Pagina's

zondag 11 september 2016

9/11



Ik denk niet dat er iemand in de wereld is die niet beweert dat 11 september 2001 de wereld voorgoed veranderde. Er zal niemand zijn die deze datum niet aanmerkt als een keerpunt in de geschiedenis. Nooit eerder waren de Verenigde Staten aangevallen op eigen bodem. Dat leek ook onmogelijk gezien het enorme militaire apparaat dat de Amerikanen hadden opgebouwd om het territorium te verdedigen. Een apparaat met de modernste snufjes, het grootste en modernste leger ter wereld en ook nog eens de best getrainde mensen. Want als de Amerikanen er al vanuit gingen dat ze zouden worden aangevallen op eigen bodem, dan zou dat door Rusland gebeuren. Dus bouwden de Amerikanen apparatuur die Russische boten en vliegtuigen van duizenden kilometers afstand al kon ruiken. Niemand vermoedde dat de aanval zou plaatsvinden met burgervliegtuigen. Het gebeurde toch.

Niemand die doorhad dat extremistische moslims al jaren daarvóór trainden om die aanslag tot in perfectie te laten verlopen. De wereld keek machteloos toe hoe 3.000 mensen de dood in werden gejaagd door Saudische terroristen die een nauwgezet en strak geregisseerd draaiboek volgden.

Boze tongen beweren sindsdien dat de Amerikanen de aanval doelbewust hebben opgezet om de Amerikaanse defensie-industrie weer opdrachten te gunnen. Immers waren de vredige jaren ’90 net voorbij.  Een tijd waarin de hele wereld goed ging. Een wereld waarin iedereen vredig met en naast elkaar leefde. Maar in die jaren ’90 was de grootste vijand van de Amerikanen, de Russen, weggevallen als grootste vijand. Het oude Sovjet leger was ernstig verzwakt, beschikte over slecht onderhouden materieel en de soldaten waren slecht getraind en hopeloos verdeeld over het doel dat ze nastreefden. Bovendien was het de defensie-industrie die George Walker Bush met veel geld in het zadel heeft geholpen en die verlangde daarvoor nu iets terug. Bij gebrek aan een aartsvijand omdat de Russen waren weggevallen moest een nieuwe vijand worden gecreëerd: de moslims.

Feit is dat moslims en iedereen die hen ook maar enigszins een warm hart toedraagt sinds die tijd in een verdomhoekje zitten. Sinds die tijd maakte de wereld ook kennis met een betrekkelijk nieuw fenomeen: het rechts-populisme. Uitgevonden eind jaren ’90 in België door Filip Dewinter, geperfectioneerd door Pim Fortuyn en zijn navolgelingen. Wars van de standpunten van de traditionele middenpartijen durven rechts-populisten extreme standpunten in te nemen. Meeregeren hoeft niet. Dat roepen ze wel, maar hoeft niet. Het doel is te zorgen dat andere partijen hun standpunten overnemen en dat gebeurd inmiddels in grote getale.

Feit is ook dat vliegen sinds die tijd geen lolletje meer is. Nog vóór je het vliegtuig in stapt is door diverse inlichtingendiensten je doopceel al helemaal gelicht. Als je speciale wensen aan de luchtvaartmaatschappij hebt doorgegeven dan loop je buiten die gebaande paden en dus ben je mogelijk van plan een aanslag te plegen en dus ben je een terrorist.

Feit is ook dat de vrijheid blijheid uit de jaren ’90 van de vorige eeuw helemaal is weggeslagen. De bewegingsvrijheid is er niet meer. Tegenwoordig verlangen overheden dat iedereen in de pas loopt; binnen de gebaande paden. Doe je dat niet, dan ben je een potentiële vijand van het vrije westen. Een vriend van de Islam. Een steunpilaar van de Sharia. Een terrorist.

Feit is ook dat mensenrechtsen met voeten worden getreden en dat kan ons eigenlijk weinig schelen. Sinds die tijd wereldwijd honderdduizenden onschuldige mensen zijn opgepakt, in de gevangenis gegooid of zelfs zijn vermoord omdat ze volgens de politiek leiders de democratie bedreigden. Alleen al in Frankrijk worden iedere maand zo’n 3.000 – 3.500 mensen om niets opgepakt, ondervraagd en dagenlang in de cel gezet alleen maar omdat hun gedrag afwijkt van het normale. Voornamelijk niet-blanken moeten hieraan geloven. Als blijkt dat ze onschuldig zijn dan worden ze weer vrijgelaten. Naar enige schadevergoeding of compensatie kunnen ze fluiten.

Tot zover de feiten. De complottheorieën laat ik graag aan u over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten