Pagina's

donderdag 19 mei 2016

Wilders’ doodseskaders: blijven zoeken sneukneusZo gauw je een mening ventileert of een actie onderneemt die in gaat tegen het partijprogramma van de PVV (voor zover dat er is) kunnen er drie dingen gebeuren: of PowNed staat voor je deur en vraagt of je gek bent geworden; of Jan Roos komt langs om je de huis vol te schelden; of je krijgt de volle laag op sociale media. Geen idee welke erger is, maar aangezien de schrijver van dit stukje nog in levende lijve geen kennis heeft gemaakt met PowNed of Jan Roos gaan we even uit van het laatste. Want wie het aandurft in te gaan tegen de dictaten van Geert Wilders staat dreigementen en/of  scheldkanonnades te wachten. Je auto wordt ondergespoten met de letters PVV of gewoon in brand gestoken. PVV’ers zijn niet vies van een beetje geweld, bleek ook deze week weer toen een Islamitische slager in Rotterdam varkenskoppen en varkenspootjes dwars door de voorruit naar binnen kreeg geworpen.

Want natuurlijk heeft Wilders opgeroepen tot democratisch en geweldloos verzet. Maar die boodschap komt bij zijn achterban niet helemaal duidelijk over. Zijn achterban hoort alleen het woordje ‘verzet’ en ziet dit blijkbaar als een vrijbrief om ongebreideld te schelden, schoppen en slaan en andermans eigendommen kapot te maken. Niet eens met de dictaten van Wilders? Dan eigent het PVV publiek zich het recht toe om stenen door de ruit te werpen, democratisch gekozen bestuurders onder druk te zetten en doodsbedreigingen toe te wensen. Opmerkelijk dat datzelfde PVV publiek woest is op de Turkse leider Erdogan, die het in eigen land niet zo nauw neemt met de persvrijheid. Maar inmiddels zijn er PVV-achtige regeringen in Polen en Hongarije en die doen exact hetzelfde. Dat niet alleen: de Israëlische regering deed er deze week een schepje bovenop door mensenrechtenorganisatie Breaking the Silence de mond te willen snoeren. Breaking the Silence is een groep voormalige militairen die regelmatig een boekje open doen over het schenden van de mensenrechten door Israël. Dat land wordt weer gesteund door de PVV en zo is ook dat cirkeltje rond.

Het lijkt anno 2016 heel normaal. Voor het PVV publiek valt het immers onder de vrijheid van meningsuiting. Maar het is weerzinwekkend te zien hoe snel het PVV publiek in actie komt als iemand in gaat tegen de dictaten van Wilders. Op sociale media lijkt het net alsof mensen op zolderkamertjes klaar zitten om tegenstanders de mond te snoeren. Binnen een half uur nadat een Twitter berichtje met daarin kritiek op de Grote Leider is geuit de wereld in is gestuurd vindt de schrijver van de kritiek al de nodige dreigementen op zijn virtuele bordje. Gemakshalve worden het daarom maar de doodseskaders van Wilders genoemd. Want die dreigementen zijn niet mals. Er wordt niet gediscussieerd, zoals veel media menen. Er wordt gewoon keihard gescholden tot zelfs bedreigingen. Er is nog nooit een PVV’er geweest die een fatsoenlijk debat met zijn tegenstander kon voeren: ‘blijven zoeken sneukneus’, ‘Zou blij zijn als die smerige achterbakse en het verraad van Nederland in 2017 is opgerot,Wilders for president’ en ‘Dadelijk een honkbalknuppel in zijn strot’ zijn slechts een paar verwensingen die de schrijver van dit stukje naar zijn hoofd heeft gekregen na het uiten van wat kritische woorden in de richting van de plannen van Wilders. En dan ging het meer over de angst vanaf maart 2017 te worden geregeerd door een leider die eigenlijk hetzelfde van plan is als Orban, Karczinski en Erdogan.

Want schelden en dreigen is de manier waarop het PVV publiek met tegenstanders in debat treedt. En dat is schokkend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten