Pagina's

woensdag 21 oktober 2015

Kom in het verzet, mensen!

Foto's: ANP (boven) en Kirsten Verdel (onder)We kennen de beelden inmiddels allemaal wel: duizenden, misschien wel tienduizenden vluchtelingen op zoek naar een nieuw leven in Europa. Eerst met bootjes vanuit Noord-Afrika via Italië en Griekenland naar Frankrijk in de hoop het Verenigd Koninkrijk te bereiken. Niet dat die route is opgedroogd, maar de laatste maanden gaat het eigenlijk alleen maar over de route via Turkije naar Europa; de Balkan Route. Hordes mensen wandelen wekenlang over bergen en door dalen in de hoop op een beter leven in vooral Duitsland en Nederland. Lekker gemaakt door mensensmokkelaars trotseren ze de grootste verschrikkingen. Maar ze hebben geen idee dat de grootste verschrikking hen nog staat te wachten op het moment dat ze zijn aangekomen in hun favoriete land van bestemming: de inwoners van het land zelf. Want je vraagt je soms echt af waarom die vluchtelingen die helse tocht toch ondernemen, want echt welkom zijn ze niet in Europa (een uitspraak met enig gevoel voor understatement).

Inwoners van het land van hun favoriete bestemming zijn namelijk bang voor ze. Bang dat ze hun banen inpikken. Bang dat ze meeliften op de zorgvuldig opgebouwde verzorgingsstaat. Bang de Islam. Bang voor globalisering. Bang voor aanslagen. Bang voor het onbekende. Bang voor de toekomst. Maar vooral bang dat de mannen onder de vluchtelingen zich gaan uitwerken op  Westerse vrouwen. Nederlandse vrouwen. Onze vrouwen. Onze dochters. De mannen hebben immers maandenlang gelopen zonder seks te hebben en die behoefte aan seks zouden ze nu wel eens kunnen uitwerken op de vrouwen in het westen. Vrouwen in het Westen kunnen daarom niet meer veilig over straat want ze lopen het risico een penis van een testosteronbom tussen hun benen te krijgen. Die vluchtelingen komen uit Syrië, Irak en Afghanistan. Daar heerst de Islam en die onderdrukt vrouwen, zo is de mening van de bange inwoners. Daar heerst de Sharia, de strenge Islamistische wetgeving. Geen van die bange inwoners denkt erover na dat die vluchtelingen juist op de vlucht zijn geslagen voor diezelfde onderdrukking van die Sharia. Immers willen terroristische groeperingen de macht overnemen in Syrië, Irak en Afghanistan door middel van het invoeren van de strenge Sharia. Die vluchtelingen zijn dat niet en zijn daarom juist op de vlucht geslagen. Juist daarom hebben ze huis en haard achtergelaten. Vaak ook nog eens familie en vrienden; kennissen en soms ook nog eens opa en oma.

Maar als je nou precies kijkt naar wie die mensen zijn die bang zijn, dan schrik je echt. Zijn dit nou de Nederlanders? Zijn dit nou mijn landgenoten? Is deze groep mensen nou echt een afspiegeling van de Nederlandse samenleving? Die vette koppen? Die volgevreten lijven waar bijna geen tatoeage meer op kan zo vol is het getekend? Bange hersenloze inwoners die het denken volledig is vergaan, met gezichten die zo somber staan dat ze ieder moment hun leven kunnen beëindigen door voor een trein te springen. Mensen die zo dik, vet, volgevreten, lelijk en vadsig zijn dat ze geen idee hebben in wat voor welvaart ze leven. Mannen met dikke winterjassen aan, stekeltjeshaar en veel te grote sportschoenen. Mannen gekleed in veel te wijde broeken en met capuchons op hun hoofd. Mannen die doorgaans door het leven gaan als hooligan van één of andere voetbalclub, waar ze iedere week de tribune afbreken omdat ze het niet eens zijn met de beslissing van de scheidsrechter. Mannen met een buik zo dik en vet dat ze hun eigen penis niet eens kunnen zien! Laat staan die van een asielzoeker. Vrouwen met een onderuitgezakt vadsig lijf waar nog geen asielzoeker zich aan zal wagen al mag ‘ie het. Al wordt zo’n wandelende testosteronbom verplicht die vrouw te bespringen dan loopt ‘ie nog liever terug naar Syrië om zich daar standrechtelijk te laten executeren, zo lelijk is ze. Vrouwen waarbij Ma Flodder en moeder Tokkie schoonheden zijn. Het zijn ontevreden mensen die elkaar napraten. Het zou de schrijver van dit stukje niets verbazen als het iedere keer dezelfde mensen zijn die vergaderingen plat leggen en bijeenkomsten verstoren. Ze zien er immers bijna allemaal hetzelfde uit en spreken elkaar allemaal woord voor woord na. Vorige week hoorde de schrijver van dit stukje drie verschillende vrouwen op de televisie, uit drie verschillende steden in het land precies hetzelfde roepen. Alle drie hadden de vrouwen een alleenstaande dochter met een kind, die nauwelijks kon rond komen van haar inkomen. Zo erg dat ze haar zorgverzekering niet eens meer kon betalen. 'En die moslims krijgen alles betaald! Van onze belastingcenten!'. Drie vrouwen uit drie verschillende woonplaatsen, die alle drie een alleenstaande dochter hadden met financiële problemen. Dat kan geen toeval zijn. Eén van die vrouwen was dermate jong dat zij gewoon nooit een alleenstaande dochter met kind kon hebben. Of ze moest op haar achtste jaar al zwanger zijn geworden. Niet elke vrouw is natuurlijk op dezelfde leeftijd rijp. Dat kan natuurlijk ook.

De PVV staat momenteel huizenhoog in de peilingen. De PVV is groter dan VVD en PvdA samen en als deze trend zich doorzet over een paar weken ook nog groter dan VVD, PvdA en SP samen. Onder politieke volgers bestaat bijna geen twijfel meer dat de anti-Islambweging van Geert Wilders na de landelijke verkiezingen van maart 2017 als grootste uit de strijd al komen. Enkele politieke volgers menen zelfs dat de PVV afgemeten als grootste zal eindigen en regeringsverantwoordelijkheid zal nemen. Maar willen we als Nederland het land hebben geregeerd door een stel bangeriken? Willen we de macht overdragen aan een stel wereldvreemde figuren die bang is om morgen überhaupt uit bed te komen? Gaan we stemmen op een partij waarvan de medewerkers een langer strafblad hebben dan een lid van een gemiddelde motorclub? Is dit nou het land waarin we willen leven? Is dit de wereld waarin we morgen wakker willen worden? In een wereld waarin we elkaar begroeten met het opsteken van een dikke middelvinger? In een wereld waarin we agressief worden als onze blik op de maatschappij ook maar enigszins wordt verstoord?  

Kom in het verzet, dus! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten