Pagina's

woensdag 22 november 2023

Reactie op de verkiezingsuitslag van 22 november 2023

Wat mij betreft is de monsteroverwinning van de extreemrechtse PVV niet eens de PVV of de PVV kiezer aan te rekenen, maar de VVD. Het was de VVD die de afgelopen 13 jaar als grootste partij in alle lagen van onze maatschappij (Eerste Kamer, Tweede Kamer, provincies, gemeenteraden, burgemeesters en wethouders en zelfs de premier) was vertegenwoordigd en helemaal niets heeft gedaan met de noodkreet van de burger, die steeds armer werd en voor wie de kansen in de maatschappij steeds verder afnamen. Ondertussen kregen (super)rijken en multinationals alleen maar meer belastingvoordeeltjes en subsidies. Rijken werden rijker. Armen werden zichtbaar armer.

Het was de VVD die eerder dit jaar voor eigen gewin de stekker uit het Kabinet trok, waardoor de regering viel. Dat alles middenin de grootste crises die er ooit in de geschiedenis van de mensheid hebben bestaan: klimaat, immigratie, energie, oorlogen,... Het kon de VVD allemaal niets schelen. De VVD keek alleen naar zichzelf. Dacht alleen maar aan zichzelf. Eigen belang voorop.

Het was de VVD die de PVV deze verkiezingscampagne belangrijk maakte, door eerst te zeggen dat een samenwerking er wel in zat. Toen plotseling niet. Daarna weer een beetje, en gisterenavond weer plotseling niet. Dat bleek te laat. Het kwaad was al geschied. De VVD had een veelkoppig monster gecreƫerd en die liet zich niet meer temmen.

De verkiezingsuitslag van vanavond toont wat mij betreft maar weer eens aan in wat voor complete chaos de VVD dit land de afgelopen 13 jaar heeft gestort. De puinhopen van 13 jaar Mark Rutte. De VVD neukte graag met en liet zich graag neuken door het grootkapitaal en daardoor had de VVD 13 jaar lang totaal geen oog voor de problemen in de samenleving, waar mensen met weinig geld moesten vechten om te overleven. Dan krijg je dus een monsterwinst voor extreemrechts als gevolg.

Mark Rutte mag nu mooi weer gaan spelen als baas van de NAVO. Het valt moeilijk vol te houden dat hij die functie heeft verdiend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten