Pagina's

donderdag 23 oktober 2014

Politici zijn boven de wet verhevenDe PVV wil mensen afkomstig uit landen waar het Ebola virus heerst afschermen. Zij moeten drie weken in quarantaine. De virusziekte heeft namelijk een incubatietijd van drie weken, dus het is bij aankomst niet altijd duidelijk of passagiers die uit het vliegtuig stappen inderdaad ook dat virus hebben. Landen als het Verenigd Koninkrijk, de VS en zelfs België scannen iedere passagier uit landen waar Ebola heerst. Na aankomst krijgen zij een temperatuurmeter voorgeschoteld. Mochten zij griepverschijnselen vertonen – wat erop kan diuden dat ze mogelijk Ebola hebben – worden uit de rij gehaald en in quarantaine geplaatst. Totdat duidelijk is dat de griep een gewone griep is en en dus niets aan de hand is. De PVV vindt het schandelijk dat dat in Nederland niet gebeurd. De Nederlandse overheid moet in actie komen voordat landgenoten het virus oplopen. Het hebben van het virus is bijna een garantie voor de dood. Een mogelijke besmetting kan voor honderden mogelijk duizenden doden zorgen. Zo op het oog is het dus een best aardig plan van de PVV. Een nobel streven in de breedste zin van het woord. Goed voor de volksgezondheid.

Totdat we het plan van dichtbij gaan bekijken. Het Ebola virus is geconstateerd bij een paar duizend mensen. Daarbij is de hygiëne in de landen waar het virus her ergst heerst nogal discutabel, dus mensen daar zijn ontvankelijker voor virussen. De landen waar Ebola heerst zijn vooral de Afrikaanse landen en daar wonen negers en die moet de PVV niet. Afgezien van de megahysterie rond het Ebola virus is het in quarantaine plaatsen van mensen afkomstig uit landen waar het virus heerst is een keihard discriminerende maatregel. Het heeft niets met de volksgezondhed te maken. De PVV wil gewoon geen niet-Westerse allochtonen in Nederland. Geen Moslims, geen negers, geen gelukszoekers. Dit is weer een ideaal moment om dat duidelijk te maken. De PVV voelt de hete adem van allerlei instanties in de nek, die meekijken naar ieder woord die wordt uitgebracht. Als het ook maar iets of wat naar discriminatie riekt, dan volgen er aangiften bij de politie tegen de anti-Islambeweging, een rechtszaak en een veroordeling. Want politiek wordt tegenwoordig niet meer bedreven in de Tweede Kamer of met argumenten op straat. Niet meer in ene gewoon gesprek tussen mensen onder elkaar waarbij de ene links en de andere rechts is, waarna ze tijdens een goed gesprek bij elkaar komen. Dit is 2014. Politieke standpunten worden tegenwoordig kracht bijgezet door middel van doodsbedreigingen of aangiften bij de politie. Bij de PVV loopt men dus op eieren. Op zich ook wel weer curieus: de PVV roept dat iedereen zich maar moet aanpassen, moet zich nu zelf aanpassen.

Maar welke woorden de PVV ook gebruikt. Welk doel ze ook hebben: hun uitgangspunt blijft discriminerend. Het scheiden van ‘mensen afkomstig uit Ebola landen’ is gelijk aan het scheiden van blank en zwart.  Want daar is het de PVV om te doen. Als je tussen de letters door leest dan snap je dat ook wel. Maar de PVV kiezer heeft dat niet door. De PVV kiezer denkt dat het de PVV te doen is om de bescherming van de Nederlanders tegen een enge ziekte, maar in werkelijkheid doet de PVV mee aan een hysterie rond een virus dat ‘slechts’ een paar duizend levens heeft geëist. Aan honger, ondervoeding en slechte hygiëne gaan jaarlijks meer mensen dood alleen daar hoor je niemand over binnen de PVV. De hysterie rond Ebola valt onder dezelfde categorie als SARS en de Mexicaanse Griep. Het is er even en verdwijnt weer net zo snel. De media kloppen het op alsof het einde der tijden is aangebroken en de hele wereld massaal binnen afzienbare tijd zullen sterven. Als dat niet het geval blijkt dan hoor je er nooit meer iets over. Dat was zo met SARS. Dat was zo met de Mexicaanse Griep. Dat zal ook zo zijn met Ebola.

Maar het ergste van alles is misschien nog wel dat wij als Nederlandse volk dat allemaal geweldig vinden. Als Geert Wilders twittert dar de Islam een leugen is en Mohammed een boef, wordt dat duizenden keren als favoriet aangemerkt. Als Martin Bosma in de Tweede Kamer de microfoon ter hand neemt en scheldt op alles wat een ander geurtje of kleurtje dan het blanke ras heeft, grijpt de toch al zwakke Kamervoorzitter Anoushka van Miltenurg niet in. Er is niemand – van geen enkele politieke partij – die PVV’ers wijst op hun discriminerende uitspraken. Niemand die een boete uitdeelt. Niemand die roept dat dit gewoonweg niet meer kan. Het gaat zelfs nog verder, want de uitspraken van Geert Wilders en de zijnen worden steeds harder en grimmiger. Harder straffen, moslims nog steviger aanpakken, asielzoekers desnoods in de ledematen schieten. Het kan allemaal bij de PVV. Het mag allemaal bij de PVV. Zolang het blanke ras maar niet in diskrediet wordt gebracht, want dan ben je links. Dan ben je voor de PvdA.

Het ergste is dat uitspraken die tien, vijftien jaar geleden nog strafbaar waren vandaag de dag als normaal worden beschouwd. Uitspraken waar recentelijk nog gevangenisstraffen op stonden kunnen in 2014 normaal geworden. Wat de PVV namelijk doet valt onder de categorie Schelden, schofferen, discrimineren... het scheiden van blank en zwart. Het is allemaal puur racisme.Maar we vinden het allemaal geweldig. We staan erbij en applaudisseren enthousiast. Het valt namelijk onder de vrijheid van meningsuiting. In die vrijheid van meningsuiting mag anno 2014 heel veel. Iemand erop wijzen dat zijn of haar uitspraak echt te ver gaat wordt gezien als een belemmerig van de vrijheid van meningsuiting. Het antwoord dat retour komt is dan dat je beter kunt verkassen naar communistiche landen als Noord Korea of Cuba. ‘Maar we zijn hier in Nederland en daar mag ik zeggen wat ik denk’. Dat is een compleet foute opvatting, want ook in Nederland mag je niet zomaar alles roepen. Beledigen mag gewoon niet. Maar tegenwoordig valt ook beledigen onder de vrijheid van meningsuiting en dus werd Geert Wilders eerder vrijgesproken van het doen van beledigende uitspraken. Hij had die uitspraken immers gedaan in de Tweede Kamer en daar mocht dat. De rechter vergat even dat daar tientallen camera;s staan die altijd alles registeren en dat het Nederlandse volk dat ziet. Het Nederlandse volk koppelt dat automatisch aan ‘als zij dat dáár mogen, dan mag ik dat ook’. In het ‘Minder-Minder-Minder’ proces dat op het punt staat te beginnen zal hij opnieuw worden vrijgesproken. Hij is immers politicus en politici mogen hun mening uiten. Politici zijn blijkbaar boven de wet verheven. Zeker als ze Geert Wilders heten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten