Pagina's

donderdag 18 augustus 2011

De Slaafse Pers

De Nederlandse pers werd er lang van beschuldigd veel te links te zijn. Ze benaderden onderwerpen ‘onafhankelijk’ en gaven niet al teveel aandacht aan populistische uitspraken, van onder andere Geert Wilders (zijn naam is sinds deze week officieel geregistreerd bij het Benelux Merkenbureau als handelsmerk, maar verder is het ‘m niet naar het hoofd gestegen). Dat het voltallige Nederlandse journaille bijna geen aandacht schonk aan Wilders, zinde hem niet en dus begon hij een kruistocht tegen onder meer RTL en NOS, om meer zendtijd af te dwingen. Wilders waarschuwde het simpele Nederlandse volk, dat de pers ‘te links’ was, omdat hij vrijwel nooit werd geciteerd. Nou, dat heeft hij dusdanig veranderd, dat het Nederlandse journaille zo nodig helemaal naakt bij een persconferentie gaat zitten, als dat door de PVV wordt geëist.

Want vandaag maakte gratis dagblad De Pers bekend, dat journalisten bij persconferenties van de PVV en de Grote Geert hun voltallige gegevens moesten geven. Niet alleen hun naam en van welke krant ze afkomstig zijn, maar ook hun sofi-nummer (tegenwoordig bekend als Burger Servicenummer). Dat is een persoonlijk nummer, waar eigenlijk alleen je werkgever, de autoriteiten en de Belastingdienst naar kunnen en mogen vragen. De PVV voelt zich blijkbaar gelijk aan die autoriteiten en vraagt er ook naar. Zogenaamd op voorspraak van de Nationaal Coördinator Terroristenbestrijding. Wilders wordt immers bedreigd door die verschrikkelijke Moslims, zo verweert de PVV. Gelooft u het? Het is heel simpel: Dat de PVV zo brutaal is, om journalisten naar hun privégegevens te vragen, is tot daar aan toe. Ik kan ook aan iedereen de PIN-code vragen. Maar dat journalisten zo suf zijn, om het vervolgens nog te geven… tsja, dan ben je wel een ontzettende idioot.

Of het verhaal juist is, kan uw Opinie Paultje u niet zeggen. De Pers heeft niet echt een reputatie van een Wilders-gezinde krant. Gaat dan ook nooit naar zijn persconferenties, noch naar persconferenties van de PVV in het algemeen. Toch zit er een kern van waarheid in, aangezien het voltallige Nederlandse journaille zich volledig heeft overgeleverd aan de Grote Geert en zijn afschuwelijke PVV. Er gaat geen dag voorbij, of Geert laat een scheet en het voltallige Nederlandse journaille duikt erop. Zonder woord van kritiek of protest citeren ze zijn afschuwelijke en snoeiharde taalgebruik, waardoor inmiddels veel Nederlanders denken en vinden, dat zij dat ook mogen doen. Zij mogen respectloos schofferen, schelden, schoppen en slaan. Netals de Grote Geert. Er komt niemand meer tegen in opstand. Zelfs de linkse partijen PvdA, GroenLinks, SP en (voor zover links te noemen) D’66 vinden, dat Wilders rustig door kan gaan met deze maffiose praktijken. Niemand komt tegen Wilders in het verweer.

Een journalist naar zijn burgerservicenumer vragen is een praktijk, die bij de maffia thuis hoort. Niet in de Nederlandse politiek. Geen enkele politieke partij heeft tot dusver zulke persoonlijke informatie gevraagd aan journalisten. Wat is de volgende stap van de PVV; vrouwen die hun cupmaat moeten invullen? Allemaal naakt bij de persconferenties zitten? Persoonlijk worden gefouilleerd door één van Wilders’ 27 lijfwachten? Een pistool op je hoofd in het stemhokje? Hoever moet het gaan? Wie durft er op te staan en fel kritiek te uiten op die man? Niet alleen de PvdA heeft bijna geen antwoord op de PVV en hun verschrikkelijke ideeën; de hele oppositie lijkt intussen lamgeslagen. Dat CDA en VVD waren lamgeslagen en volledig in de tang van Wilders zitten, was al duidelijk. Dat Mark Rutte zijn Europabeleid heel voorzichtig overbrengt op het Nederlandse volk, is duidelijk onder druk van de PVV. Geert is verworden tot big brother. Dat De PvdA met Cohen niet echt een sterke debater in huis heeft gehaald, is zelfs op links duidelijk. Maar dat naast de volledige Haagse politiek nu ook het voltallige Nederlandse journaille zo lam is geslagen, dat ze Wilders slaafs volgen op zijn reis naar Engeland en hem moeiteloos citeren, is zorgelijk te noemen.

Het Nederlandse journaille is waardeloos geworden; afgezakt naar het bedenkelijke niveau van De Telegraaf; een VVD-gerelateerde krant. Als je dan als PVV spreekt van partijdige journalistiek, dan moet je daarop de De Telegraaf en zijn uithangborden PowNed en WNL aanspreken. Als er één journalistieke organisatie partijdig is, dan zijn zij het wel. Neem het item over de beschonken PVV'er Daniel van der Stoep. De Europarlementariër stapte beschonken in zijn auto en veroorzaakte ene ongeluk. Was dit iemand van de PvdA geweest - ik noem een voorbeeld: Guusje ter Horst -, dan hadden de moraalridders van De Telegraaf, PowNed en WNL wekenlang vol ongenoegen bericht over deze misstap. Dronken achter het stuur kan niet en dat is ook zo. Behalve wanneer het een PVV'er is; in dat geval is het "het braafste jongetje van de klas", zo berichtten zowel De Telegraaf als het aan De Telegraaf-gerelateerde Sp!ts vandaag, wan Van der Stoep heeft zich onmiddellijk teruggetrokken als Europarlementariër. Driewerf hoera voor deze racist, maar ondertussen heeft hij wel een misdrijf begaan. Geen rechtse krant, die daar nog verder over bericht. En wellicht zou de Grote Geert hier ook wel eens achter kunnen zitten? De Telegraaf is zich van geen kwaad bewust, omdat het lovende woorden spreekt over het aftreden van Van der Stoep. Over het beschonken achter het stuur kruipen wordt met geen woord gerept. Dat is partijdigheid, Geert!

Het is zorgelijk te noemen, als barbiepop Eva Jinek tijdens het NOS Journaal roept, dat Tom Schalken een gestoorde gek is en de Turkse premier Erdohan een gevaar vormt voor de Nederlandse samenleving. Jinek is van Amerikaanse komaf, dus begrijpelijkerwijs zitten daar niet veel hersenen in. Maar dat Jinek slaafs de woorden van Wilders citeert (inclusief scheldkanonnades) geeft aan, dat zelfs zij de grenzen van het fatsoen niet kent. Jinek is werkzaam bij de NOS, dus zou het niet eerlijk zijn om alleen de Amerikaanse barbiepop erop aan te spreken. De NOS treft net zoveel blaam. Zelfs RTL4, toch op de hand van De Telegraaf en vrij rechts (Frits Wester was ooit de persoonlijk assistent van Jan Peter Balkenende), geeft niet zoveel aandacht aan de dictator in spe, als de NOS. Het is af en toe een verschrikking om naar te kijken.

Wat zou uw Opinie Paultje toch graag zien, dat we weer terug gingen naar die veilige jaren ’90 naar eind vorige eeuw. Respect voor elkaar; mensen hebben weer lol in het leven en proberen elkaar te begrijpen. Het toen zo wereldberoemde poldermodel. Zelfs voormalig president Bill Clinton refereert nog vaak aan die Derde Weg. Eigenlijk zouden journalisten de persconferenties van de PVV massaal moeten boycotten, als de PVV zo brutaal is, naar zulke persoonlijke gegevens te vragen. Maar het tegendeel is waar: Men volgt slaafs. Het is te gek voor woorden dat de PVV in Nederland zoveel vrij krijgt en er zo weinig mensen tegen in opstand komen. Het is te gek voor woorden, dat Eva Jinek zonder enige vorm van protest de woorden van Wilders citeert, ook al zitten daar scheldwoorden in. Misschien is Jinek niet ingeburgerd in Nederland en moet haar even worden verteld, dat dit niet de juiste wijze is, om te communiceren. Indien ze niet goed is ingeburgerd, dan kan haar het Nederlanderschap worden ontnomen. Tenminste, als we de regels van de PVV volgen. Of draait de PVV hier, omdat Jinek uit de VS komt? Uit het land, waar de meeste sponsoren van de PVV zitten?

1 opmerking:

  1. Journalisten rapporteren belangwekkende ontwikkelingen en uitspraken. Als het volk gejen en ruzie wil horen en zien, dan zal het journaille dat hen geven omdat een deel van de bevolking daar een belang in ziet, voor en tegenstanders. Niks mis mee.

    Mijn inziens zijn er twee zaken die door kritische onderzoekers echt genadeloos moeten worden aangepakt:

    1) Zijn de media bang voor Wilders en zijn achterban, waarbij daadwerkelijk naar individuele karakters van journalisten en hoofdredacteurs gekeken moet worden om te bepalen of er sprake is van intimidatie.

    2) Wat is de rol van de onzichtbare spelers achter Wilders? Ook dit moet genadeloos onderzocht worden, meer nog dan onder punt 1 omdat hier georganiseerde ondermijning van de vrije pers en zelfs rechtsstaat aan de orde zijn.

    Het feit dat Nederlanders tot op de dag van vandaag niet weten wie de PVV tot grote hoogte financieerde terwijl er duidelijke aanwijzingen zijn dat het geld niet uit Venlo of Helmond komt zou het land op z'n grondvesten moeten doen schudden.

    Nederland is niet gewend aan directe buitenlandse inmenging, maar de vraag moet beantwoord worden: wie financierde tot nu toe de belangenbehartiging van de PVV en wat zijn hun belangen in Nederland?

    Uiteraard dienen alle partijen volledige transparantie te bieden in de bron van inkomsten.

    BeantwoordenVerwijderen