen die de laatste drie verkiezingen naar de PVV gingen. Niet alleen het TROS-minnende Volendam wordt beloond voor de onverbiddelijke steun aan de PVV; ook West-Brabantse gemeenten vallen in de prijzen met het uitloven van belastinggeld. Frans Bauer (Fijnaart), Grad Damen (Roosendaal) en Frans Duijts (Etten-Leur) zijn allen afkomstig uit West-Brabant.

Het is de volgende stap in de PVV-tirannie, die momenteel door Nederland raast. Nederlanders willen graag in een keurslijf worden geperst, zo lang ze maar van die verschrikkelijke Moslims af zijn. Er is niemand meer, die zich druk maakt over een Overheid, die steeds vaker over de schouders van iedere Nederlander meekijkt. Kijkt, of je geen terrorist bent. Immers, je bent schuldig, totdat het tegendeel bewezen is. Eerder noemde Wilders’ anti-Moslimbeweging de NOS en de hele Publieke Omroep ‘te links’, omdat zijn citaten niet of nauwelijks aan bod kwamen. Er werd volgens de dictator, teveel aandacht besteed aan die vervloekte PvdA. En Wilders mag, samen met VVD’er Hans Wiegel, wel worden gezien als de grootste PvdA-hater aller tijden. Nu het wetsvoorstel van Bosma is aangenomen, is de volgende stap waarschijnlijk dat de Nederlandse Publieke Omroep geen aandacht mag besteden aan andere partijen, dan de regeringspartijen in het algemeen; de PVV in het bijzonder. Daarna zal waarschijnlijk worden geëist dat het PVV-lijflied ten gehore wordt gebracht bij aanvang van ieder NOS-journaal, waarna Sacha de Boer Geert Wilders niet meer al aankondigen als politicus, maar als ‘onze grote leider’. Daarna zal alle data- en telefoonverkeer worden nagetrokken op anti-PVV-uitlatingen. Dus geniet nog maar even van dit weblog; want over niet al te lange tijd is het schrijven van anti-PVV-teksten strafbaar. Nu verlies je alleen nog je baan bij de Overheid; over niet al te lange tijd beland je gewoon in de cel. Net als in China, Rusland en andere dictatoriaal geleide landen gebeurd. Landen, waarbij Nederland altijd voorop staat met het beruchte wijzende vingertje. Beleid, waaraan de VVD maar vooral het CDA moeiteloos meedoen. Maar het is, wat Nederland graag wil. Heel Nederland heeft immers op de PVV gestemd, zo laat de anti-moslimbeweging voor komen.

De wereld staat in brand; Griekenland is nagenoeg failliet, in Japan is de kernramp nog steeds niet afgewend, in Nederland is de huizenmarkt nagenoeg in elkaar gestort en de banken zijn nog altijd niet gestraft voor hun asociale gedrag. Toch wil de PVV daar niet aan denken; zij willen zich graag inzetten voor hun kiezers en hun kiezers vinden dat er meer Nederlandstalige muziek op het radio moet komen. Dat wordt beantwoord door via een wet te eisen dat het levenslied vaker wordt gedraaid op de Nederlandse publieke radio. Hebben ze zich bij de PVV wel eens afgevraagd, waarom het levenslied bijna niet wordt gedraaid op de publieke radio? Zou het misschien zo zijn, dat er helemaal geen vraag is naar het levenslied? De zendercoördinator van Radio 2 reageerde furieus op het wetsvoorstel: de Nederlandse Publieke Omroep wil zelf uitmaken welke muziek ze draait. Daar hebben ze de Tweede Kamer in het algemeen, en de PVV in het bijzonder niet voor nodig. NPO-directeur Henk Hagoort steunde de netcoördinator van Radio 2 direct. Ook D’66’er Hagoort vindt het wetsvoorstel van de PVV niets en heeft nu al gezegd, dat hij de wet niet gaat uitvoeren.

Maar hiermee heeft Hagoort zijn doodsvonnis wel getekend. Het is niet bekend of hij al aan het solliciteren is geslagen. Zo niet, dan kan hij er beter aan beginnen. Want na Clairy Polak, Thomas von der Dunk en Tom Schalken is Henk Hagoort het volgende slachtoffer van de PVV-tirannie. Hij zal ook ‘ontslag nemen’; hetzelfde soort ontslag als Tom Schalken. Na hem zal waarschijnlijk de netcoördinator van Radio 2 (een zekere Kees Toering) volgen. En na hen velen. Velen, die niet aan de eisen… sorry, wensen van de PVV tegemoet willen komen. Kritiek hebben op de PVV mag niet meer in Nederland en de heren Toering en Hagoort zullen dat weten ook. Je hebt maar te slikken en te doen wat ze zeggen. Het is bijna niet voor te stellen in een democratie als Nederland en al helemaal niet van een partij, die het vrije woord predikt. Maar het vrije woord is alleen toegestaan voor die mensen, die de dictatoriaal geleide PVV aanhangen. De extreem-rechtse anti-Moslimbeweging van een tiran, die moeiteloos vergeleken kan worden met verschrikkingen der aarde als Loekasjenko, Mugabe of Mubarak. Fijne jongens, die je eigenlijk niet ’s nachts in een donker steegje wil tegenkomen. Fijne jongens die een achterban hebben van mensen die elkaar de dood in wensen, als ze het niet met elkaar eens zijn. Dat is het niveau van het debat anno 2011. En dat wordt door 1,5 miljoen mensen gesteund.

Maar het is voor uw Opinie Paultje nog een reden om niet meer te luisteren naar Radio 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten