Pagina's

woensdag 30 november 2016

"Marokkanen boete" van Dilan Yesilgöz is pure symboolpolitiek van een paniekerige VVD


Het verkiezingscircus is weer in de stad en dus slaat de VVD plotseling over in de PVV stand. De liberalen verliezen bijna de helft van de huidige 42 zetels aan de anti Islambeweging van Geert Wilders en dan breekt de to-ta-le paniek bij de liberalen uit. Bovendien is er deze keer op rechts wel erg veel concurrentie: Naast VVD is er CDA, D66, VNL, Libertarische Partij, Forum voor Democratie, 50 Plus, Nieuwe Wegen een een hele hoop andere hobbyisten. In 2012 kwamen er ineens allerlei loze beloften uit de mond van de lijsttrekker (hoe heette die man ook alweer?): 1.000 euro voor iedere werkende Nederlander, geen geld naar Griekenland, geen gerommel aan de hypotheekrente aftrek en ontslag op staande voet voor die minister die de moordenaar van Pim Fortuyn vrij de gevangenis laat verlaten. Het zijn er maar een paar. Deze keer heeft Mark Rutte beloofd geen valse beloften meer te doen. Hij zei zelfs sorry. Tot nu toe houdt hij woord. Hij brengt nu namelijk partijgenoten in stelling om datzelfde te doen.

De standaard ontevreden, over getatoeëerde SBS6-kijkende blanke man met het IQ van een goudvis moet worden gepaaid. Rijzende ster binnen de liberalen is het Amsterdamse VVD-raadslid Dilan Yesilgöz. Zij heeft met behulp van de Amsterdamse D66 en de SP geregeld dat Marokkanen (al worden die niet bij naam genoemd) een boete van E 4.000,= tegemoet kunnen zien wanneer zij vrouwen naroepen, sissen, ongewild aanraken, uitschelden, bespugen of volgen tot aan de voordeur van hun huis. Top idee, zou je zeggen. Onderliggend speelt alleen dat stadswachten, BOA’s of de politie de opgehitste Marokkanen op heterdaad moeten betrappen. VVD-raadslid Dilan Yesilgöz heeft niet echt goed nagedacht over de handhaving van deze maatregel. In een interview met de NOS geeft ze dat zelf ook direct toe:”Discriminatie is ook verboden,”,zo zegt ze letterlijk. “Dat handhaven is ook erg moeilijk”.

Zelf ben ik erg benieuwd naar hoeveel boetes de Amsterdamse stadswachten en dito politie een jaar na invoering van deze regel daadwerkelijk hebben uitgeschreven en hoeveel daarvan er weer zijn betaald. Er is natuurlijk geen Marokkaan die deze boete gaat betalen als de boete al wordt uitgeschreven. De Marokkaan die de boete krijgt zal het aanvechten tot aan het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, als een lagere rechter al niet een keer of tien eerder heeft geoordeeld dat de boete belachelijk, racistisch en discriminerend is en dus niet hoeft te worden betaald. Gevolg is dat de afdeling Juridische Zaken van de gemeente Amsterdam het een paar jaar lang heel erg druk krijgt en zoveel kosten moet maken dat het de boete meer dan overstijgt.

Het is dus symboolpolitiek van het niveau Boerkaverbod. Het is bedoeld om de teleurgestelde VVD kiezer te laten zien dat de liberalen keihard optreden tegen straattuig. Het is het paaien van de naar de PVV overgelopen teleurgestelde 'gewone man'. In heel Nederland lopen circa 100 vrouwen rond in een boerka en al die vrouwen riskeren nu een boete omdat de VVD een concurrentiestrijd aangaat met de PVV. Er wordt geen boete uitgeschreven. Nu niet. Dan niet. Nooit niet. Het is pure symboolpolitiek. Spierballentaal.


Maar is het nou zo dat VVD-raadslid Dilan Yesilgöz hoog op de lijst van de VVD staat bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017? Gôh, da’s toevallig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten