Pagina's

dinsdag 7 augustus 2012

Mars als verlosser van het einde der tijden

Slechts 9 maanden is het reizen naar de nieuwe wereld. De nieuwe wereld is een vulkaanachtig gebied met eindeloos lange en droge zandvlaktes. Het is natuurlijk een technologisch hoogstandje, dat we als mensheid in staat zijn een raket te bouwen met daarin een robot, die we 156 miljoen kilometer verderop op een andere planeet automatisch kunnen laten landen, om die planeet vervolgens te verkennen. Technisch moeten we dit dus ook met mensen kunnen, al kan een robot een reis van 9 maanden makkelijker afleggen, dan de mens. Een robot heeft geen voedsel nodig, de mens wel. Hoe lossen we dit op?

Op de planeet Mars wilde mensheid een nieuw leven beginnen. Het is geen science fiction en doet het hart van menig futurist (waaronder ondergetekende) sneller kloppen. Want als we in staat zijn een robot naar Mars te sturen, dan kunnen we ook mensen naar Mars sturen. Als we in staat zijn om een beest als de Airbus A380 te bouwen, dan kunnen we ook een ruimteschip van die omvang bouwen, om daarmee naar Mars te reizen. Het is allemaal erg kostbaar, maar technisch is de mens hiertoe in staat. Binnen 10 jaar willen zowel de Amerikanen (hebben geen geld) als de Chinezen (hebben vrachtwagenladingen met geld) en de Russen (eveneens veel geld) de eerste mens op de nieuwe planeet zetten, om daar uiteindelijk een kolonie te bouwen. Net als toen de mensheid de eigen planeet aarde ontdekte, wil het nu de nieuwe wereld ontdekken. De mensheid is erachter dat de grondstoffen op aarde opraken en aangezien Mars grofweg hetzelfde is als de Aarde, wil het daar verder gaan met leven. Niet alleen is er op Aarde bijna geen plaats meer omdat er veel te veel mensen op een veel te klein stukje aarde leven, ook zijn er zwaar gelovigen die hartstochtelijk geloven in het Einde der Tijden, waarover zeker de laatste 10 jaar tientallen films in de bioscopen zijn verschenen. Al deze films zijn gebaseerd op het katholieke geloof, dat volgens zwartkijkers via de Bijbel heeft bepaald dat het Einde der Tijen nabij is.

Maar het Einde der Tijden komt niet, omdat de Bijbel dat heeft bepaald zoals in de film End of Days wordt getoond. Ook zal het leven op Aarde er niet van de ene op de andere dag mee ophouden, zoals in de film 2012 wordt getoond. Nee, wat dat betreft komen de films Knowing en Book of Eli erg dichtbij, maar ook zij komen niet eens in de buurt van hoe het leven op Aarde zal eindigen en de mensheid het leven op Mars voort zet. Het blijft een fascinerend onderwerp, te zien hoe het leven van miljarden mensen plotseling zal eindigen. Nog voor dat een heilige zal ingrijpen; nog voordat het lichaam ingrijpt.

De mens in haar eigen sluipmoordenaar. Het gebruikt de voorspellingen in de Bijbel – voor zover die erin staan, want erg duidelijk is het Heilige Boek er niet over – alleen maar als slap excuus voor het opraken van de natuurlijke hulpbronnen, waarna de mensheid vanzelf uitsterft. Maar dat doet het zelf; er is geen extrene factor voor nodig. Niet het weer, geen heilig boek en zelfs geen opperwezen. De mens vermoordt zichzelf.

De Marslanding van vandaag is slechts een voorproefje van wat komen gaat. Over tien jaar, in het jaar 2023, zal de eerste mens voet op Mars zetten. Het zal dan niet lang meer duren, of het eerste kind wordt op Mars verwekt en geboren. Daarna gaat het hard, want mocht blijken dat de Rode Planeet over voldoende natuurlijke hulpstoffen beschikt om mensen een fatsoenlijk leven te gunnen, dan zal het niet lang meer duren voordat de eerste menselijke colonie zich op Mars vestigt. Voordat Mars zal worden bevolkt door miljoenen mensen, op zoek naar het eeuwige leven. De mens is niet alleen op zoek naar nieuw leven; de vraag of de Aarde de enige bevolkte planeet is in ons zonnestelsel. De mens is zeker oook op zoek naar een plek, om het leven voort te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten