Pagina's

maandag 22 december 2014

ToppertjesMaandagavond 22 december 2014 stemde miljonairspartij VVD tegen een PvdA wetsvoorstel om de topinkomens in de publieke sector te beperken tot dat van een ministerssalaris (EUR 178.000 bruto per jaar (!!)). Naast de VVD waren ook haar toekomstige coalitiegenoten D66, CDA en SGP tegen. Een opmerkelijke stap, want VVD is een coalitiepartner van de PvdA en de liberalen maakten hierover een afspraak in het regeerakkoord dat ze vóór zouden stemmen. Het is overgenomen uit het verkiezingsprogramma van de sociaaldemocraten voor de verkiezingen van 2012. VVD en PvdA spraken bij het sluiten van dat akkoord af dat ze elkaar in ieder geval op de afspraken uit het regeerakkoord zouden steunen. Dat deden ze dus niet! Ook opmerkelijk omdat D66 en SGP deel uitmaken van de zogenaamde “Constructieve 3”; drie partijen die het huidige Kabinet aan een meerderheid helpen in de Eerste Kamer wanneer dat nodig is. Het drietal sloot al een woud aan akkoorden, zoals het Energie Akkoord, Onderwijsakkoord, Woonakkoord, Zorgakkoord, Sociaal Akkoord, Techniekpact, enzovoorts enzovoorts.

Opmerkelijk is dat de landelijke media bijna met geen woord rept over de tegenstem van de VVD’ers. Niemand die roept dat de VVD’ers geen afspraken kunnen nakomen. Niemand die roept over VVD’ers die voorstander blijven van hoge inkomens betaald met belastinggeld. Niemand die met grote woorden roept dat de VVD het voortbestaan van het Kabinet in gevaar heeft gebracht. Geen opruiende teksten in De Telegraaf over VVD’ers die alleen maar aan zichzelf denken. VVD’ers die voorstander zijn van een beperkte artsenkeuze en die deze macht graag overgeven aan in het geld zwemmende zorgverzekeraars, maar die graaien goedkeuren. Niemand die schrijft over 16 (!) VVD-dissidenten die een week vóór de stemming al hadden aangegeven grote moeite te hebben met hun steun aan deze wet en ook geen Halbe Zijlstra die zich hiervoor vervolgens voor de camera van het sensatie zoekende journaille moet verantwoorden. Geen hijgende journalisten die als hongerige wolven voor de deur van het Torentje van de minister-president op een hun prooi wachten. De stemming ging eigenlijk vrij geluidloos aan het grote publiek voorbij. Niemand die ook maar een letter schrijft over D66, die in de Tweede Kamer vóór deze wet stemde, maar in de Eerste Kamer ‘nog even wil wachten op nader onderzoek’ en daarom tegen deze wet stemde.

Toch werd de wet aangenomen, met name met steun van (naast de PvdA) GroenLinks, SP, ChristenUnie en de PVV (!!). Een succesje voor de PvdA na een roerige week waarin 3 PvdA’ers grote moeite hadden met het beperken van de vrije artsenkeuze. Die macht zou worden overgegeven aan zorgverzekeraars. U weet wel, banken en verzekeraars: zij die deze huidige economische ellende hebben veroorzaakt, zouden nóg meer macht krijgen. U zou niet meer kunnen worden behandeld door arts van uw keuze, omdat de zorgverzekeraar u naar een goedkopere arts stuurt. Zo’n arts als Jansen Steur, die mensen voorliegt dat ze kanker hebben terwijl dat helemaal niet waar is. Zo’n arts die tegen zijn patiënten roept dat ze aan het dementeren zijn, terwijl daar niets van klopt. Zo’n arts die bij het inbrengen van implantaten de borsten van een vrouw dusdanig verminkt, dat die vrouw daar voor de rest van haar leven blijvend letsel aan over houdt. Zo’n arts die roken bij zijn patiënten ontmoedigt, maar in de pauzes tussen de spreekuren door buiten op de parkeerplaats in zijn witte artsenjas gewoon een peukje mee rookt. Maar ondanks al die schuinsmarcheerders vindt de VVD dat geen enkel probleem: ze zijn zo lekker goedkoop. Daardoor kunnen de zorgpremies omlaag, menen de liberalen. Hiermee laten de liberalen maar weer eens zien hoever ze van de werkelijkheid af staan: de zorgpremies stijgen al jaren aan één stuk. Ze zijn zelfs zó hoog, dat er inmiddels hele volksstammen zijn die de zorgpremie niet meer kunnen betalen. Meer dan één miljoen mensen heeft een betalingsregeling bij zijn of haar zorgverzekeraar. Dat is gewoon veel, vrienden van de VVD. Veel te veel!

Maar ga ondertussen rustig door met het sluiten van jullie ogen. Het is jullie coalitiegenoot PvdA die de klappen voor jullie opvangt. Het is jullie coalitiegenoot PvdA die plaatsneemt voor de camera’s en schrijfboekjes van 's lands hongerige journalisten om verantwoording af te leggen aan het volk. Het is jullie coalitiegenoot PvdA die iedere keer opneiuw diep door het stof gaat. Het is jullie coalitiegenoot PvdA die de klappen opvangt, als blijkt dat meneer Mathijs van Nieuwkerk er met meer dan een half miljoen euro belastinggeld per jaar vandoor gaat (iets dat deze wet regelt dat niet meer kan gebeuren). Het is jullie coalitiegenoot PvdA die jullie steunt in jullie dwaze ideeën rond de JSF, het sluiten van sociale werkplaatsen, het afschaffen van gehandicaptenzorg en de ronduit belachelijke regel dat je Nederlands moet kunnen lezen en schrijven om een uitkering te mogen ontvangen. Ondertussen stimuleren jullie kleine kinderen van vier, vijf jaar om op school Engels te leren. Hele volksstammen dertigers en veertigers kunnen al geen fatsoenlijke Nederlandse zin meer uitbrengen zonder daar een stuk of wat Amerikaanse termen in te verwerken, anders komen ze niet uit hun woorden. Krijgen zij dan wel een uitkering? De VVD vindt van wel. Maar daar rept 's lands hongerige media met geen woord over. Nergens, in welke krant dan ook, staat ook maar een letter over dat Nederamerikaans, dat veel VVD'ers zeer goed machtig zijn. Misschien rept de VVD er daarom met geen woord over: ze wil haar achterban niet onder de vleugels schieten. Alleen Turken, Marokkanen en negers mogen geen uitkering krijgen van de VVD. Zij moeten eerst Nederlands spreken.

Het is klassenjustitie van de eerste orde. De VVD vindt het allemaal prima. Haar kiezers ook. Ze staan erbij te juichen en honen naar de PvdA dat die zich maar moet aanpassen aan de nieuwe realiteit. Tegelijkertijd worden impopulaire rechtse hobby's op diezelfde PvdA afgewenteld. Vervolgens krijgt de PvdA weer klappen, want Diederik Samsom zou zijn partijgenoten niet meer onder controle hebben. En VVD’ers? Die gaan gewoon lekker slapen vannacht.

Het zijn toppertjes, die VVD’ers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten