Pagina's

woensdag 16 september 2009

De politici van vandaag zijn de bankiers van morgen

Er kan zoveel meer worden gedaan om de crisis te bezweren. De kosten lopen met de dag op, en de argeloze belastingbetaler mag de rommel opruimen. Terwijl de veroorzakers lekker op een zonnig eiland zitten te genieten van hun miljoenenbonussen, in afwachting van het einde van de crisis. Daarna gaan ze weer lekker door, waar ze gebleven waren. Dat is natuurlijk de wereld op z'n kop. De winsten, die de banken de komende jaren maken, moeten ten goede komen aan de schatkist. Totdat alle kosten van de kredietcrisis zijn opgelost.

Daarnaast moeten de veroorzakers van de crisis voor de rechter worden gesmeten. Den Haag wil zo graag de internationale stad van het recht zijn? Prima; al die bankiers overvliegen in hun privé vliegtuigen, worden opgesloten in de P.I. Scheveningen, in afwachting van hun proces. Tot die tijd worden de privé vliegtuigen in beslag genomen. Omdat je deze mensen niet raakt met geldbedragen, is opsluiting voor één of meerdere jaren de enige oplossing. Als je dat nl. niet doet, gaan ze gewoon op de oude voet verder. Immers, als het weer misgaat, staat de belastingbetaler weer klaar om de problemen op te lossen.

Maar ik begrijp het allemaal wel: de politici van vandaag, zijn de bankiers van morgen. De halve voormalige VVD-top zit bij ABN AMRO en DSB.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten